Octavia RS FL 2017 TDI DSG - bobo80
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- VALDO
- Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp - Обратна връзка:
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Octavia RS FL 2017 TDI DSG
Тоше, ако беше взел японеца, нямаше да познаваш този прекрасен форум и всичките пичУе в него 
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Честито и от мен! Много да те радва и ще чакам и аз да я видя наживо на някоя среща 

Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
-
Sec8200
- Гараж: под наем
True story.The Hooligan написа:Тоше, ако беше взел японеца, нямаше да познаваш този прекрасен форум и всичките пичУе в него
Това беше нещо, което също наклони везните - аз месеци преди това бях рeгистриран във форумите да питам/следя/интересувам и бях придобил представа за марките и хората (Toyota, Mazda, BMW, Skoda - някои ги следях от повече години).
Искрено се радвам, че ви познавам, като ме питат за колата, все казвам, че срещите са също толкова хубави като марката.
Благодаря на всички за което
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
- bobo80
- Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI
Наистина форума е прекрасен и учудващо оживен.
Относно избора на марка и модел: Бях много ама много навит за Мазда 6 дизел автомат спорт комби. Диларът ми предостави такъв 2.2дизел 175 магарета автомат за целодневен тест. Колата е просто прекрасна като изпълнение на интериор и екстериор (лично мнение) и според мен е едно от най красивите комбита.
Всичко хубаво докато не започнеш да я караш. Муден автомат , мотора се развърта бавно, в никакъв случай не се усеща като бърза или мощна. Абе нещо не ме грабна. Покарах я няколко часа в София и около по магистрала. Върнах я и веднага отидох в ЕТ някък си рязко ми дадоха червения RS дизел с DSG.
Макар и по пестелива от към материали в интериора колата е в пъти по удобна и приятна за каране. За вървене и поведение на кутията няма дори допирателни точки с "Мазната"
Покарах я точно 15мин. върнах се и оформихме поръчката. Това беше на 20.03.2017г.
По думи на търговеца щях да я чакам за края на месец юли.
Сучайно преминавах през надежда веднага след почивния 24 май и реших да питам как върви със срока. Търговеца гледа нещо много задълбочено в монитора и ме зарадва, че поради липсата на кой-знае какво допълнително оборудване колата вече се родила в завода и чакат транспорт до края на седмицата. Не знам дали ако не бях минал през магазина ,някой щеше да ме информира за преждевременното раждане.
Взимам я и веднага ще започна да коригирам родилни недостатъци.
Между другото Евала на Сами от Варна за ентусиазма по неговата красавица. С ръка на сърцето признавам ,че до голяма степен е виновен за избора на марка и модел.
Дано FL да не крачка назад от оригинала.
Относно избора на марка и модел: Бях много ама много навит за Мазда 6 дизел автомат спорт комби. Диларът ми предостави такъв 2.2дизел 175 магарета автомат за целодневен тест. Колата е просто прекрасна като изпълнение на интериор и екстериор (лично мнение) и според мен е едно от най красивите комбита.
Всичко хубаво докато не започнеш да я караш. Муден автомат , мотора се развърта бавно, в никакъв случай не се усеща като бърза или мощна. Абе нещо не ме грабна. Покарах я няколко часа в София и около по магистрала. Върнах я и веднага отидох в ЕТ някък си рязко ми дадоха червения RS дизел с DSG.
Макар и по пестелива от към материали в интериора колата е в пъти по удобна и приятна за каране. За вървене и поведение на кутията няма дори допирателни точки с "Мазната"
Покарах я точно 15мин. върнах се и оформихме поръчката. Това беше на 20.03.2017г.
По думи на търговеца щях да я чакам за края на месец юли.
Сучайно преминавах през надежда веднага след почивния 24 май и реших да питам как върви със срока. Търговеца гледа нещо много задълбочено в монитора и ме зарадва, че поради липсата на кой-знае какво допълнително оборудване колата вече се родила в завода и чакат транспорт до края на седмицата. Не знам дали ако не бях минал през магазина ,някой щеше да ме информира за преждевременното раждане.
Взимам я и веднага ще започна да коригирам родилни недостатъци.
Между другото Евала на Сами от Варна за ентусиазма по неговата красавица. С ръка на сърцето признавам ,че до голяма степен е виновен за избора на марка и модел.
Дано FL да не крачка назад от оригинала.
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC
Octavia RS FL 2017 TDI DSG - bobo80
FL е крачка напред и като дойдеш на срещата, всички ще се убедят в това и ще завиждат
Впечатленията ти относно Мазда се препокриват с моите, като ще добавя, че и интериора не ми харесва, нито "тенекиите им".
Впечатленията ти относно Мазда се препокриват с моите, като ще добавя, че и интериора не ми харесва, нито "тенекиите им".
TSI Team
-
Sec8200
bobo80, аз от 2011 искам 6ца или 3ка. Първоначално нямах парите за нова (не ми стигнаха). После 5г живях с мисълта, че следващата ще ми е 6ца - да ама не. Крадат ги на поразия, отделно са скъпи, отделно дилъра е идиот (вярвай ми говорих с много хора през тези години), отделно - няма как да купя кола за 60к и да да върви колкото регулярна Шкода (дори не vRS), а да изглежда като BMW M. Просто не съвпада.
Сега с моята (дето е нормална) кола мога да ги гоня повечето 6ци, а бензинова vRS направо слага отзад надпис "чукам всички Мазди"
Абе ... има разминавания как изглежда, колко струва и каква кола получаваш. Аз им харесвам повече атмосферните бензини, но те са чичовски. Отделно Шкодата е по-обезшумена според мен и ще ме извиняват, обаче в Шкодата за бутилките има велурче, да не дрънчи в пластмасата на вратата. Колкото и да е 'пластмасарка' О3 пак бих я избрал заради цялостното усещане за класика и изпълнение. От двигатели съм повече от очарован.
Това с подобренията ... хмм внимавай
))) Лъчението тук е по-силно от Хирошима+Нагазаки+Чернобил ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Фейсът мен ми харесва, отделно дребните подобрения също са в "+" - това с отварянето на бутилката с една ръка ще го имаш ли? На средната конзола са сложили едни такива гумени тапички - елементарно, но хитро и удобно..
Сега с моята (дето е нормална) кола мога да ги гоня повечето 6ци, а бензинова vRS направо слага отзад надпис "чукам всички Мазди"
Абе ... има разминавания как изглежда, колко струва и каква кола получаваш. Аз им харесвам повече атмосферните бензини, но те са чичовски. Отделно Шкодата е по-обезшумена според мен и ще ме извиняват, обаче в Шкодата за бутилките има велурче, да не дрънчи в пластмасата на вратата. Колкото и да е 'пластмасарка' О3 пак бих я избрал заради цялостното усещане за класика и изпълнение. От двигатели съм повече от очарован.
Това с подобренията ... хмм внимавай
Фейсът мен ми харесва, отделно дребните подобрения също са в "+" - това с отварянето на бутилката с една ръка ще го имаш ли? На средната конзола са сложили едни такива гумени тапички - елементарно, но хитро и удобно..
-
Sec8200
bobo80, преди да се е появил Svetilio (прокашлям се...два пъти) да те питам, сигурен ли си, че искаш да е дизел? Ако да защо?
- Sawyer
- Гараж: ///
Тя тая кола колко бой е изяла. Смятай, ако благодарение на нея си се навил за О3 vRS, твоята ще ти се стори буквално нечовешка
Мен това, че открих този форум, ме разубеди окончателно от тъпата идея за Купра. Това е мястото
- tekamata
Честито и добре дошъл! Със здраве да си я караш и давай снимки 

- bobo80
Нямах достатъчно смелост за бензинова. Карам дизели от 11г. насам а този определено покрива всичките ми изисквания.ТТодоров написа:bobo80, преди да се е появил Svetilio (прокашлям се...два пъти) да те питам, сигурен ли си, че искаш да е дизел? Ако да защо?
Сигурен съм ,че TSI щеше да извади "DARK SIDE'' в мен.
![diablo [smilie=diablo.gif]](./images/smilies/diablo.gif)
-
Sec8200
не те разбрах ...
искал си разумен разход + прилична динамика или те е било страх, че ще ти пасне по-бързата TSI-ка и ще те вкарва в приключения по пътя и на бензиностанциите?
Ще ми е интересно да видим регенерациите на vRS дали са по-чести от по-малокалибрения двигател като моя. Макар, че то зависи и как/къде/колко караш.
искал си разумен разход + прилична динамика или те е било страх, че ще ти пасне по-бързата TSI-ка и ще те вкарва в приключения по пътя и на бензиностанциите?
Ще ми е интересно да видим регенерациите на vRS дали са по-чести от по-малокалибрения двигател като моя. Макар, че то зависи и как/къде/колко караш.
- bobo80
Дори не карах бензиновата защото тогава избора щеше да предопределен.
Относно общите разходи за гориво,данък и застраховки при бензина си е годишна разлика покриваща една хубава почивка за цялото семейство.
Като излезе О4 VRS ще го мисля.
Относно общите разходи за гориво,данък и застраховки при бензина си е годишна разлика покриваща една хубава почивка за цялото семейство.
Като излезе О4 VRS ще го мисля.
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T