Kodiaq 2 - Обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- lyubohar
- Гараж: Skoda Kodiaq Mk2 iV
Записах си час за сервизна акция, звънят ми вече 2 пъти и последния бяха доста настоятелни
Ще пиша след около месец какво е било и какъв е резултатът.
- _56_
- Гараж: Skoda Kodiaq RS 2026
- Обратна връзка:
За какво е акцията?lyubohar написа: 15.01.2026, 17:52:43 Записах си час за сервизна акция, звънят ми вече 2 пъти и последния бяха доста настоятелни
- lyubohar
Не можах да разбера точно, нещо свръзано със стартирането смотолеви жената, но предния път май нещо друго ми казаха. Ще разбера като ида.
-
PPG
- Гараж: Шкода Октавия - 1.9/105 ПД - 2007 и 2010 г. ФЛ.
Шкода Кодяк - 2.0 ТСИ 204 к.с. 2025 г.
До момента никой за нищо не ме е търсил от ЕТ.
-
isstoychev
- Гараж: Skoda Kodiaq 2gen Edition 2.0TDI 193PS 4x4
хммм интересно.
да не би да е от ранните модели. моята е производство февруари 25г закупена април и досега не съм ми звъняли за акция.
единствено само аз къде им предявих за 1 моторче за чистачките което си го смениха гаранционно.
да не би да е от ранните модели. моята е производство февруари 25г закупена април и досега не съм ми звъняли за акция.
единствено само аз къде им предявих за 1 моторче за чистачките което си го смениха гаранционно.
- lyubohar
И моята е от февруари 2025, но моята е PHEV. Може да е нещо специфично.
-
stereo_man
Имаше акция за лоста за круиз контрол-а. Моята я взех февруари. Имаше съобщение в колата. Не са ми звъняли
- ŠKodiaq
- Гараж: Škoda Kodiaq 2025 Sport Line 2,0 TSI / 150 kW / 204 к.с., 7DSG, 4x4
- Обратна връзка:
Здравейте колеги,
Имам въпрос относно Auto Hold-а на Коди-то.
Автомобилът е вече на 17 000км / 9месеца, но от няколко дни се появи "хъхрене" при натискане на педала на спирачките, като изглежда да се чува отзад. Звука прилича много на износени накладки. Колата все още не е ходила в сервиз, като ще запиша час скоро.
Да попитам, ако има някой от вас с повечко километри опит - много ли скъсява живота на накладките Ауто холда и дали това е възможната причина за бързото им износване, ако в действителност това е проблема сега?
Благодаря.
Имам въпрос относно Auto Hold-а на Коди-то.
Автомобилът е вече на 17 000км / 9месеца, но от няколко дни се появи "хъхрене" при натискане на педала на спирачките, като изглежда да се чува отзад. Звука прилича много на износени накладки. Колата все още не е ходила в сервиз, като ще запиша час скоро.
Да попитам, ако има някой от вас с повечко километри опит - много ли скъсява живота на накладките Ауто холда и дали това е възможната причина за бързото им износване, ако в действителност това е проблема сега?
Благодаря.
"Ducunt Volentem Fata, Nolentem Trahunt"
Lucio Anneo Seneca
Lucio Anneo Seneca
- lyubohar
На Пасата за 7г смених един чифт задни накладки срещу (по спомен) 2 чифта предни. То реално има минимално триене, тя колата ги стиска при напълно спряло положение. Със сигурност много повече се хабят при нормално спиране. По-скоро някакъв друг проблем може да е, особено за толкова малко километри (и моята е на толкова, горе-долу).
- ŠKodiaq
- Обратна връзка:
Да, всичко се оказа наред и няма никакъв проблем.lyubohar написа: 18.01.2026, 17:00:30 На Пасата за 7г смених един чифт задни накладки срещу (по спомен) 2 чифта предни. То реално има минимално триене, тя колата ги стиска при напълно спряло положение. Със сигурност много повече се хабят при нормално спиране. По-скоро някакъв друг проблем може да е, особено за толкова малко километри (и моята е на толкова, горе-долу).
Моля, да игнорирате предишната ми публикация.
Lucio Anneo Seneca
Lucio Anneo Seneca
-
isstoychev
- Гараж: Skoda Kodiaq 2gen Edition 2.0TDI 193PS 4x4
Кодияк 25г 2.0тди 193кс.
След изминати вчера 1к км от София до Варна и обратно по магистрала Тракия ми светна предупредителна лампа за повишено масло.
Колата е на 15к км и 1вото масло е сменено на 11и500 и от тогава до вчера са изминати 4к км. Колата се кара основно извънградско и в много редки случай в София в града. Когато светна светна на магистрален междуградски и проход все около 100те градуса темп на масло. Като колата се е карала на магистралата с постоянна скорост спрямо разрешените както и на другите участъци съобразени с метеорологичните условия. Маслото е сменено в ЕТ дружба септември месец като до преди това пак се е карала по този начин. Аз лично имам съмнения за малко нафта в маслото около 100-200мл спрямо показанията на щеката на масло от мин до максимум като винаги като съм я усетил че влиза регенерация почти винаги съм я чакал но може и да е имало прекъсната но все пак няма да й бъда роб и да я чакам. До сега като съм проверявал маслото винаги е било на макс.
Та някой друг колега да се е срещал с подобен казус. Тя сама си записа час за сервиза но и аз утре ще им се обадя това е ясно.
На снимката е грешката плюс пръчката на сухо и с маслото след това до къде е показанието което за мен е почти нормално от както е сменено като съм проверявал преди път. Имам и леки съмнения маслото да се пени или нафта в маслото или прекалено чувствителен датчик. Като ми сменяха маслото помня че ми върнаха половинка масло но не помня колко сипаха.
Днес сутринта не съм го гледал. Снимката е направена снощи малко след като я изгасих окончателно.

След изминати вчера 1к км от София до Варна и обратно по магистрала Тракия ми светна предупредителна лампа за повишено масло.
Колата е на 15к км и 1вото масло е сменено на 11и500 и от тогава до вчера са изминати 4к км. Колата се кара основно извънградско и в много редки случай в София в града. Когато светна светна на магистрален междуградски и проход все около 100те градуса темп на масло. Като колата се е карала на магистралата с постоянна скорост спрямо разрешените както и на другите участъци съобразени с метеорологичните условия. Маслото е сменено в ЕТ дружба септември месец като до преди това пак се е карала по този начин. Аз лично имам съмнения за малко нафта в маслото около 100-200мл спрямо показанията на щеката на масло от мин до максимум като винаги като съм я усетил че влиза регенерация почти винаги съм я чакал но може и да е имало прекъсната но все пак няма да й бъда роб и да я чакам. До сега като съм проверявал маслото винаги е било на макс.
Та някой друг колега да се е срещал с подобен казус. Тя сама си записа час за сервиза но и аз утре ще им се обадя това е ясно.
На снимката е грешката плюс пръчката на сухо и с маслото след това до къде е показанието което за мен е почти нормално от както е сменено като съм проверявал преди път. Имам и леки съмнения маслото да се пени или нафта в маслото или прекалено чувствителен датчик. Като ми сменяха маслото помня че ми върнаха половинка масло но не помня колко сипаха.
Днес сутринта не съм го гледал. Снимката е направена снощи малко след като я изгасих окончателно.

- ŠKodiaq
- Обратна връзка:
Колега, аз съм с Коди 2, бензин, 204к.с.
Маслото беше сменено септември миналата година в ЕТ. Първа смяна на 8000км.
При мен 2-3 пъти също се случи да се получи същата индикация за повишено масло. Дори източих със спринцовка и маркуче около 200мл.
Фабрично нямаме щека за масло.
След това съобщението се изчисти. След няколко месеца се случи отново същата индикация. Игнорирах я и след 2-300км изчезна. При мен също беше Сф-Варна-Сф
Маслото не е сменяно между двете индикации.
За момента продължава да показва, че нивото е точно на максимума, както беше изначало.
Маслото беше сменено септември миналата година в ЕТ. Първа смяна на 8000км.
При мен 2-3 пъти също се случи да се получи същата индикация за повишено масло. Дори източих със спринцовка и маркуче около 200мл.
Фабрично нямаме щека за масло.
След това съобщението се изчисти. След няколко месеца се случи отново същата индикация. Игнорирах я и след 2-300км изчезна. При мен също беше Сф-Варна-Сф
За момента продължава да показва, че нивото е точно на максимума, както беше изначало.
Lucio Anneo Seneca
Lucio Anneo Seneca
- lyubohar
Я кажете като сменяте маслото по-рано от предписаното, смениха ли ви режима на отчитане или си остана на long-life? Също така има ли избор на масло или го сменят с каквото е пре-дефинирано по предписание (в Порше-София имаше варианти, затова питам). Също така има ли някаква програма за отстъпки като на Порше "4+ сервиз"?
Последно промяна от lyubohar на 25.01.2026, 20:00:11, променено общо 1 път.
- _56_
- Гараж: Skoda Kodiaq RS 2026
- Обратна връзка:
Моя си остана Long-life, но на 10к ще ги помоля да зададат 10к.lyubohar написа: 25.01.2026, 19:22:14 Я кажете като сменяте маслото по-рано от предписаното, смениха ли ви режима на отчитане или си остана на long-life на 30к? Също така има ли избор на масло или го сменят с каквото е пре-дефинирано по предписание (в Порше-София имаше варианти, затова питам). Също така има ли някаква програма за отстъпки като на Порше "4+ сервиз"?
Има избор от ОЕМ, Кастрол и Шел. Може и твое да си занесеш по спецификация
Сега зимата нямаше отстъпки, платих си колкото беше калкулирано преди да я вкарат за смяната.
- lyubohar
А колко плати, колега, и какво масло избра?