И на мен така ми казаха и заради това така направих. И двата смених като общо бяха 300лв.bega4kata написа: 27.01.2026, 11:37:52 Съвет! Ако вземате алтернатива от ибей и т.н. и вземете 1 само, много вероятно е да даде дрешка в другия здравия. За това два направо
Нов ел. амортисьор багажник Karoq 2019?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- pdimanov
- Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
за всеки е различно. Баровците като Рангел, 4-5г. И нова. За мен е пък е много голяма грешка да си продадеш колата, пазена която е на 4-5г. Много голяма.tahumbata_2 написа: 27.01.2026, 11:48:17 Тъпото е, че ако решиш да продаваш кола на 4 години и половина да речем - малко преди да изтече гаранцията, потенциалните купувачи се правят на луди и за да в продадеш бързо и безпроблемно, трябва да я обявиш едва ли не за без пари и да се набауташ отново, защото реално тъкмо ти е ниско каското вече, за разлика от чисто нова кола където каското ти реже главата автоматично, хем колата реално е кажи-речи нова (освен ако не караш по 30-40к на година), хем никой не ти брои колко пари си дал за всички допълнителни екстри, че накрая като теглиш чертата, реално и това не е на оферта да сменяш на вали 4-5 години нова с нова. Същевременно пък да купуваш някакви базови модели, лишени от елементарни екстри, също ми се вижда нелепо, понеже човек като ще дава една торба с пари, със сигурност ще иска и максимален комфорт за времето си и обикновено доплащането на 5-10 бона реално прави осезаема разлика в комфорта и всекидневната употреба, които пари за съответните екстри обаче, никога не можеш дори частично да си избиеш при продажбата. Ето конкретен пример и тук ми се даде с Фабията, която въпреки че е с екстри за 10851лв над оборудването на Монте Карло, никой за нищо не ги има, а аз съм ги добавил на времето точно защото съм преценил, че за тия пари при всекидневната употреба, комфортът и удоволствието от колата, ще се оправдаят напълно. Но Ганьо гледа да се прави на луд и да удари кьоравото и каквото и човек да му каже, той си знае неговото си.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Истината е, че личният автомобил е пасив. Въпроса е НЕ ДАЛИ, А КОЛКО пари ще загубиш. В момента в който я купиш и почваш да губиш пари. И трябва да можеш живееш с тая мисъл и да не ти тежи! Щото иначе покупката на нова кола е безмислена, икономически най-изгодното е - взимай там някоя 20 годишна, карай я още 5 години и в Надин. И цялата сметка ще е един комплект амортесьори за багажник на Карок. ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Бееееее.....
-
tahumbata_2
Така беше със старото ми Ауди - няма толкова здрава и евтина машина! Проблемът е, че тия старите дето са все още що годе здрави, са първо на първо лишени от страшно много удобства и екстри спрямо новите, понеже автомобилната индустрия точно последните 10-ина години дръпна доста осезаемо спрямо преди това, второ понеже карам не само себе си, ами и две малки деца и жена, вече приоритетът ми е на първо място сигурност, която каквото и да си говорим, става все по-съмнителна спрямо това колко по-стара кола караш и не на последно място - разправията с майстори и чарколяци сега с Карока дори ще е цвете не, ами рай спрямо това какво почва да се чупи при една вече 15-20-годишна кола. Просто цената, която се плаща за спокойствие и комфорт, нарасна в пъти заедно с инфлацията и няма накъде да се подобряват нещата като гледам. По-зле ще става откъм разходи за автомобил генерално погледнато, така че съветът ми е който има по-стар автомобил, който обаче не създава големи ядове и върши работа, да го кара докато може.Щото иначе покупката на нова кола е безмислена, икономически най-изгодното е - взимай там някоя 20 годишна, карай я още 5 години и в Надин. И цялата сметка ще е един комплект амортесьори за багажник на Карок.
Че после скачаме на тройни и петорни цени нагоре не само за покупка, но и за обслужване и като цяло цена да имаш даден автомобил, без дори да смятаме колко реално го караш.
Благодаря на всички за мненията, ще го видя тия дни какво ще правя и ако реша нещо, ще пиша на конкретните колеги
Karoq Style 2019 1.5TSI Evo1 DADA / DSG DQ381 4x4
Fabia Monte Carlo 2024 1.5TSI Evo2 DXDB / DSG DQ200
ex Audi A3 Ambition 1997 1.8 AGN / 5M
Fabia Monte Carlo 2024 1.5TSI Evo2 DXDB / DSG DQ200
ex Audi A3 Ambition 1997 1.8 AGN / 5M
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Нещо бъркаш. Моята кола е на 9 г. и ти много добре знаеш. Технически всяко нещо ако се обади и се сменя. Виж по външния вид има забележки, но тя е уличница. Но ако имах възможност щях да правя като Маджо и нищо друго. Оперативен, бой и на третата следващата. Както го позволява бюджета - Форд, Мерц, БМВ няма значение. Най-доброто е това.bega4kata написа: 27.01.2026, 13:04:51за всеки е различно. Баровците като Рангел, 4-5г. И нова. За мен е пък е много голяма грешка да си продадеш колата, пазена която е на 4-5г. Много голяма.tahumbata_2 написа: 27.01.2026, 11:48:17 Тъпото е, че ако решиш да продаваш кола на 4 години и половина да речем - малко преди да изтече гаранцията, потенциалните купувачи се правят на луди и за да в продадеш бързо и безпроблемно, трябва да я обявиш едва ли не за без пари и да се набауташ отново, защото реално тъкмо ти е ниско каското вече, за разлика от чисто нова кола където каското ти реже главата автоматично, хем колата реално е кажи-речи нова (освен ако не караш по 30-40к на година), хем никой не ти брои колко пари си дал за всички допълнителни екстри, че накрая като теглиш чертата, реално и това не е на оферта да сменяш на вали 4-5 години нова с нова. Същевременно пък да купуваш някакви базови модели, лишени от елементарни екстри, също ми се вижда нелепо, понеже човек като ще дава една торба с пари, със сигурност ще иска и максимален комфорт за времето си и обикновено доплащането на 5-10 бона реално прави осезаема разлика в комфорта и всекидневната употреба, които пари за съответните екстри обаче, никога не можеш дори частично да си избиеш при продажбата. Ето конкретен пример и тук ми се даде с Фабията, която въпреки че е с екстри за 10851лв над оборудването на Монте Карло, никой за нищо не ги има, а аз съм ги добавил на времето точно защото съм преценил, че за тия пари при всекидневната употреба, комфортът и удоволствието от колата, ще се оправдаят напълно. Но Ганьо гледа да се прави на луд и да удари кьоравото и каквото и човек да му каже, той си знае неговото си.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Аз съм ТРОХАР. Нямам такива възможности. 
GUNTER SERVICE

- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
то това е въпроса, сменяш всичко държиш в топ форма. Ама техниката си старее. И днес се обади едно, утре друго... Ти сменяш и сменяш... ама каквото и да е, си старее
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До "ВСИЧКИ" - Проблема с тези електрически амортисьори изглежда да не е страшен:
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
неее, зависи:
как е произведено
как експлоатираш
как пазиш
как подържаш
GUNTER SERVICE

- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
tuningmania написа: 27.01.2026, 21:56:41 До "ВСИЧКИ" - Проблема с тези електрически амортисьори изглежда да не е страшен:
Никой няма да ти се занимава с такова възстановяване. Заслужава си ако си е твоя и имаш много време.
GUNTER SERVICE

- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
А дали се продават моторчетата само, не да реставрираш, ами да смениш
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Ти па сметай на толкова употреба на това моторче да му заминават четките. Баси лайното заводско.
Бееееее.....
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
Яко клипче, интересно ми беше какво има вътре , ако автора на темата смени неговото и реши да го дари с учебна цел ще съм благодарен, ще си платя разходи за доставка и т.н. и ще постна снимки как сме го убили за да видим вътре какво се е предало ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)