Диностенд измерване. Данни и Информация. Клипове и графики.

Класически, редки и спортни автомобили. Теми свързани с Тунинг
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Гараж: APR Superb
Обратна връзка:

Мнение от Stuci »

tsonko написа:Минал е през три пауър бокса, после е получил неустоимо предложение за турбо ТТЕ 525 и е ремапнат с него в MRC. Със стоковите карантии и без метанол 520коня. Върви наред със тунинговано ауди Р8. Всички го питат с какъв мотор е и като им каже че е 2л не вярват, а емблемката ТДИ на капака направо кърти. [smilie=bb.gif] [smilie=bb.gif]
Никак не е прост - джанти - Аутек Уизард 18" - 9кг. (350лв/бр.). Тези ми бяха алтернативните, но дизайнът малко надделя над спестяването на още 1кг.
goAPR
Аватар
tsonko

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service

Мнение от tsonko »

Ооо знае какво прави - все пак за 20г е карал много тунинговани коли и е преминал през много неща - в момента си е мнпго близко до ОЕМ тунинг обаче [smilie=sarcastic.gif] .
На мен не ми харесват джантите, но перформанса иска жертви...
Казва, че мотора се различава с на Голф р единствено софтуерно и ауспуха СЛЕД даунпайпа.
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

tsonko написа: Ники или бат Стефан да се хващат в ръце и ще стане само на стрели, перли, фурии и хулигани. Пътя е утъпкан
Докторе, добра алтернатива на ГТРа май - почна ли да се замисляш???

1. Проектът е уникален. Браво на колегата. Супърб да тунинговаш си е мноо бутикова история. Обобщено ето какво се е случило:

- до 340 к.с. е ползвал Пауърбоксове, което му е дало 20-25 процента отгоре на стоковите 280к.с. Ние също минахме по този път и знаем, че това дават кутийките.

- до 368 к.с. слага бууст контролер и спортен каталист. Това с бууст контролера не ми е ясно на мен. Дава допълнителен бууст на увеличения вече бууст и повишава налягането на горивото явно. От там заедно със спортния катализатор е получил допълнителните 28 коня.
Забележете обаче какви Катализатори слага.... 4.5 инча и 5.5. инча.......... Ние с нашите 3 инчови тръбички...........
Забележете и загубите от Гуми до Двигател са 60 к.с. при 368 к.с. на двигател. И то с леките 18ки.
Оня с Голфа и Рево 3 има 80 к.с. загуби при 500к.с. на двигател. И той с 18ки.
Следователно нашите спокойно имат поне 80к.с. загуби от Гуми до двигател, да не говорим за моите 20ки как променят стойностите и нещата си сядат на 400-420 коня.
Диното в Проспиийд, Цонко - Тома Неверний, май вярно мери.
Овърдрайв и Шумен Дината с буксуване и аромат на накладки :) дадоха 320-326 к.с. на Гуми при моята.
Сложи 80к.с. загуби и то стана 405к.с. , сложи 10-15 коня които губя допълнително заради превъртането по валците и 20ките и то стана 420 както на Проспиид.

- после слага хибридната турбина, което дава вече 460 к.с.
Това отговаря при мен на АПР Стейдж 3 EFR7163 - Хибридното турбо на Борг Варнер. Този Стейдж при мен ще дава 485 к.с. с 98 Октана файл. и 492 к.с. със 104 Октана файл. Достатъчен ще е да опукам Супърба , но към момента разликата е 100 к.с. и нямам шансове.

- после ъпгрейтва горивната помпа, което дава вече 520 к.с. и 690 Нм.
Това отговаря на АПР Стейдж 3 плюс EFR7163 - Хибридно турбо на Борг Варнер и горивна помпа, дюзи , рейка, който Стейдж при мен ще дава 517 к.с. 98 Октана файл и 547 к.с. 104 Октана файл съответно 560 и 600Нм.

-Просто АПР Стейдж 3 EFR7163 и АПР Стейдж 3 плюс EFR7163 към момента са налични само за Голф ГТИ МК7 и Голф Р МК7. Няма ги за Шкодите. А и за Голф са налични само за Американския пазар.

2. Бат Стефан и Ники могат спокойно да забият един Стейдж 2. При тях е нужен само, Спортен Кат БактурбоДаунпайп и интейк. Стават веднага 400-420 к.с. просто така. Рево или АПР е все тая, аз мисля.................. Почват и да Сецат понякога [smilie=sarcastic.gif] .............. но може и да не почнат, при тях IS38 си е заводско сложено, а не нашето Plug and Play [smilie=sarcastic.gif]

3. По отношение на ГТРа въобще не мисля, че Супърб е алтерантива.
ГТРа 3.8л. Би турбо 565к.с. падна само от:
Ауди Р8 5.2л. Атмосферен V10 plus мощност 610 к.с.
Макларън 3.7л. БиТурбо 570S мощност 562к.с.

4. Пък какви ли Стейджове има ГТРа [smilie=sarcastic.gif]
Последно промяна от La Furia Roja на 22.04.2017, 18:17:36, променено общо 1 път.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

La Furia Roja написа:
Това с бууст контролера не ми е ясно на мен. Дава допълнителен бууст на увеличеният вече бууст и повишава налягането на горивото явно.
Буст контролера е допълнително устройство, което заменя стоковия клапан отговарящ за управлението на уест гейта. Той се управлява и настройва самостоятелно, вече турбото не се разтоварва от софта а от контролера. Най-вероятно на този Суперб му е вдигнал малко повече буста от зададеното в софтуера.
Моя контролер има 2 режима на работа в които можеш да определиш, колко максимално да буства турбото. При мен до сега на ниският режим надуваше 1 бар а на високия 1.5 бара
С новото турбо може би ще е на 1.8 - 1.9 ще видим :)
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

masterOne написа: Буст контролера е допълнително устройство, което заменя стоковия клапан отговарящ за управлението на уест гейта. Той се управлява и настройва самостоятелно, вече турбото не се разтоварва от софта а от контролера.
Ти ми беше споменавал, че евентуално това може и да реши нашия проблем.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

Има такава вероятност, но трябва да се пробва. Мисля, че трявба да се консултираш с Тони.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

La Furia Roja написа:
masterOne написа: Буст контролера е допълнително устройство, което заменя стоковия клапан отговарящ за управлението на уест гейта. Той се управлява и настройва самостоятелно, вече турбото не се разтоварва от софта а от контролера.
Ти ми беше споменавал, че евентуално това може и да реши нашия проблем.
Това е за не ОЕМ турбота с ретро вакумно управление на гейта.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

Мда, с вакумно управление на гейта е, нямам представа за вашите дали се предлага такова у-во.

Изображение

Изображение
Аватар
vermeer

Škoda Фен²

Мнение от vermeer »

Ха-ха... "ретро"...
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

La Furia Roja написа: Забележете и загубите от Гуми до Двигател са 60 к.с. при 368 к.с. на двигател. И то с леките 18ки.
Оня с Голфа и Рево 3 има 80 к.с. загуби при 500к.с. на двигател. И той с 18ки.
Следователно нашите спокойно имат поне 80к.с. загуби от Гуми до двигател, да не говорим за моите 20ки как променят стойностите и нещата си сядат на 400-420 коня.
И Супърба и Голфа са с "излишни железа", както казва Сами ;)
Аватар
admin

Site Admin

Гараж: Шкода
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Заглавие на темата: Диностенд измерване. Данни и Информация. Клипове и графики.
Шкода Форум - България
www.skoda-bg.com
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Обратна връзка:

stefan L написа: И Супърба и Голфа са с "излишни железа", както казва Сами

Така е. По отношение на ходовата част или както го пишат Drive Train при 4х4то има повече загуби, но по отношение на скоростната кутия има значение само дали е ръчка или ДСГ.

Голф Р ДСГ АПР Стейдж 2 дава 354 к.с. на главини и 387 к.с. на двигател по САЕ
аналогът му Шкода ВРС или
Голф ГТИ ДСГ АПР Стейдж 3 IS38 дава 356 к.с. на главини и 386 к.с. на двигател по САЕ

И двата варианта са ДСГ и загубите са еднакви, въпреки 4х4 и предното.
@bega4kata каза:
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Обратна връзка:

admin написа:Заглавие на темата: Диностенд измерване. Данни и Информация. Клипове и графики.
Май нещо сбъркахме. [smilie=hunter.gif]

Линка с Драга май?????????
@bega4kata каза:
Аватар
Performance99

Škoda Фен²

Гараж: VAG
Обратна връзка:

Мнение от Performance99 »

Всичко е сток с карантията на двигателя, Стейдж 3 (хибридно турбо) + 19" с нормални гуми браво , без никакво олекотяване ...

Изображение
Аватар
tsonko

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service

Мнение от tsonko »

Докторе, как ги пласкаш тия загуби по 80коня навсякъде грам не ми става ясно, но честно да си призная не ме и вълнува особено много. [smilie=kiss3.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “ВИП Гараж и Тунинг”