Проблем с Фабия 64кс
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
iyavor
Проблем с Фабия 64кс
Здравейте,
имам Фабия 1,2 64кс 47кВт. 2007г, бензин. Досега всичко окей, но напоследък имам усещането за увеличен разход на гориво/+0,5-1 литър на сто отгоре/ и намалена пъргавина на колата. Освен това на таблото показва температура на охлажд.течност около 95градуса, даже малко повече и когато колата е загряла и е пуснат климатика на светофар при натиснати спирачка и съединител понякога сякаш някой и "дърпа щепсела" и гасне. Ако се кара без климатик не гасне, но разхода и пъргавината я няма. При диагностика няма грешки на компа... Предположения някакви за решаване на проблема?
Да добавя днес при външна температура 28градуса, на таблото показва близо 100гр/перката се включва/ на място както си работи на празен ход и хоп угасне. Ако включа и климатика угасва почти веднага. Когато е студена си работи. сменени преди 200км масло, филтри свещи в шкода-сервиз.
имам Фабия 1,2 64кс 47кВт. 2007г, бензин. Досега всичко окей, но напоследък имам усещането за увеличен разход на гориво/+0,5-1 литър на сто отгоре/ и намалена пъргавина на колата. Освен това на таблото показва температура на охлажд.течност около 95градуса, даже малко повече и когато колата е загряла и е пуснат климатика на светофар при натиснати спирачка и съединител понякога сякаш някой и "дърпа щепсела" и гасне. Ако се кара без климатик не гасне, но разхода и пъргавината я няма. При диагностика няма грешки на компа... Предположения някакви за решаване на проблема?
Да добавя днес при външна температура 28градуса, на таблото показва близо 100гр/перката се включва/ на място както си работи на празен ход и хоп угасне. Ако включа и климатика угасва почти веднага. Когато е студена си работи. сменени преди 200км масло, филтри свещи в шкода-сервиз.
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Проблем с Фабия 64кс
На жената полото мисля е със същия двигател и симптомите беха подобаващи. На празен ход аха да изгасне и мотора се тресеше като люлка напред-назад. Оказа се издухан клапан/и
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Проблем с Фабия 64кс
Антифриза изчезва ли?
С тия 100°С....
С тия 100°С....
-
iyavor
Проблем с Фабия 64кс
Не антифриза си е ок. Показва малко под 100, но дали са 100 е въпросzzankov написа:Антифриза изчезва ли?
С тия 100°С....
-
mischoka
- Гараж: в търсене
Проблем с Фабия 64кс
Аз знам, че при тия коли стрелката на водата между 75 и 100 градуса все на 90 седи в средата,ако твойта се е отконила надясно според мен първо виж на ВАГ ком или с друга програма там какво показва или пък измерете с термометър реалната.
-
iyavor
Проблем с Фабия 64кс
Продължението от днес: Относно показанието на температурата, сутринта на контакт при студена кола стрелката сочи 58 градуса, т.е. отместването с8 градуса си го има. Но... Карам извънградско по магистралата и хоп - прекъсва тресе и започна да мига индикатора- жълто двигателче. Отбих угасих запалих, 3-4 пъти и мигането премина в постоянно светене, нооо прекъсването изчезна. Обадих се по телефона в Шкода и майстора каза карай няма страшно и утре ела да погледна. И аз карам... с 2-3 спирания в София и поех пак към магистралата. Спрях за кафе и о чудо индикатора угасна, колата отново е пъргава. И сега кво да правя? Май проблемът ми отива към ламбда сонда.
-
iyavor
Проблем с Фабия 64кс
И така грешката която е записал компа е в датчик на разпределителен вал... В сервиза смениха бензиновия филтър и днес ще тествам как е колата.
- zzankov
AQY
85kW/116 hp
Проблем с Фабия 64кс
Е нали на диагностика нищо не излизаше?
- aleksander
- Гараж: Audi A4 3.0 quattro
Renault Megane Coach F7R...
Проблем с Фабия 64кс
А в цялата схема смениха филтъра,но датчика не...нещо не ги разбирам.
-
iyavor
Проблем с Фабия 64кс
Ами колеги аз съм лаик и квото направят в сервиза това. zzankov първоначално нищо не излизаше на диагностиката, но след като светна индикатора вече беше записал компа грешка на датчика на разпределителен вал. И в сервиза /на Шкода/ са занулили грешката, смениха ми бензиновия филтър че бил за смяна, тествали колата и ми казаха, че е ОК.
Пропътувах вчера около 200 км извънградско по магистралата /със скорост около 130км/ч/ и ми даде среден разход 6.8. Вижда ми се множко пак... Иначе колата върви добре - има си мощност и работи добре. Та взех да разпитвам от какво може да е дошла тази грешка в датчика. Варианти - самия датчик е прецакан/би трябвало да даде отново грашка/, повреди по бобините/ би тр. да се запише грешка/, разтегната по някаква причина верига ... Все ми се струва обаче, че харчи малко повече от колкото трябва колата.
Пропътувах вчера около 200 км извънградско по магистралата /със скорост около 130км/ч/ и ми даде среден разход 6.8. Вижда ми се множко пак... Иначе колата върви добре - има си мощност и работи добре. Та взех да разпитвам от какво може да е дошла тази грешка в датчика. Варианти - самия датчик е прецакан/би трябвало да даде отново грашка/, повреди по бобините/ би тр. да се запише грешка/, разтегната по някаква причина верига ... Все ми се струва обаче, че харчи малко повече от колкото трябва колата.
- zzankov
AQY
85kW/116 hp
Проблем с Фабия 64кс
Това с веригата не е изключено.