Смяна на масло в ЕТ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Смяна на масло в ЕТ
Каква драма за едно масло.То голяма част от хората толкова внимание не си обръщат на самите себе си колкото на колата.
Защо е нужно да се напрягате за такива неща, все пак това са нови коли. През последните години са ми минали няколко коли който са се обслужвали в оторизираните си сервизи.
Звъня запазвам час, оставям колата правят каквото е нужно, плащам и си заминавам. И така до следващото обслужване с една проверка на маслото по-средата на интервала и то ако се сетя. Капак отварям само да долея течност за чистачки.
Карайте ги тези коли и не ги мислете толкова.
Защо е нужно да се напрягате за такива неща, все пак това са нови коли. През последните години са ми минали няколко коли който са се обслужвали в оторизираните си сервизи.
Звъня запазвам час, оставям колата правят каквото е нужно, плащам и си заминавам. И така до следващото обслужване с една проверка на маслото по-средата на интервала и то ако се сетя. Капак отварям само да долея течност за чистачки.
Карайте ги тези коли и не ги мислете толкова.
- Fab
- Гараж: 2.0 TDI 150
Смяна на масло в ЕТ
При последната ми смяна на масло (преди няколко месеца), в ЕТ Дружба приемчикът ми каза, че предлагат Кастрол, Шел и ОЕМ, което пак се доставя от Шел.димон написа: 09.01.2026, 11:56:09 към А.Дионисий :
И кое е по-добро :
сивите туби от 178 евро
или Кастрола и Шела
дето са по-тънки ?
- jorkom
- Гараж: Kamiq 2021 Edition 1.5TSi
Citigo 2019 1.0 MPI GreenTech
Смяна на масло в ЕТ
Аз въобще не драматизирам. Темата е за "Смяна на масло в ЕТ" - просто споделям, че не съм доволен от тях.
Очаквам като ти изпишат във фактурата смяна на масло 2н.ч. да свалят кората, да източат всичко през пробката, да я сменят и налеят новото масло.
Когато изписват смяна на спирачна течност 1 час, не да я дръпнат от разширителното казанче и директно да сипят нова (това го може и 12 годишен и то за 5 минути, а не за час) - очаква се да източат всичко през обезвъздушителните пробки на спирачните цилиндърчета, да налеят нова спирачна течност, да обезвъздушат и да усетиш веднага разлика на спирачния педал. Е няма такава разлика - пари дадени на халос . .
Когато си поръчам втора салата в ресторант ми я носят в нова чиния - не я пресипват в старата ми чиния.
Просто е важно когато плащаш за дадена услуга, тя да бъде извършена качествено и клиента да остане доволен . . .
Е . . колеги не искам да обиждам никого
, но аз не съм доволен от услугата "смяна на масло в ЕТ" (конкретно за Пловдив)А относно колите - караме си ги колкото ни е необходимо . . едната ни е за градско, другата за извънградско, отделно и служебен
-
ilhan
Смяна на масло в ЕТ
Така си е, очаква се услуга по правилата.
Както пише колегата @jorkom. Колега щом са ти останали съмнения защо не направиш рекламация? Да поговориш с приемчик и по високо ниво ако трябва?
Както пише колегата @jorkom. Колега щом са ти останали съмнения защо не направиш рекламация? Да поговориш с приемчик и по високо ниво ако трябва?
- димон
- Гараж: Octavia 4 FL TDI
- Обратна връзка:
Смяна на масло в ЕТ
Според мен всички излишно се тормозят , вкарват се в драми за някакви съмнения.
Що да не ти сменят маслото след като плащаш !!!
![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Що да не ти сменят маслото след като плащаш !!!
-
PPG
- Гараж: Шкода Октавия - 1.9/105 ПД - 2007 и 2010 г. ФЛ.
Шкода Кодяк - 2.0 ТСИ 204 к.с. 2025 г.
Смяна на масло в ЕТ
Да вкарам и аз малко филм в историта.
Носиш си масло купено от Цецо, каква е гаранцията, че ти сипват Цецовото, а не бъркоча от варела, или плащаш ОЕМ, а те пак от варела? 
-
ilhan
Смяна на масло в ЕТ
Цецо го показа - синьо е на цвят.
Един път синьо, един път кафяво и светломер на щеката.
Да де, но се очаква се услуга с високо качество при тоя ценоразпис и официален сервиз за кола 50-150 палки.
Сам съм си сменял масло и спирачна течност няколко пъти на всичките ми стари коли и процедурата беше (всеки е запознат)
1. Масло - източване винаги през пробката. Дори дизела на няколко години го развъртах с евтинджос еднократно да промие и "двойна" смяна съм правил.
2. Спирачна течност - докато не потече от всички обезвъздушавания на спирачните апарати нова течност.
Разглобявал съм и няколко двигателя - не мога си представя аз вакуум който да изтегли всичката гняс от всички места на един двигател.
Може да съм старомоден, вакуум, не знам си кво не признавам.
-
PPG
Смяна на масло в ЕТ
Нямам щека.
-
PPG
Смяна на масло в ЕТ
Нямам щека.
-
ilhan
Смяна на масло в ЕТ
Отваряш капачката за наливане на масло. Бъркаш вътре на бял парцал и гледаш цвета.
Да не съм офтопик.
Шкода Хасково - мнения?
Че ми е по близко от Пловдив, а скоро се чака пътуване и ще мина 3000. Дали да сменям това масло ме хвърлихте в размисъл. Това първото което споменавате нови притежатели мисля.
3000 - 13000 - 25000 някакъв план ми се върти да си направя.
Да не съм офтопик.
Шкода Хасково - мнения?
Че ми е по близко от Пловдив, а скоро се чака пътуване и ще мина 3000. Дали да сменям това масло ме хвърлихте в размисъл. Това първото което споменавате нови притежатели мисля.
3000 - 13000 - 25000 някакъв план ми се върти да си направя.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Смяна на масло в ЕТ
Ако пътуваш повече извънградско, пропусни това 3000 и си направи план 10000 - 25000.
Последно промяна от smoke на 13.01.2026, 18:57:36, променено общо 1 път.
- Karykoff
- Гараж: Touran 1.9 TDI, ръчка
Karoq 1.5 TSI, ръчка
Смяна на масло в ЕТ
Отзив за смяна на масло там имам. Доволни са хората, през пробката са го източили
- димон
- Гараж: Octavia 4 FL TDI
- Обратна връзка:
Смяна на масло в ЕТ
За тези , които се съмняват...има опция да се присъства на смяната. Гледаш и водиш диалог с " младежа"...На мен никога не са ми отказвали, нито в София , нито където и да е.
Имайте предвид , че при дизел маслото става веднага тъмно, след първото палене за напълване на филтъра и проверка...!!!
,,п.п"" ...просто навсякъде казвам , че съм много смотан, карък съм и т.п. И желая да гледам като при раждане....То жена и кола....подобни дертове !!!
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
п.п.п. ...в последствие се създават полезни контакти....

Имайте предвид , че при дизел маслото става веднага тъмно, след първото палене за напълване на филтъра и проверка...!!!
,,п.п"" ...просто навсякъде казвам , че съм много смотан, карък съм и т.п. И желая да гледам като при раждане....То жена и кола....подобни дертове !!!
п.п.п. ...в последствие се създават полезни контакти....
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
Смяна на масло в ЕТ
КогИ ти оправят жената и колата не е добре да гледаш.димон написа: 13.01.2026, 19:03:33 За тези , които се съмняват...има опция да се присъства на смяната.
Стара монтьорска поговорка.
- Lemi_
- Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.
Смяна на масло в ЕТ
I ask you to judge me by the enemies I have made