Смяна на масло в ЕТ

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от ЦецоNOL »

pavel31 написа: 16.01.2026, 14:46:01 Не може просто така без да доказателства да се казва: не са ми сменили маслото и като те питат защо така мислиш
АБСОЛЮТНО СЪМ СЪГЛАСЕН!
Трябва да се борави с факти.Иначе сме ЕЖК.

п.п.КОга ще се возим? [smilie=beach.gif]
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
PPG

Škoda Фен

Гараж: Шкода Октавия - 1.9/105 ПД - 2007 и 2010 г. ФЛ.
Шкода Кодяк - 2.0 ТСИ 204 к.с. 2025 г.

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от PPG »

Във всяко стадо има мърша, хубаво е да се отстрелва, а за това форумът помага. Има кът на честни и добри майстори от всички сфери, личен опит, строителство, електроника, авто, и УЖ са познати през човек. Въпрост е, как хората да имат вяра? Само да вметна, винаги искам да ми се свърши работата така , че да не я мисля повече, не питам за пари, а колко ще ми струва. Толкова съм обезверен, че ми се вие от гняв, и не, няма да се примиря, и няма да спра да се съмнявам. Съмнението не ми е вродена параноя, то е придобито от горчив опит.
Последно промяна от PPG на 16.01.2026, 21:22:15, променено общо 1 път.
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Обратна връзка:

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от ЦецоNOL »

PPG написа: 16.01.2026, 18:41:07 Само да вметна, винаги искам да ми се свърши работата така , че да не я мисля повече, не питам за пари, а колко ще ми струва.
Абсолютно

Днес направо изтрещях…….
Лежаха 90% от фирмите от 19 Декември до 5 Януари и още не може да се работи нормално.
Тия почивки трябва да са подсъдимо действие.
Бахти паляците, честно.

Имам разглобено Порше на подемник.
Вчера ви звънят - объркал си въздушния филтър.
Преглеждам за две минути - поръчан който трябва
Преглеждам фактурата - фактуриран който трябва
Алтернатива няма и филтъра е 149лв , а редовната цена е 190лв
Отивам при търговците в една фирма - ми то, те не са видяли последната буква и да дали и изписали друг .🤦🏻‍♂️
Увиснах с един филтър.
За същото Порше - свещи оригинал с 600лв.
Изписани 13 Януари - отивам да събирам днес стока - изгубили ми части за 988лв…….вече изтрещях тотално.Освен свещите имах неща за Порше Кайман ГТ4 …..
Звъняхме с пичагата дето оправя буса от Германия , много е точен - Пловдив, Варна , Бургас локалния магазин.
След 20мин се свързваме с някакъв папагал в София .
Обясняваме всичко наново - еййййййй вика, забравихме вчера едно пале стока и днес ще дойде с Еди си кой куриер , ама забравих ти кажа🤦🏻‍♂️
Голям зор било след тия празници.
Другите дето почиваха мощно - с нова програма още не тествана - не могат да издават фактури за неопределено време , а самата платформа за филтри е ужас най-ужасен.

Ами да ви е.а майката , честно , вместо да ми лежите по 20 дни и да ми пуцате, ще си свършите работата като хората или просто няма да почивате.
Изображение
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Обратна връзка:

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от ЦецоNOL »

stefan L написа: 16.01.2026, 14:27:44 Страшни цървули са приемчиците: видят стар човек дето не разбира от коли и дай да му отрежа главата :banghead: :bang:"
От групата във Фейса

Колеги, пиша този пост с голямо разочарование, но искам да се избегне при някой от вас.

Оставям кола в Skoda Надежда София за ремонт на щети по каско. При приемане и оглед от тяхна страна, никой не ме уведоми, че напречните гредите пречат. Да не говорим, че можеха да се обадят и да ги демонтирам лично.

Днес взимам колата с перфектно отремонтирани щети, за което сърдечно благодаря, но установявам, че гредите са махнати и сложени мръсни на задните седалки, на всичкото отгоре счупени и с липсващи части за монтаж.

Веднага отидох при човека издал автомобила и ми обясни, че ги махали, но не ги слагали "щото имат случки" . Че са метнали абсолютно мръсни греди в чистия салон и всичко е леш, майната му. Но за счупването ще си платят.

Понеделник сагата продължава!

Желая ви успешна нова година и да не попадате на "майстори" 🙂
https://www.facebook.com/share/p/1ExixJ ... tid=wwXIfr
Изображение
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от FaKeR »

Така си маркирах филтрите преди първото официално ТО в ЕТ Надежда преди два месеца. Е, бяха ги сменили. Едва ли ще се занимавам пак да го правя, просто един ден ми беше скучно и се намерих на работа [smilie=sarcastic.gif]

Изображение

Изображение
Аватар
meneldor

Skoda Electric

Гараж: Tesla Y 2025 Premium - Dual Motor, Long Range
Honda Pilot Touring AWD 2017

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от meneldor »

ЦецоNOL написа: 16.01.2026, 19:52:05
stefan L написа: 16.01.2026, 14:27:44 Страшни цървули са приемчиците: видят стар човек дето не разбира от коли и дай да му отрежа главата :banghead: :bang:"
От групата във Фейса

Колеги, пиша този пост с голямо разочарование, но искам да се избегне при някой от вас.

Оставям кола в Skoda Надежда София за ремонт на щети по каско. При приемане и оглед от тяхна страна, никой не ме уведоми, че напречните гредите пречат. Да не говорим, че можеха да се обадят и да ги демонтирам лично.

Днес взимам колата с перфектно отремонтирани щети, за което сърдечно благодаря, но установявам, че гредите са махнати и сложени мръсни на задните седалки, на всичкото отгоре счупени и с липсващи части за монтаж.

Веднага отидох при човека издал автомобила и ми обясни, че ги махали, но не ги слагали "щото имат случки" . Че са метнали абсолютно мръсни греди в чистия салон и всичко е леш, майната му. Но за счупването ще си платят.

Понеделник сагата продължава!

Желая ви успешна нова година и да не попадате на "майстори" 🙂
https://www.facebook.com/share/p/1ExixJ ... tid=wwXIfr
И в коментарите на ФБ линка са писали точно по темата - сменили му маслото и след 500м изтекло. Оказало се, че забравили да завият пробката :D
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от Audirulzz »

meneldor написа: 16.01.2026, 21:57:24 забравили да завият пробката
Пълна простотия и лъжа.С незавита пробка,няма да могат да я свалят от подемника.Просто щото ще напълни обущата на механика
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от bega4kata »

FaKeR написа: 16.01.2026, 21:50:46 Така си маркирах филтрите преди първото официално ТО в ЕТ Надежда преди два месеца. Е, бяха ги сменили. Едва ли ще се занимавам пак да го правя, просто един ден ми беше скучно и се намерих на работа [smilie=sarcastic.gif]

Изображение

Изображение
Как да се изразя по-меко....ама глупаво е да си маркираш въздушен и купе. То е мега видно дали са сменени хора. Направо припадам с вас [smilie=kiss3.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от Taratajki »

bega4kata написа: 16.01.2026, 22:12:06 изразя по-меко....
Ма що меко? Удри с лопатата [smilie=sarcastic.gif]
Мега тъпня е, да си отвориш сам кутиите и после да платиш на някой да смени филтрите lol
От над 20 години си имам работа с Еуратек. Сервиз като всеки друг, че и по добър. Ако подхождаш с недоверие, това и ще получиш.
Един единствен път бяха забравили да върнат кората под мотора на фабията и да върнат скобите на кутията на филтъра. Момчето беше на 19-20 години. Излязох с колата и докато завъртя ми звъннаха и ме върнаха, да си оправят всичко.
За сериозни неща ходя само там. Аз лично им вярвам. И не съм бил разочарован. И на доктор като ида, пак му вярвам. Все пак, ако не той, кой?
И на Господ вярвам, ама и папата преди да умре в болница ходеше [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от FaKeR »

Taratajki написа: 16.01.2026, 22:31:02 тъпня е, да си отвориш сам кутиите и после да платиш на някой да смени филтрите
Така е, но изискват ТО, както и смяна на определено време или километри. Като сменям масло само ми сменят маслото с филтъра му, другото си правя самичък.

Имал съм много случки с майстори, които са си оставяли ръцете по колите ми, било то гаражен майстор или сервизни центрове. Не съм параноик, не им стоя на главите, но предпочитам да имам някаква идея какво са правили. Че така от предоверяване на цариградско шосе ми се развиха болтове на джанта, само Господ реши да не ме прибере тогава при него.
Та всеки си има причина да е малко луд, не е заради нищо.
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от krachunov »

Audirulzz написа: 16.01.2026, 22:03:43 Пълна простотия и лъжа.С незавита пробка,няма да могат да я свалят от подемника.Просто щото ще напълни обущата на механика
И според мен има нещо което не се казва
Taratajki написа: 16.01.2026, 22:31:02 Мега тъпня е, да си отвориш сам кутиите и после да платиш на някой да смени филтрите lol
Не го пишеш и ти сериозно нали? Мега тъпня е!
Да се правиш, че не разбираш защо отиваш там. Както и споменах по - рано.
Няма конкуренция. Спецялно от ЕТ надежда съм доста доволен. Но ако нещо стане,къде ще отидеш, пак в ЕТ докато има гаранция.
Ако отида на свободния пазар и вляза в някой сервиз и той осере нещо, повече няма да се върна. Не само, ще разберат всички покрай мен. Ето така се печелят и губят клиенти. Представителството, няма конкуренция. И да разтръбя, всички с гаранционни пак там ще ходят.
FaKeR написа: 16.01.2026, 22:42:57 Та всеки си има причина да е малко луд, не е заради нищо.
Петъчно колегите решили да тролят публиката, защото не може да ги мислят и пишат толкова простотии в една тема ;)
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от bega4kata »

krachunov написа: 17.01.2026, 00:13:16 Не го пишеш и ти сериозно нали?
Тука всички сме несериозни [smilie=sarcastic.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от baijoro »

Audirulzz написа: 16.01.2026, 22:03:43 Пълна простотия и лъжа.С незавита пробка,няма да могат да я свалят от подемника.Просто щото ще напълни обущата на механика
Ами не баш простотия и лъжа.
Аз преживях почти същото преди доста години с предишната си Октавия, докато още беше гаранционна. След смяна на масло в ЕТ минавам ~10 км и спирам защото "лампата на Аладин" светна. След колата по пътя се виждаше теклото масло. а на щеката не показваше нищо.
Допълваха после масло за тяхна сметка, извинения от шефа, уверения, че "ще вземе мерки".
Важното беше, че колата не пострада. Какво беше станало не казаха. Едва ли не са сложили пробката, сигурно не бяха я завили достатъчно.
След всичко написано подчертавам, че вече толкова години нямам лоши чувства към ЕТ, имам им доверие и не съм от тези, които ги подозират и си маркират частите и проверяват, дали са сменили филтрите.
Как пък ще се гъзурча да си свалям и слагам жабката, че да видя дали ми е сменен филтъра на купето.
Аватар
Lemi_

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от Lemi_ »

От пробка надали, от капачка на филтър и ако е забравен о-пръстена може. Но важното е , че никой не е застрахован от пропуски. Това не е умишлено действие. Според мен .
Праховия ако си го сменя сам е да икономисам време в сервиза ако ще чакам там и се наслаждавам на обкръжението. [smilie=pardon.gif]
I ask you to judge me by the enemies I have made
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от Audirulzz »

baijoro написа: 17.01.2026, 18:31:53 Ами не баш простотия и лъжа.
Напротив.Точно простотия и лъжа е.Конкретно за репликата "несложена пробка".Само мега елементарен прост и технически неграмотен човек,може да твърди подобно нещо.
За твоята ситуация - немога да коментирам.Не е свършено някъде,нещо по веригата.Но със сигурност не си си тръгнал без пробка
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”