Супърб 2.8 V6 не пали

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2001г. до 2008г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
bmwww

Шкода Новак

Супърб 2.8 V6 не пали

Мнение от bmwww »

Здравейте отново ! Значи както колата си вървеше на самолет и нямаше никакви проблеми така изведнъж ми светна чека и колата започна да прекъсва , губи мощност , работи на 3-4-5 цилиндъра , не пали от първия път ,а винаги от втория (това и преди го имаше) също така гърми в ауспуха ! Като направих диагностика ми излизат всеки път различни грешки - банк1 и банк2 прекалено богата смес , ламбдите и катализатора не минават проверката , Catalyst Warm Up , грешка в бензинова дюза и Secondary air injector мисля ,че беше другата като всички тези грешки не излизат едновременно ,а по 2-3 всеки различни всеки път когато правя диагностика ! Аз лично свързвам проблема с 2 неща които може и да нямат нищо общо де . Първо ,че от както излезнах от Англия колата започна да става по-мудна с френския бензин ,а с италианския направо май умря и точно затова си мисля от една страна дали не е от калпав бензин нещо да съм прецакал свещи,ламбда сонди . От друга страна чека светна 30км след като излязох от един паркинг където зажулих колата отдолу . Качвах се на канал ,но няма и следа от зажулено както и няма никакви датчици които може да съм закачил - мисля си може ли да съм ударил катализатора нещо и да съм го прецакал/запушил . След 1 минута работа на място колата се оправя и си върви ! Дайте някакви идеи къде може да е проблема ! Днес ми искара пък грешки за бедна смес . На място не ги чисти сами . Като подавам газ на място нещо пука в двигателния отсег . Като изчистя грешките колата губи мощност и пука и пресецква .Също така забелязах голяма разлика от борд компа и бензиновата колонка . Борд компа показва разход 13.5/100 а реалния беше 8/100 замерен пълно-празно . Когато излезе грешката колата си върви,но като я изтрия колата гасне и не пали или пали и работи на 200 об/мин и пак гасне докато се не закрепи някак си до към 1000об/мин .Mисля,че не е бобината,свещите или кабелите защото ,нема логика като изтрия грешките да не пали и да не работи добре,а с грешките т.е. в авариен режим да си работи . По-скоро дали не е нещо по въздуха или нещо с горивото да не достига ? Не знам какво и стана - в Англия беше перфектна ,но като я напече слънцето в Италия и спре да пали ,а сега и да върви ! Дали жегата има нещо общо ?
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Събърб 2.8 V6 не пали

Мнение от zar »

Дебитомера провери ли си?Въпросните "bank 1/2"излизат и тогава когато не ти е наред дебитомера,а той е едно от нещата ,което определя пропорцията гориво/въздух.Просто предположение от моя страна,защото не виждам да си го споменал в поста си.Не казвам ,че е задължително от него,нали!Най-елементарното е да си го почистиш със спрей ,предназначен за целта.Ако го направиш обаче,винаги го чисти преди да си палил колата,тъй като чувствителния елемент вътре е доста финна жичка,която след пускане на двигателя е нагрята и може да се разруши след напръскване със спрея.
Dieselgate Team member
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Събърб 2.8 V6 не пали

Мнение от zzankov »

Bank 1/2 е за двата реда цилиндри.
Например, bank 1/s1,е за първата ламбда сонда на единия ред.
Но кой е първия, bank 1,не знам.
bmwww

Шкода Новак

Събърб 2.8 V6 не пали

Мнение от bmwww »

Банк 1 е 1-2-3 цил. ,а банк 2 е 4-5-6 цил . Проблема е ,че при изчистени грешки се ебава колата ,а след като грешките излезнат всичко е наред !
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Събърб 2.8 V6 не пали

Мнение от zar »

Ей така беше и на мой познат бензиновия "Туаран".Беше му развалена ламбда сондата,изчисих му грешката,запалихме и взе да хълца,докато не цъфна грешката отново и се оправи работата на двигателя.Беше 4 цилиндров бензин,а не V6,както е в твоя случай.
Dieselgate Team member
bmwww

Шкода Новак

Събърб 2.8 V6 не пали

Мнение от bmwww »

Как се вадят тези маркучи на бензиновата помпа http://prikachi.com/images/115/9144115H.jpg
Аватар
Performance99

Škoda Фен²

Гараж: VAG
Обратна връзка:

Събърб 2.8 V6 не пали

Мнение от Performance99 »

Има клещи за тях, иначе може да стане беля с пластмасите.
bmwww

Шкода Новак

Събърб 2.8 V6 не пали

Мнение от bmwww »

С клещи ли требва да ги стисна и да дърпам ? И по принцип като отворя вратата требва ли да качва помпата и после при контакт пак ? Защото на мен ми качва само при контакт !
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Събърб 2.8 V6 не пали

Мнение от zzankov »

Ако всичко по бравата е изправно,микроключета,и нямаш скъсани/прекъснати проводници трябва д качва.
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Събърб 2.8 V6 не пали

Мнение от stefan L »

zar написа: Беше му развалена ламбда сондата
Най-вероятната причина...
bmwww

Шкода Новак

Супърб 2.8 V6 не пали

Мнение от bmwww »

Аз с тия 4 знам ли коя е [smilie=sarcastic.gif] Може ли нещо ангренажния ремък да е превъртел зъб ? Гледах ги ламбдите на програмата и си работят добре уж .
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Събърб 2.8 V6 не пали

Мнение от zar »

bmwww написа: ламбдите и катализатора не минават проверката
Гледал си ги ,а виж какво си писал.Нещо ми е неясна работата.Или един път работят,а друг път не?
Dieselgate Team member
bmwww

Шкода Новак

Събърб 2.8 V6 не пали

Мнение от bmwww »

Да - не минават проверката , но на програмата си коригират добре и бързо т.е. не са мудни !
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Супърб 2.8 V6 не пали

Мнение от zar »

bmwww написа:Да - не минават проверката , но на програмата си коригират добре и бързо т.е. не са мудни !
Изясни ми се картината :)
Dieselgate Team member
bmwww

Шкода Новак

Супърб 2.8 V6 не пали

Мнение от bmwww »

Нема как да изгорят двете сонди наведнъж особено при положение ,че си коригират сместа и двете и не забиват . Може ли да е дебитомер ? Какви стойности требва да показва знаете ли ?
Публикувай отговор

Обратно към “Superb I”