Škoda Octavia Mk3 RS TSI 220PS - kvantrs

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Гараж: APR Superb
Обратна връзка:

Мнение от Stuci »

Revo_Technik_BG написа:Паурбоксовете и без да е DSG са си проблемни, а с адаптивна кутия си е готин кючек [smilie=yahoo.gif]
Сами, Милчо и Ванката не са сподляли проблеми, а двама са с ръчки и едно DSG. Нека, когато се говори за тунинг, информацията да е малко по-подробна, за да се взимат решения въз основа максимално много информация.
Казваш "паурбоксове", но не казваш кои. Значи всички. Ама така ли е? Казваш "проблемни". ОК, сподели за проблемите, ако е удобно. Споменаваш за различните скоростни кутии и загатваш негативното влияние на бокса върху тях, но без конкретика.
Аз пък ще кажа, че нито един форумен ремап в последно време (в т.ч. и моя) не е без "странични ефекти", които се изразяват в явления, които не могат да се нарекат нормални! А софтуерите ни са производство само на финансово неизгодните на пазара великански марки. Аз, например, повече никога (айде да не казвам "никога", ама "най-вероятно") няма да си купя кола, която да ремапвам тепърва. Ще гледам сток да ми е колкото искам и евентуално генерация да си сложа.
goAPR
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Мога с ръка на сърцето да кажа, че нито с МТМ бокса, нито със Щайнбауер бокса, съм имал каквито и да е проблеми.
Но не мога да кажа същото за стейджовете. И не само аз. И момчетата с другите рс ки на Рево и АПР не могат да кажат същото. Поне аз, другите 2 коли които съм карал освен моята имат проблем.
И не говоря за проблемите които са свързани с хардуер. А с проблем именно в софтуера.
Извинявайте, ама аз ако не мога да ремапна дадена кола както трябва, НЯМА ДА ПРЕДЛАГАМ ДА ГО ПРАВЯ! А АПР И РЕВО го правят. Тъпо е.
Но, както каза един виден Шуменски Шумахер и тунер ентусиаст, трябва да плеглътнем много неща в името на тунинга. [smilie=pardon.gif] [smilie=kiss3.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

kvantrs написа: Аз съм с DSG, в такъв случай ще има ли някакъв проблем
1. С Щайнбауер и Рево софтуерите няма да имаш.

2. При АПР за първи стейдж нямаш грижи.
За втори,трети и три плюс се препоръчват Клъчове комплект смяна , но е цифра.

APR cannot make any guarantees as to the longevity of the OEM manual transmission clutch or DSG/S Tronic clutches in every transmission. A manual transmission clutch upgrade is required. APR's DSG Clutch Packs are recommended and may be required depending on the stage, octane, driving style and clutch health for DSG / S Tronic transmissions. APR’s Stage III DQ250 TCU Upgrade is required for DSG / S Tronic models. Proper fluid changes are required.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
ivand911

Škoda Фен²

Гараж: Fabia1 1,4TDI 80HP '06
Обратна връзка:

Мнение от ivand911 »

Добре ,че Ви отворих навремето очите за Щайнбауер. [smilie=beach.gif]
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Аз нямам никакви проблеми! Доказано [smilie=sarcastic.gif] !
Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Говоря за стейч 3. И трите имат проблем.
Аз се опитвам от мн.време да се справя. Имам напредък, но все още се боря.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

bega4kata написа:И момчетата с другите рс ки на Рево и АПР не могат да кажат същото. Поне аз, другите 2 коли които съм карал освен моята имат проблем.
И не говоря за проблемите които са свързани с хардуер.
Не си уточнил стейдж. Който по-рядко посещава форума и не ни знае много може да разбере грешно.
Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Кво стана, провери ли си в багажника [smilie=sarcastic.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Stuci написа: Аз, например, повече никога (айде да не казвам "никога", ама "най-вероятно") няма да си купя кола, която да ремапвам тепърва. Ще гледам сток да ми е колкото искам и евентуално генерация да си сложа.
Аз за това вече съм избрал следващата. Засякохме я след Търново.
Човекът караше бавно и за това добре я огледах.

Тя ще е. http://www.carmagazine.co.uk/car-news/m ... york-show/

Оранж естествено.

Сива също върви и опука предишната ми любов Ф тайпа [smilie=sarcastic.gif]

@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Обратна връзка:

bega4kata написа:Но, както каза един виден Шуменски Шумахер и тунер ентусиаст, трябва да плеглътнем много неща в името на тунинга.
Сега вече много ме обиди и си го върна заради щипалката.

Това педалче Шумахер, което се радваше на победата си докато Сена умираше не искам въобще да го чуя , а още повече да ме замесваш с него.
Много смешно пилотче,което и Хакинен и Алонсо го пръскаха когато имаха равностойни на Ферари коли.
bega4kata написа:Говоря за стейч 3. И трите имат проблем.
Аз се опитвам от мн.време да се справя. Имам напредък, но все още се боря.
Аз подробно описах нещата в моята тема как стоят до момента.
@bega4kata каза:
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Гараж: APR Superb
Обратна връзка:

Мнение от Stuci »

La Furia Roja написа: Много смешно пилотче,което и Хакинен и Алонсо го пръскаха когато имаха равностойни на Ферари коли.
Деймън Хил и Жак Вилньов също с Уилиамс Рено :)
goAPR
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Аз карам Щайнбауера на Сами вече 10к. Спрямо стоков върви брутално Супърба - близо 5 сек. по-бързо прави 0-200км/ч.С DSG съм. Единстеното нещо, което мога да отбележа е, че при пуснат бокс се усеща лек тласък при превключването на скоростите между 4 и 5-та и 5 и 6-та, когато не си на пълна газ. Ако боравиш плавно с педала на газта или си до ламарината не се усеща. За мен това не е проблем и не ме дразни. Просто го отбелязвам. Някой има ли инфо колко бара прави с бокса навъртян до край и колко на нормално положение.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Знам аз, че много мразиш Шумахер ;)
GUNTER SERVICE
Изображение
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

Stuci написа:Ще гледам сток да ми е колкото искам и евентуално генерация да си сложа.
към днешна дата какви са първите две опции? Golf R комби / Cupra комби?
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

todor87 написа:Аз карам Щайнбауера на Сами вече 10к. Спрямо стоков върви брутално Супърба - близо 5 сек. по-бързо прави 0-200км/ч.С DSG съм. Единстеното нещо, което мога да отбележа е, че при пуснат бокс се усеща лек тласък при превключването на скоростите между 4 и 5-та и 5 и 6-та, когато не си на пълна газ. Ако боравиш плавно с педала на газта или си до ламарината не се усеща. За мен това не е проблем и не ме дразни. Просто го отбелязвам. Някой има ли инфо колко бара прави с бокса навъртян до край и колко на нормално положение.
Искрен много ги разбира наляганията. Каза, че сигурно не ми държал клапаназа налягане на турбото. [smilie=punish.gif] Щото е ОЕМ, а не като техните измислените.
Как е разбрал това пък, аз не знам...нищо че аз имам манометър за налягане на турбото. Явно има екстрасентски способности.
Много ми се смее на манометъра, бакшиш съм бил....
Ама за РАЗЛИКА ОТ НЕГО, АЗ ЗНАЯ КАКВО СЕ СЛУЧВА С НАЛЯГАНЕТО НА ТУРБИНАТА ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ.
Не като него.... ремапнах, слагах някви неща, ама КО става.... не мий ясно. АМАТЬОР пълен.
Щайнбауера на 1 часа, тоест малко над средното положение следва заводското налягане във оборотния диапазон, като го увеличава с 0,5 бара. Тоест пик 1,8 в ниските и постепенно пада, като при 6000 оборота е под 1 бар паднало вече. Заводко там налягането пада на0, 5.Супер сейфти е. В момента на стейч 3,аз съм с налягане при 6000 оборота 1,65.
На минимум увеличава с 0,1 бара над заводското налягане в целия работен (оборотен) диапазон.
На максимум не съм карал. Не знам.
GUNTER SERVICE
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”