Масло за DSG 6

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Vakata

Шкода Новак

Масло за DSG 6

Мнение от Vakata »

Здравейте колеги, искам да ви попитам от къде мога да си закупя оригинално масло за ДСГ скоростна кутия и къде в Бургас или Варна могат да ми го сменят и на каква цена? Преди половин година го смених и сложих Febi Bilstein 39070, но изобщо не съм доволен от това масло и искам да го сменя. Още с излизането от сервиза усетих по грубата смяна на скоростите. Адаптираха съединителите, но след известно време пак почна да превключва грубо. По принцип имам Vag Com и мога и сам да си го сменя, но искам да съм сигурен стъпка по стъпка кое как се прави. Ако някой знае точните стъпки моля да сподели или ако не направо да ходя да ми го сменят.
Благодаря предварително!
mischoka

Škoda Фен²

Гараж: в търсене

Масло за DSG 6

Мнение от mischoka »

иди във ФВ да ти го сменят, не знам в шкода сигурно пак слагат оригиналното. В интернет има клипове как се сменя, обаче едва ли някой майстор ще си разкрие занаята тук.
hvp800

Škoda Ludicrous

Масло за DSG 6

Мнение от hvp800 »

Грубото превключване няма да се оправи със смяната на маслото.
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
nelasms

Шкода Новак

Масло за DSG 6

Мнение от nelasms »

Здравей колега, аз съм си го сменял сам с упътването от този клип

... и кутията си работи перфектно
Vakata

Шкода Новак

Масло за DSG 6

Мнение от Vakata »

hvp800 написа:Грубото превключване няма да се оправи със смяната на маслото.
Ами кутия превключваше супер, но какво ми трябваше да сменям маслото и от както го смених почна да сменя по твърдо предавките. Затова си мисля, че е от маслото.
Забравих да кажа и че от няколко дена съм с чисто нов маховик.
А иначе nelasms и аз предния път го смених по този начин, но го налях отгоре през филтъра. А ти какво масло сложи?
nelasms

Шкода Новак

Масло за DSG 6

Мнение от nelasms »

MAXXUS ATF DCT
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Масло за DSG 6

Мнение от skodko »

В еуратек с оригинално ваг масло.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Vakata

Шкода Новак

Масло за DSG 6

Мнение от Vakata »

Колата е Vw Touran 2.0 TDI DSG, но предполагам, че няма да има проблем. А като цена някой знае ли колко горе долу върви една такава смяна?
Аватар
VALDO

Site Admin

Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp
Обратна връзка:

Масло за DSG 6

Мнение от VALDO »

Няма проблем. Предполагам 30 и няколко лева.
Изображение
Vakata

Шкода Новак

Масло за DSG 6

Мнение от Vakata »

Благодаря колеги! В най-скоро време ще прескоча да ги попитам.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Масло за DSG 6

Мнение от bega4kata »

Няма нещо кой знае какво сложно.
Не пробвай с не ОЕМ масло. Започва странно да се държи. Рязко и с леко закъснение започва да зацепва, особено докато е студена.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Vakata

Шкода Новак

Масло за DSG 6

Мнение от Vakata »

Чичо Сами написа:Няма нещо кой знае какво сложно.
Не пробвай с не ОЕМ масло. Започва странно да се държи. Рязко и с леко закъснение започва да зацепва, особено докато е студена.
Сами Абсолютно прав си и това е основната причина, заради която искам да го сменя. Просто много ме дразни смяната на скоростите, а грешката ми беше, че още докато я купих и на другия ден и смених маслото уж да съм сигурен.. И сега ще взема да отида в някое представителство да си купя ново оригинално масло за ДСГ.
А и друго щях да питам - проблем ли е че съм и навъртял към 15000 км с това масло?
nelasms

Шкода Новак

Масло за DSG 6

Мнение от nelasms »

Vakata написа:Благодаря колеги! В най-скоро време ще прескоча да ги попитам.
Здравей колега, смени ли маслото ... с каква марка и има ли промяна във включването на скоростите ?
Vakata

Шкода Новак

Масло за DSG 6

Мнение от Vakata »

Здравей приятел, не съм все още, че така и като гледам май ще е след лятото.
Нека някой, който е слагал алтернативно и след това оригинално масло да изкаже мнение.
Vakata

Шкода Новак

Масло за DSG 6

Мнение от Vakata »

Здравейте, аз все още не съм сменил маслото на ДСГ, но ми предстои и смяна на маслото на двигателя, та искам да ви попитам какво ви е мнението за маслата Pentosin. Чудя се дали да си купя оригинално от представителството или да купя Pentosin. До сега карах с Repsol 5w40 (мотора е BKD и няма DPF филтър), но стане ли около 7000км. и ми светва лампата за доливане и искам да пробвам с друго. И по-конкретно ме интересува мнението ви за маслото Pentosin FFL-2 за DSG. Ще се радвам на всякакви мнения.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”