Привет, има ли някой който е минавал през този процес и да сподели общо взето как става. Бях в Еуратек (Дружба) и там ми дадоха ориентировъчна цена от 1200 евро. В същото време гледам че има 2ра ръка свалени комплекти с окабеляване в диапазон 350-450 евро без да е калкулиран монтаж, а предполагам трябва и сдвояване с колатa и се чудя кой вариан си заслужава повече!
Колата е Scout 2.0 200hp 7DSG
Ретрофит на електрически теглич на Octavia IV (Scout)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Twinsis
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
Аз имаш знанията можеш и сам , аз сам си сложих нов теглич и модул и си го обучих към Passat B8 2017 г
Последно промяна от DoH_KuXoT на 13.02.2026, 15:52:49, променено общо 1 път.
-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
Знаеш ли дали колата ти има подготовка за теглич и коя година е? Ако да - то тогава ще спестиш много от показаното на клипа - реално само по багажника и сваляне на бронята, което си е супер лесно - няма да се налага да опъваш инсталация до отпред. Гледайки каква оферта са ти дали ЕТ ( със сигурност е с ОЕМ теглич, едва ли ще е нещо афтърмаркет), то почти съм убеден, че имаш подготовка, но това може да се провери само по вин.
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Предполагам това е теглича за колата:
https://eshop.skoda-auto.cz/en_CZ/tow-b ... 5E3092160E
Ако е така, значи има подготовка и е към 1700лв в ЕТ цената без монтажа.
Колегата може да пише мейл с VIN на:
[email protected]
И от там да му потвърдят дали това правилния кит за неговата кола.
https://eshop.skoda-auto.cz/en_CZ/tow-b ... 5E3092160E
Ако е така, значи има подготовка и е към 1700лв в ЕТ цената без монтажа.
Колегата може да пише мейл с VIN на:
[email protected]
И от там да му потвърдят дали това правилния кит за неговата кола.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.