Модел Yeti от 2009 до 2017 Karoq от 2017 Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
vvl60 написа: 06.01.2026, 18:16:37
Разрешават ли собственика да си донесе моторно масло, закупено от друг търговец. Ако разрешават - запазва ли се гаранцията на автомобила.
Да, ако отговаря на спецификацията на производителя за съответния двигател.
Няма да първия, няма да си последния. Така че спокойно можеш да си занесеш твое масло.
donci написа: 06.01.2026, 19:54:06
Може да се свържеш с колегата @ЦецоNOL относно маслото, а и да ти даде съвет.
Достатъчно време отделих вчера по телефона да му обяснявам на господина.
Не разбирам какво още има да се коментира и прочее.
В крайна сметка , ако някой нещо го притеснява, обслужва си с ОЕМ масло на двойна цена и готово.
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Вие хубу давате съвети, но има ли един който да е имал проблем и да е слагал не от тях масло и да не са направили никакъв проблем . Не Еуратек. От Шкода!
Щото Еуратек не решават те като има нещо за смяна! Кораба майка казва и решава!
Няма. Така че не се знае как биха се развили нещата.
Не пожелавам на никой да има възможността да трябва да разбира.
Несъмнено маслото на Цецо е супер, и аз бих си сложил от неговото на моя кола вместо от официалния сервиз 0-20, но.... трябва да се има 1 на ум.
Аз бих си сложил, дори и с този риск!
Но не трябва да твърдите нещо което не се е случвало никога.
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
donci написа: 06.01.2026, 19:26:29
Да, ако отговаря на спецификацията на производителя за съответния двигател.
дали тук дали по фейса бяха снимали приемния лист. Ако не отговаря, пишат че не отговаря. Ако е същото което те предлагат оргинарлЪто и кастрол. Пишат клиента си донесе.
bega4kata написа: 06.01.2026, 23:10:16
Несъмнено маслото на Цецо е супер, и аз бих си сложил от неговото на моя кола вместо от официалния сервиз 0-20, но.... трябва да се има 1 на ум.
Аз бих си сложил, дори и с този риск!
Много хубава тема за разсъждение.
По хубаво масло, макар и риск от отказ на гаранция. Или препоръчано от тях.
На мен ме навява и друг въпрос.
Някой имал ли е проблем с предлаганото от тях (дали купено от тях или не. Защото разликата е дабъл за ЕДНО И СЪЩО)?
Защото ако се случи нещо и дори да не е пряко свързано с маслото, това ще им е повод за отказ на претенция.
Ако клиентското масло отговаря на VW спефицикацията и е с необходимият вискозитет, както и в неотваряна туба, защо да се дървят?
В крайна сметка Skoda решават ако има нещо, не Еуратек (поне по време на заводските две години гарация, след това вероятно ЕТ си взимат решението до 5-тата година).
Както казах, имаше в нета приемен лист и пишеше от приемчика, че маслото не е от препоръчаните. Освен вискозитета имаше и едни цифрички които се гледаха, да не ме ядат по запознатите.
Иначе да трябва да е в не отваряна.
Но и тяхното го разбирам. Те слагат 2 вида масла. Ти им носиш 3то и е нормално да ти кажат не носим отговорност. И ако се случи нещо е напълно възможно да ти кажат... СОРИ. Да отговаря вискозитет и там всичко, но не го знаем.
Като застрахователите. Чете се всяка буквичка и запетайка.
Именно, щом ги приемат значи отговарят... в противен случай просто щяха да казват гледайте си работата, това няма да го сложим в автомобила ви.
Досега два пъти съм сменял масло в ЕТ, носъл съм си мое и като приемат колата само ме питат дали е с тяхно масло или с мое - нито питат за марка, вискозитет, стандарт, отваряно или не... дори не питат колко литра е
krachunov написа: 07.01.2026, 12:26:54
Освен вискозитета имаше и едни цифрички които се гледаха
Въпросните цифрички са номер на спецификация на VW/Skoda/Audi. Мисля, че за твоя мотор е 509.00.
Това е, което в Шкода гледат. Всички масла, които са сертифицирани като отговарящи на съответната спецификация, са допустими. А не само онези 2, които продава ЕТ.
FaKeR написа: 07.01.2026, 12:40:25
Именно, щом ги приемат значи отговарят... в противен случай просто щяха да казват гледайте си работата, това няма да го сложим в автомобила ви.
Досега два пъти съм сменял масло в ЕТ, носъл съм си мое и като приемат колата само ме питат дали е с тяхно масло или с мое - нито питат за марка, вискозитет, стандарт, отваряно или не... дори не питат колко литра е
Именно. Няма никакъв проблем и гаранцията си важи, иначе не биха разрешили. Трябва да отговаря на спецификациите. Знам за човек, който си е носил и му сменяха част по гаранцията, тоест всичко си е ок.
И нещо информативно. Шкода че товареха с маслата е факт. До миналата година беше двойно https://maxcar.bg/avtomobilni-masla/vol ... fe-0w20-5l
е това същото масло, при тях беше 200 лева.
Понеже покрай празници и тн, не остана време и викам като закарам колата да я обслужат сега заедно с другата драма. И си викам 100 лева айде
Звънкат и ми обявиха баси цената. Гледам те това масло, 178 ЕВРА
При все същите 50 от подобни сайтове които пуснах.
Та да го имате предвид и ако 100 лева клатене не са ви много, то 250 може би добре ще ви намести чакрите.
Останалите неща също са с 2-3 евро нагоре. Труда с около 5 евро)