Масло в антифриза
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
goshou
- Гараж: Superb 3 L&K 2.0TSI 4x4 2017г.
Масло в антифриза
Антифриза е тъмен на цвят като моторно масло, след като бръкнах в съда за антифриз да видя каква е консистенцията установих, че не е нещо по-гъсто от по принцип(или поне не е много по-гъсто).
Означава ли това спукана глава, че моята колата е точно от тези дето пукат ?
Според мен няма антифриз в маслото, защото раразбрах,че ако има антифриз в маслото, ще прегрява и маслото ставало кафяво.
Нивото на маслото е проверено , към минимума е .
По принцип след като установих проблема не я карам. Но колко е опасно да я карам? И каква може да е причината?
Означава ли това спукана глава, че моята колата е точно от тези дето пукат ?
Според мен няма антифриз в маслото, защото раразбрах,че ако има антифриз в маслото, ще прегрява и маслото ставало кафяво.
Нивото на маслото е проверено , към минимума е .
По принцип след като установих проблема не я карам. Но колко е опасно да я карам? И каква може да е причината?
Последно промяна от goshou на 26.06.2017, 12:13:02, променено общо 1 път.
-
hvp800
-
goshou
Масло в антифриза
масло в антифризаhvp800 написа:Антифриз в маслото, или масло в антифриза?
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Масло в антифриза
Блока е пукнат, не главата.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
hvp800
-
goshou
Масло в антифриза
Чичо Сами-bega4kata написа:Блока е пукнат, не главата.
Това ми звучи много сериозно, какви са вариянтите за ремонт освен купуване на нов или втора употреба?
можели да се заварява това нещо?
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Масло в антифриза
От там се започва.Но най вероятно е блока!hvp800 написа:Залагам на охладителя на маслото
GUNTER SERVICE

-
goshou
Масло в антифриза
Това с блока на двигателя много ме притеснява , нямали шанс да е гарнитура?Чичо Сами-bega4kata написа:От там се започва.Но най вероятно е блока!hvp800 написа:Залагам на охладителя на маслото
- ivand911
- Гараж: Fabia1 1,4TDI 80HP '06
- Обратна връзка:
Масло в антифриза
Абе колега, всичко може да е. Той не е гадател, че да ти каже. Той ти казва от опит.
-
goshou
Масло в антифриза
Смениха ми маслоохладителя на принципа проба грешка, с презумпция, че би трябвало да е това. След това ми направиха промивка на охладителната система но така и не можела да се промие идеално ми казаха карай известо време и попивай това което се вижда като мръсотия в казанчето.
Аз реших да отида на промивка на охладителната система в друг сервиз където ползват техника и препарати за промиване. От там ми казаха , че след няколко пъти промиване така и немогли да промият системата , така ,че да изкарат абсолютно чиста вода(или там с каквото промиват. И ми казаха,че след като не успяват да я промият , няма смисъл да ми сменят антифриза.
Причината била остатъчна мръсотия която немогат да измият или има теч някъде от двигателя.
Но това с остатъчната мръстотия ми обясниха ,че подчти невъзможна защото правели много промивки и на доста по замърсени системи, просто явно има някъде малък теч.
По препоръка на Самуйл си надух сам стария маслоохладител с компресор вкарвайки въздух в единия отвор за антифриза и запушвайки другия край и след това потапям във вода. Не видях да излизат мехурчета.
Май работата отива на спукан блок.
Аз реших да отида на промивка на охладителната система в друг сервиз където ползват техника и препарати за промиване. От там ми казаха , че след няколко пъти промиване така и немогли да промият системата , така ,че да изкарат абсолютно чиста вода(или там с каквото промиват. И ми казаха,че след като не успяват да я промият , няма смисъл да ми сменят антифриза.
Причината била остатъчна мръсотия която немогат да измият или има теч някъде от двигателя.
Но това с остатъчната мръстотия ми обясниха ,че подчти невъзможна защото правели много промивки и на доста по замърсени системи, просто явно има някъде малък теч.
По препоръка на Самуйл си надух сам стария маслоохладител с компресор вкарвайки въздух в единия отвор за антифриза и запушвайки другия край и след това потапям във вода. Не видях да излизат мехурчета.
Май работата отива на спукан блок.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Масло в антифриза
Първи собственик ли си?
-
AUTOCOMPLEX RS
- Гараж: Сервизът се намира на бул. Европа 130 и Анри Нестле.
- Обратна връзка:
Масло в антифриза
По добре отиди в сервиз.
-
hvp800
Масло в антифриза
На мен също ми е чудно какво е предизвикало спукване на блока. Двигателите на ВАГ нямат склонност да пукат блокове. Вярно е , че си е "желЕзо" , ама все пак трябва да има причина. Предполагам и въпроса на колегата stefan L е в същия контекст.
А блок за този мотор се намира сравнително евтино, но пълното ревизиране си изисква доста солидна сума.
А блок за този мотор се намира сравнително евтино, но пълното ревизиране си изисква доста солидна сума.
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
-
goshou
Масло в антифриза
Колата е купена от ЕТ през 2007 година. Аз я купих от първия собственик през 2009 на 28000км с пълна сервизна история . В момента колата е на 146000км обслужвал съм я редовно, не съм я зорил никога.stefan L написа:Първи собственик ли си?