Реших да споделя каква простотия направих вчера без да искам. От друга страна разбрах, че ръчната спирачка може да се "вдига" (включва) в движение. Честно казано дори не съм се замислял дали може или не. Бих предположил, че софтуерно просто няма да ми даде да го направя. Пък може и да има някаква идея от безопасна гледна точка да можеш да спреш с ръка или пасажера да може да активира. Знам ли (предполагам аргументи има и за двата варианта).
Сега ще обясня как без да искам я направих тая глупост и ще прикача снимка за нагледно. Докато карах исках да оставя нещо в къпхолдърите. В случая знаех, че капака ми е затворен и без да се замислям машинално и бързо посегнах с пръстите на дясната ръка и дръпнах назад. Оказа се че съм захванал не прагчето на капака, който се издърпва назад, ами ръчната. Та малко шоково ми дойде. Добрата новина е, че въпреки, че беше мокро и валеше, не успях да се завъртя, както и нямаше някой зад мен
![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Това се случи при скорост около 50-60 км/ч ако правилно помня.
Най-вероятно поведението е същото и на други модели. Интересния извод е, че ако някой по някаква странна причина има желание да пързаля тоя параход на сняг - е има начин (особено за тия на предно).