Контрол на налягането на гумите.

Всичко за SUV Kodiaq Mk1 2016-2023
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Mystery

Шкода Новак

Мнение от Mystery »

Здравейте. Нов съм във форума и подобна тема не видях. Имам питане относно информацията за налягането на гумите. По клиповете виждам, че информационната система показва налягането на всяка една гума, а при мен не е така. След като натисна set ми изписва, че информацита е запазена и до там. Има ли начин да виждам налягането или при мен ще се появи едва когато има промяна в някоя от гумите. Или аз нещо не правя както трябва? Автомобила е Кодиак 2022г. ТДИ 200 кс. ако това има значение. Прилагам и снимки...
Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Мнение от spaldingrs »

Много вероятно е да си с пасивна система за налягането.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @Mystery - Привет.. Системите за следене на налягането на гумите биват два вида - активна и пасивна. Конкретния Автомибил май е с пасивна. Ето каква е разликата..

Активна - към всяка джанта има закрепен датчик, който подава информация за налягането, която се показва на екрана във вид на конкретни цифри;

Пасивна - датчиците на "ABS" системата следят оборотите на въртене на всяка гума и при установена разлика, на екрана се показва информация, че има намалено налягане но без конкретни цифри. Тази система има две разновидности - показва се информация за намалено налягане на конкретна гума (отново без цифри) и показва информация за намалено налягане без дори да показва на коя гума е..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Mystery

Шкода Новак

Мнение от Mystery »

Явно е пасивна. Благодаря за бързите отговори.
xektop

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE

Мнение от xektop »

Mystery написа: 28.01.2026, 23:33:25 Явно е пасивна
Може и да се направи активна. Трябват 4 датчик и антена. @JORDITO мисля беше монтирал на Октавия 3.
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq Mk1”