Смяна на адаптивни амортисьори. Коя марка?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- slavikatsarov
- Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 h.p. 4x4 2019
Skoda Rapid 1.6 TDI 90/150 h.p. 2014
Интересна е ценовата разлика на Монро от ЕураТек и Монро от друг доставчик например ~ едни 1000лв
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Нали се сещате, че качеството не е същото...
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Ако за тия пари си изкарат половината от километрите на "орГиналните" , значи всичко е точно 
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
В идеалния случай точно толкова карат
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
-
rolandcreature
Като чета се чудя за моята.
На 110 хиляди километра -4 годишна, как да разбера дали са почнали да подават? На скоро проверка в Еуротек, да вярвам ли, че щом са казали че "всичко" е наред е така в действителност или не са гледали?
Благодаря
На 110 хиляди километра -4 годишна, как да разбера дали са почнали да подават? На скоро проверка в Еуротек, да вярвам ли, че щом са казали че "всичко" е наред е така в действителност или не са гледали?
Благодаря
- digitalundgrd
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
При положение, че НЕ се забелязва омасляване, няма лопане, тропане итн звуци, колата не е легнала на някоя страна итн, то значи всичко е наред.
Естествено, че нов амортисьор ще е по-добре дори и от такъв на 20 000км, таа ако е такъв въпроса и имаш излишни 1500-2000 лв - определено ше возят по-стегнато от сегашните ти.
Естествено, че нов амортисьор ще е по-добре дори и от такъв на 20 000км, таа ако е такъв въпроса и имаш излишни 1500-2000 лв - определено ше возят по-стегнато от сегашните ти.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Ако си със адаптивни за каквито е темата. Като цяло по-информация ако нямат омазняване ( изпускане на масло ) изкарват 150 000км. без проблем. Как се забелязват, че си отиват. Ако не усещаш промяна в твърдоста когато сменяш режимите им на работа. Първо почва да се усеща в съседните режими, а после даже няма разлика между спорт и комфорт.rolandcreature написа: 11.10.2025, 15:08:05 Като чета се чудя за моята.
Благодаря
- marcas
- Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG
dotamaster, как е с твоите Billstein?
Все още ли си доволен и колко км мина вече?
- SlipX
- Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 PS DSG 7 4x4
Skoda Fabia III 1.4 TDI DSG
Не прочетох цялата тема, но да знаете, че по принцип леко си потропват. Това, че потропват обаче не значи, че са заминали. Бях се филмирал аз да ги сменям, защото в режим нормал и комфрот при някой неравности тропват. Когато ги твърдя на спорт пък го няма това. Ходих на стенд, където се правят проверка на амортисьорите и всичко беше в норма. Гледах и 3-те варианта оригинални, монро и билщайн. Вероятно щях да взема тези на монро предвид 3-4 пъти по ниската цена. Все пак не мисля да карам колата докато съм жив, ако се разхлопат пак ще ги сменя 
-
elmo28
Привет шкода маняци!
И на мен ми предстои смяна на адаптивни предни амортисьори като разликата между Monroe и VAG OEM е х2,2 (1600 лв) в момента, коетоо е стабилно. Чудя се дали вече имате повече наблюдения над афтърмаркета?
И на мен ми предстои смяна на адаптивни предни амортисьори като разликата между Monroe и VAG OEM е х2,2 (1600 лв) в момента, коетоо е стабилно. Чудя се дали вече имате повече наблюдения над афтърмаркета?
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
И ОЕМ са на Монро. То те само ги правят за момента доколкото знам тези амортисьори. Сега дали има разлика от тези за първоначално вграждане и другите не мога да кажа. Има колеги вече сложили от тези който се продават по магазините и са доволни.
- digitalundgrd
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Попитах за мнението на мои познати автомонтьори и хора занимаващи се с авточасти, таа разлика все пак имало.
По-евтините уж не изкарвали толкова, колкото ОЕМ, но колко точно километра е разликата между евтините и скъпите никой не можа да ми каже![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
В чуждите купра форуми масово чета, че слагат от "евтините", а няма теми масово да реват, че след 10-15к км да са заминали...
Аз лично, ако ми се наложи, бих рискувал с афтърмаркет монрото
По-евтините уж не изкарвали толкова, колкото ОЕМ, но колко точно километра е разликата между евтините и скъпите никой не можа да ми каже
В чуждите купра форуми масово чета, че слагат от "евтините", а няма теми масово да реват, че след 10-15к км да са заминали...
Аз лично, ако ми се наложи, бих рискувал с афтърмаркет монрото
- lybrator
- Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381
И аз за леона бих рискувал с афтърмаркет.
Ама за ибизата няма афтърмаркет, там ще изхвърля адаптивното и ще минавам на b12 билщайн, което е ПроКит пружини + b8 амортисьор
Ама за ибизата няма афтърмаркет, там ще изхвърля адаптивното и ще минавам на b12 билщайн, което е ПроКит пружини + b8 амортисьор
- dotamaster
- Гараж: Superb 3 2.0TSI 4x4 2018
Извинявам се, бях изоставил форума за известно време и чак сега виждамmarcas написа: 14.10.2025, 16:09:47 dotamaster, как е с твоите Billstein?
Да, доволен съм. Вози стегнато. Близо 40к км вече.
[Everybody lies]
-
rolandcreature
Малко късно пиша но реших пак да се зачета. Ами вече няколко месеца карам, гледах - нямат петна от изпускане. Единствено чувам това характерни клик(тракане) понякога когато се минава през лека неравност, легнал полицай или павета на бавна скорост. С адаптивни съм и разбирам, че това е нещо "нормално" при това окачване. И се чудя от вашият опит към момента дали има смисъл да се "притеснявам"?
Не забелязвам твърде голяма разлика при режимите, но ще изследвам още. Не съм пробвал sport -> normal
Не забелязвам твърде голяма разлика при режимите, но ще изследвам още. Не съм пробвал sport -> normal
Архимандрит Дионисий написа: 14.10.2025, 14:34:04Ако си със адаптивни за каквито е темата. Като цяло по-информация ако нямат омазняване ( изпускане на масло ) изкарват 150 000км. без проблем. Как се забелязват, че си отиват. Ако не усещаш промяна в твърдоста когато сменяш режимите им на работа. Първо почва да се усеща в съседните режими, а после даже няма разлика между спорт и комфорт.rolandcreature написа: 11.10.2025, 15:08:05 Като чета се чудя за моята.
Благодаря