Имате ли проблеми с Октавия 4 ?

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
РАПАН

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Fabia 2, Octavia 4 FL.

Мнение от РАПАН »

Аз не е заключвам в гаража. Но гаража е в задния двор ,двор който се отваря с електрическа врата. Веднъж реших да пробвам с зареждане ,като колата не беше каране 4 седмици. Изобщо не започна да зарежда ,на дисплея изписа full. [smilie=hunter.gif] . Честно казано вече не мисля да се занимавам с тези проби. Аз вярвам че ще ме изкара 8 години. Само да не е от изведнъж, без предупреждение, а чрез светлинна индикация на табло и ала бала.
Последното ми шофиране беше на 30.12.25 навъртях 350км извънградско. Днес (неделя) заминаваме от Бургас за Боровец,Самоков -Банско. Пак ще се раздвижи добре. [smilie=hunter.gif]
mazut

Škoda Фен

Мнение от mazut »

Да с умното зареждане явно има проблем при 1,5еТСИ. И при мен е така. А вчера дори ми отказа да изключи старт стопа в желанието ми да работи мотора и да зарежа акумулатора.
maiden

Škoda Фен²

Мнение от maiden »

То проблем няма, нарочно е направено да недозарежда за по-нисък разход на гориво и по-добър пърформанс. С цената на смяна на акумулатора на 1-2 години ...
п.с. Пак казвам тези наблюдения са само за 1.5 мек хибрид.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Съветът ми е, пак ви казвам. Не се занимавайте с глупости да следите и т.н.
Достатъчно е 1, 2 пъти в годината да се зареди без да се сваля с най обикновено зарядно за 1 нощ.
Преди зимния период ноември и после средада на февруари. Като това не са строги срокове, ориенторовично ги посочвам.
Какво сте се заразтревожили [smilie=kiss3.gif] как ще ви сменят филтрите, дпфа как ще регенерира, акумулатора как ще се зарежда......гледайте си кефа, децата и жените. Колите си знаят работата САМИ! :)
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
maiden

Škoda Фен²

Мнение от maiden »

Ами аз не следя, просто светна Warning - Low 12V battery level [smilie=pardon.gif]
Ако беше за 48V система вече щях да съм в ЕТ за смяна с нещо друго [smilie=sarcastic.gif]
Последно промяна от maiden на 18.01.2026, 10:40:23, променено общо 1 път.
Аватар
димон

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL TDI
Обратна връзка:

Мнение от димон »

Ам, нали искаме най- доброто за нашите коли...
При Мерца как се зарежда акумулатора, Сами ?
Пълноценно или като при вагините? [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
ba7ka7a

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL Combi 2.0TSI 4x4

Мнение от ba7ka7a »

bega4kata написа: 18.01.2026, 10:26:46 Съветът ми е, пак ви казвам. Не се занимавайте с глупости да следите и т.н.
Нищо не меря, наливам само течност за чистачки и бензин, и карам. Но понеже наред с аптечката и пожарогасителя, имам компресор за гуми, тази тема ме навява на мисълта за един джъмп стартер за всеки случай. Едва ли някога ще се ползва, но все пак...
[smilie=pardon.gif]
mazut

Škoda Фен

Мнение от mazut »

Както написах не мога да изключа старт стопа, или поне не очаквам така да работи. При изключен старт стоп пак гаси мотора при коустване само дето като спра на светофара веднага пали мотора и чакам на работещ мотор. Това е мега малоумно. Не гаси само на спорт ма там и не коуства.
Аватар
РАПАН

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Fabia 2, Octavia 4 FL.

Мнение от РАПАН »

Това е от сега. Преди време беше от дясно. Ванката в Еуратек ми каза да пробвам да разкача акумулатора или да престои за 1 ч. колата. Оправи се като престоя час колата. Но вече мисля да претендирам за подмяна .
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

димон написа: 18.01.2026, 10:39:54 Ам, нали искаме най- доброто за нашите коли...
При Мерца как се зарежда акумулатора, Сами ?
Пълноценно или като при вагините? [smilie=sarcastic.gif]
Изпрати ми по телефона веднъж съобщение че му паднал акумулатора. В подписа на Маджо го има това. Да се знае [smilie=sarcastic.gif] И още веднъж докато съм в колата и разучавам ми е индикирал да запаля щото е нисък. Но пали с другия акумулатор той. На хибрида. Ама аз много дълго съм си играл и разучавал и за това и в комбинация че рядко се кара нормално. Тогава го пуснах на заряд за един ден и не ми е мрънкал от тогава.
GUNTER SERVICE
Изображение
Malchev

Шкода Новак

Гараж: Octavia IV 2.0 TDI
Обратна връзка:

Мнение от Malchev »

Здравейте, имам Октавия 4 2023г 2 дизел,115 коня. В сряда беше -13 градуса в Русе. Спря да работи външния термометър,разпознаване на пътните знаци и асистента за разпознаване н пътната лента. След записан час в Еуратек , казаха, че няма никакъв проблем с колата- било студено.Според вас нормално ли е ?
Изображение
Аватар
ba7ka7a

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL Combi 2.0TSI 4x4

Мнение от ba7ka7a »

Malchev, временно ли е било явлението? Щом в ЕТ са казали, че няма проблем предполагам всичко е работило по време на проверката? При мен се е случвало асистентите да излезнат в почивка за малко, но после сами се оправят.
joro333

Шкода Новак

Гараж: Octavia IV facelift 2.0TDI 150ps Edition 130 28.11.2025

Мнение от joro333 »

При ВАГ групата асистентите не обичат влажно и студено време трябват им няколко минути да се постоплят и се оправят.
maiden

Škoda Фен²

Мнение от maiden »

mazut написа: 18.01.2026, 13:37:26 Както написах не мога да изключа старт стопа, или поне не очаквам така да работи. При изключен старт стоп пак гаси мотора при коустване само дето като спра на светофара веднага пали мотора и чакам на работещ мотор. Това е мега малоумно. Не гаси само на спорт ма там и не коуства.
И мен ме дразни малко това, но като видях, че всички коли са така и се успокоявам. Даже доста колеги си накупиха плъг ин хибриди от различни марки и там е още по-зле. Например караш само на ток, излизаш на тангенатата и пак си на ток. Решаваш да се изрежеш и ДВГ както е на -10 градуса пали, прави 6000 оборота и гаси [smilie=sarcastic.gif] И продължаваш на ток. Това е цената да изкараш 300 коня от 1.2, примерно при Рено Рафал.
За да не смущават потребителите дори са махнали оборотомера [smilie=pardon.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Пълна простотия е това.
За това или двг или електричка. Тез хибриди адски ме дразнят. Никога не бих си купил. Никога.
GUNTER SERVICE
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”