Имате ли проблеми с Октавия 4 ?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Вярно, става въпрос за О3 и за друг проблем, но преди години първо започва рядко да не ми работи Круиз контрола и да свети с удивително на таблото. Оправяше се след изгасване и ново палене с ключа. В иден момент проблема зачести и стана почти постоянен. Оказа се прецакан лентов кабел. Та може и тук да има някакъв подобен проблем. А неравните ни пътища може би допринасят при проблем с лентовия кабел да се появява грешката при друсане.
- димон
- Гараж: Octavia 4 FL TDI
- Обратна връзка:
След рестарт на медията не се случи нищо. Пак светна жълтото.
Обаче, след 200 м каране изчезна ! Бладодарство на Батката и на останалите колеги !
п.п. при сигнализиране на неизправността на кокпита продължаваха да се изписват знаците, значи камерата е работила.Не е бил проблема в нея.
Всъщност не съм сигурен на 100 , понеже когато имаше знак за Крави на кокпита се визуалираше знак за Елени...
-
mukot
- Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus
Нямаше ли тема за бисери от форума.димон написа: 05.01.2026, 19:27:34 Всъщност не съм сигурен на 100 , понеже когато имаше знак за Крави на кокпита се визуалираше знак за Елени...
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Крави, елени...
В главата ми светва знак за суджуци и луканки!![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
В главата ми светва знак за суджуци и луканки!
- димон
- Обратна връзка:
Не, че е кой знае колко важно, но лекичко да споделя.
Октавия ,2025 ФЛ , в годините на AI..., асистента за знаци лъже Яко.
Днес се занимавах с пътните знаци, понеже съм ги позабравил....
За знак 21 ( крава) при мен се появява 22( елен).
При човек с колело се появяват две дечица за ръчица...Ба си мамата. Туй е скандално !!!!!!!!!
Кравите са дом . животни, ...елените са диви таквиз...
Човекът с колело се асоциира като малки дечица....
Ам чи тоз асистент показва квото му е зададено, не чете реално...
Аз се чувствам леко прецакан,
..., а Вие ?
...п.п. моля някой колега да пробва и да (не) потвърди !!
То днес всички на Имен Ден, ама ....утре може
Октавия ,2025 ФЛ , в годините на AI..., асистента за знаци лъже Яко.
Днес се занимавах с пътните знаци, понеже съм ги позабравил....
За знак 21 ( крава) при мен се появява 22( елен).
При човек с колело се появяват две дечица за ръчица...Ба си мамата. Туй е скандално !!!!!!!!!
Кравите са дом . животни, ...елените са диви таквиз...
Човекът с колело се асоциира като малки дечица....
Ам чи тоз асистент показва квото му е зададено, не чете реално...
Аз се чувствам леко прецакан,
...п.п. моля някой колега да пробва и да (не) потвърди !!
То днес всички на Имен Ден, ама ....утре може
- Fab
- Гараж: 2.0 TDI 150
При мен (пре-фейс) всички пояснителни табели към знаците ги визуализира като табела Т12 – Начин на паркиране на пътните превозни средства -"паркиране на тротоар"
Най-смешно ми става, като има ограничение за изпреварване с пояснителна табела за това, на какво разстояние е валиден знакът и то ми извади:

Най-смешно ми става, като има ограничение за изпреварване с пояснителна табела за това, на какво разстояние е валиден знакът и то ми извади:

- ba7ka7a
- Гараж: Octavia 4 FL Combi 2.0TSI 4x4
димон, в цивилизования свят едър рогат добитък по пътя не ходи. Затова програмиста е избрал дивеч.
Fab, доколкото съм забелязал, ми показва пояснителна табела с три точки с нея. Поне по А1 е така. Ще се загледам повече за всички знаци.
Fab, доколкото съм забелязал, ми показва пояснителна табела с три точки с нея. Поне по А1 е така. Ще се загледам повече за всички знаци.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
kolyo b8 написа: 12.11.2025, 08:02:01 Тампони на предни носачи. С времето става така. Като стане по-студено ще скърцат на всеки легнал полицай. В ET и Порше ги смазват с гртес . Ако е по-сериозно се сменят.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- димон
- Обратна връзка:
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
димон, ?
GUNTER SERVICE

-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
Предполагам,че се надява неговите да не са такива
А то О2,О3,О4, най вероятно и О5 са с такива носачи![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
А то О2,О3,О4, най вероятно и О5 са с такива носачи
- димон
- Обратна връзка:
Не са, друг тип е окачването...Не скърца и не тупка .Audirulzz написа: 16.01.2026, 20:51:00 Предполагам,че се надява неговите да не са такива
А то О2,О3,О4, най вероятно и О5 са с такива носачи
Не е свободно стоящо, стегнато е болтове в двете посоки.
Пък може и такова да е , но не скърца...
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Димо такова е, но е нова твоята още.
GUNTER SERVICE

- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
И аз. Не може да се разкара тая тъпотия със знаците
Аз не ги гледам през джама, ще седна да се дзверя в таблото
-
maiden
Днес на едната ни Октавия 1.5tsi mhev светна warning за ниско ниво на 12V акумулатор. Премерих го, беше 12.01V. На другата беше 12.18V. Това след като колите не са карани горе долу една нощ, т.е. напрежението е спаднало и замерването е коректно.
Едната кола е точно на 1г (с по-ниския волтаж), другата е на година и 4 месеца. Реших да ги заредя. Използвах зарядно iMax B6 и ги дозаредих до 14,57V. При това положение токът спадна до 0.8A и прекратих зареждането. Явно тези интелигентни системи за зареждане на 12V работят доста агресивно в посока икономия на гориво и не зареждат качествено 12V акумулатори, така че си ги проверявайте.
Успешна година на всички !

Едната кола е точно на 1г (с по-ниския волтаж), другата е на година и 4 месеца. Реших да ги заредя. Използвах зарядно iMax B6 и ги дозаредих до 14,57V. При това положение токът спадна до 0.8A и прекратих зареждането. Явно тези интелигентни системи за зареждане на 12V работят доста агресивно в посока икономия на гориво и не зареждат качествено 12V акумулатори, така че си ги проверявайте.
Успешна година на всички !