Имате ли проблеми с Октавия 4 ?

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Мнение от rts »

sadviperial написа: 09.02.2026, 15:09:41 Колеги, най-вероятно ще отворя нова тема, но имам проблем с О4 1.5 тси, мек хибрид.

От известно време при първо палене ми излизат 3 грешки -
Грешка: Старт-стоп
Грешка: система за задвижване. Потърсете сервиз.
Грешка: 48V бордова мрежа. Моля, не потегляйте. Док. на авт.

Колата на 02.02.2026 навърши 2 години. 52 000 км.

До сега не съм имал никакви ядове. Тези грешки като започнаха да излизат са винаги при първо палене, ако не е палена повече от 2-3 часа, както и - като я загася и запаля наново се оправя. [smilie=fool.gif]

Беше вече в Еуратек Дружба в София, седя 1 ден и е трябвало да ъпдейтнат софтуер, както и са изчистили грешките. След като я взех 1 ден след това светнаха отново, отново рестарт и газ. От 7 дни вече не е светила, но днес говорих с човека от представителството, искат да я закачат отново и да говорят с чехите, като щели дистанционно да четат грешките и да кажат какво е. Бяха ми споменати като възможни проблеми - софтуер, стартер-алтернатор, хибридната батерия. [smilie=hunter.gif] [smilie=ireful1.gif]

Някой с подобен проблем до сега ?? За да мога поне нещо да се ориентирам какво става.. Благодаря предварително.
Ами спомням си, че един колега с кола, като твоята доста ядове имаше, колата му и в сервиз стоя доста време, но мисля че по гаранция най-накрая го отремонтираха. Дано не е при теб същият проблем, но имаш подобни симптоми. Сменили са му първо 48 волтовата батерия, но накрая се е оказало, че е бил стартер-генератор - ето ти темата ако ти се чете:
https://www.skoda-bg.com/forum/viewtopic.php?t=6917
sadviperial

Шкода Новак

Мнение от sadviperial »

https://www.skoda-bg.com/forum/viewtopi ... 23#p427023

Отворих нова тема по въпроса. Симптомите с тази тема по-нагоре не съвпадат с това, което при мен се случва. Единствено, че старт-стоп-а не работи, но то първото нещо, което при най-малкия проблем с тия коли се обажда е именно старт-стопа, та това не ме притеснява.
Аватар
gencho01

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 4, 1.5 TSI 6M Combi; VW Golf mk3 GT 1.6

Мнение от gencho01 »

Здравейте, може би вече втора седмица, ако не всеки ден, то през ден ми излиза съобщение, че имам ъпдейт на приложенията (О4, 2023). Всеки път му давам да се инсталира, след ден или два отново ми пише, че има същият ъпдейт. Това не мога да си обясня дали има ъпдейт на ъпдейта или просто не може да се инсталира и ме информира да го пусна отново.
Някой с подобони наблюдения?

Изображение
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Едва ли има толкова последователни акутализации. Най-вероятно не може да я завърши по някаква причина (програмисти, сър). Ако продължи да мрънка, карай я в ЕТ да си я налеят по кабела или да остранят ако има някакъв проблем.
Бееееее.....
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023

Мнение от neshtoZabavno »

Това са дребни ъпдейти на приложенията, не на цялата медиа. И при мен на всяко пускане излизаха, но честно казано не съм обръщал внимание кои точно приложения иска да ъпдейтва, но и не съм сигурен дали може да се види това. Като цяло не бих се учудил и да пускат ъпдейти за различните им приложения, все пак са доста в самата система. Започва Q1 и са почнали да изчистват backlog-a с бъгове. [smilie=sarcastic.gif]
Изображение

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ RAMAIR ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
Аватар
Fab

Шкода Новак

Гараж: 2.0 TDI 150

Мнение от Fab »

gencho01 написа: 12.02.2026, 10:24:19 ...вече втора седмица, ако не всеки ден, то през ден ми излиза съобщение, че имам ъпдейт на приложенията (О4, 2023)...
Някой с подобони наблюдения?
Аз съм така, със същия ъпдейт. Веднъж ми даде статус, че е инстълиран и ще се приложи от следващото стартиране на двигателя, но после пак се показа за актуализация...
Аватар
gencho01

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 4, 1.5 TSI 6M Combi; VW Golf mk3 GT 1.6

Мнение от gencho01 »

Fab написа: 12.02.2026, 11:26:59 Веднъж ми даде статус, че е инстълиран и ще се приложи от следващото стартиране на двигателя, но после пак се показа за актуализация...
Това пропуснах да го спомена, точно така стана и при мен. Първият път успешно и после историята я описах.
Аватар
dido123

Шкода Новак

Гараж: Škoda Octavia 3 2.0 TDI DSG
Обратна връзка:

Мнение от dido123 »

И при мен е така. Поляците също се оплакват.
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG

Мнение от atanashh »

И аз съм така О4 2023 ама на мен не ми пречи :) Пускам си го всеки ден а някой ден може и да успее... Даже и не гледам какво ми казва :)
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Абе програмисти... ще затрият света тия!
Бееееее.....
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG

Мнение от atanashh »

Е няма, ние само го правим по шарен :D
Joro kanara

Шкода Новак

Мнение от Joro kanara »

И при мен е същото. Вече поне 5 пъти съм го инсталирал и сигурно толкова пъти съм го и игнорирал.
Octavia IV 2.0 TDI 150 к.с 2020 г
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”