Цецо75 написа: 26.05.2026, 15:46:16
Пробвай комфорта като "я хвърляш" във бързи завои (качи се на Витоша или по Самоковският път). Ако Кодиак има проблем с комфорта, той е точно там, както и всяка друга кола с висок център на тежестта.
Тесла Y например (както и всички електромобили) е много благодатна в това отношение, точно заради ниският център на тежестта идващ от батерията.
Приключвам аз, обещавам.
Привет, пробвах кодиака и то 2ката. Не ми допадна
Сега имаше много готини неща в нея - височината и размера. Отзад супер място, багажник, отпред, широките прозорци и тн. Топ.
Обаче двойката дизел първо ми е мудна в ниските обороти, второ тази кола е МНОГО ШУМНА. Мотора е шумен(нз всички ваг дизели ли са така) и ми се видя по-зле обезшумена от 20 годишния ми CLS, на който уплътненията са заминали преди 10. Плюс, че кодито малко го усещах като камионче, а аз обичам да настъпвам.
Нз как ще е бензина може да ми допадне повече, но за парите които струва определено не ми допада.
Чудя се Q5ците, тези 2022ра - 2023та 2.0 TFSI колко по-скъпи за подръжка са. Защото имат хубав разход, 265 коня и тази кола съм я пробвал - харесва ми уникално много като усещане, тишина, возия, окачване, има място на задната седалка да се опъна(може предната да е била мн напред тогава нз) и просто ми допада. Също съм я карал малко, не знам кой мотор беше обаче съвсем друга динамика и е топ за настъпване. Багажника ми се струва, че може да е малък на Q5 без подробно да съм го разглеждал отвътре. Знам, че има някаква 48 волтова батерия, която е проблем защото модела е mild hybrid.
Сега осъзнавам, че може би харесвам по-рафинирани коли защото и теслата макар и постна е такава.
Ще пробвам също Nissan X-Trail, Hyundai Tuscon, Santa Fe и Kia Sportage