Иначе е факт, огромната част от SUV-овете ги карат жени. От всички марки - MB, BMW, Audi, Porsche, при това често са най-мощните версии. Често се чудя защо на една жена ѝ трябва Cayenne Turbo GT или MB G63. Чупене на стойки…
Мерцедес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Sawyer
- Гараж: ///
Мерцедес
Аз дори не го сравнявам с AMG, RS или М, защото тези коли са на съвсем друго ниво като машини, обаче… няма никаква логика, която да обоснове покупката на GLC 200 за 157k лева (144k “на промоция) пред тази на Kodiaq RS за много по-малко пари. Единственият “аргумент” е “Е да, ама на капака пише Мерцедес”. И после, както каза bega4kata, тръгваш да изпреварваш и усещането не е точно като в Мерцедес
Иначе е факт, огромната част от SUV-овете ги карат жени. От всички марки - MB, BMW, Audi, Porsche, при това често са най-мощните версии. Често се чудя защо на една жена ѝ трябва Cayenne Turbo GT или MB G63. Чупене на стойки…![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Иначе е факт, огромната част от SUV-овете ги карат жени. От всички марки - MB, BMW, Audi, Porsche, при това често са най-мощните версии. Често се чудя защо на една жена ѝ трябва Cayenne Turbo GT или MB G63. Чупене на стойки…
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Мерцедес
Има. На 90% от хората, не им е нужна мощноста на рс. По света, а вече и в Бг...с тези камери и средна скорост...Sawyer написа: 30.12.2025, 09:55:21 обаче… няма никаква логика, която да обоснове покупката на GLC 200
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- La Furia Roja
- Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
- Обратна връзка:
Мерцедес
. Ние не сме от тези 90. Ти нали Бегачката се водиш. Явно с Миляка и ти изплиска легена. Право пишат хората по-горе. Поне АМГ да да бяхте взели. Сега някакви посредствени и потребителски джипове купихте пак за много пари и се провалихте.bega4kata написа: 30.12.2025, 10:04:28 Има. На 90% от хората, не им е нужна мощноста на рс. По света, а вече и в Бг...с тези камери и средна скорост...
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Мерцедес
Ти ще ни отсрамиш надяваме се
С истинско АМГ. Не кат нас пакети, макети... ![kiss3 [smilie=kiss3.gif]](./images/smilies/kiss3.gif)
GUNTER SERVICE

- La Furia Roja
- Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
- Обратна връзка:
Мерцедес
Да. На първо време ще взема тези дни да покарам GLE то. Да видя какво е това уникално завиване. За момента само го местя напред назад като чистя паркоместата. Вътре като седна все едно в камион се намирам. Много не френдли е усещането. И това лостче за скоростите на волана не ми пасва нещо. Вартбург ми напомня. ![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
@bega4kata каза:
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Мерцедес
Ей с това като свикнеш почваш редовно да пускаш чистачките на другите коли при маневри
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Мерцедес
Постоянно пускам на клиентските коли които са автомат чистачките на сухо, като ги вкарвам в гаража и после трябва да намествам, съжалявам старая се да го избягвам, но понякога като мислиш за друго..... Особено ако са четворки, да нямат долу лост да ми напомня.
На Мерцедеса пък пипам по средната конзола понякога да търя лост
но това по рядко. Случвало се е и да изключа от скорост искайки да пусна забърсване
Още по гадно ще ти е като го подкараш и трябва да спираш. Винаги е различно и ще се издразниш много, каквато си консерва.....Но като свикнеш после е много ЯКО! Защото е направено супер интелигентно и ти липсва в другите коли които ще ти се наложи да караш.
Очаквам много лош пост значи скоро от теб
След карането на гле танка.
На Мерцедеса пък пипам по средната конзола понякога да търя лост
Още по гадно ще ти е като го подкараш и трябва да спираш. Винаги е различно и ще се издразниш много, каквато си консерва.....Но като свикнеш после е много ЯКО! Защото е направено супер интелигентно и ти липсва в другите коли които ще ти се наложи да караш.
Очаквам много лош пост значи скоро от теб
GUNTER SERVICE

- Sawyer
- Гараж: ///
Мерцедес
Една по-мощна кола не е само за каране като на състезание. Изпреварванията са много по-лесни и безопасни, когато под капака има нещо по-сериозно. А и като купувач на каквото и да е логиката следва да бъде да получиш възможно най-добър цялостен пакет срещу парите ти. GLC 200 може да вози по-меко и тихо и да има една идея по-добри материали и сглобка (за това не съм убеден), обаче като е дори по-слаб миксер и струва 30-40k лева отгоре… сделката не е добра, поне за мен
Така или иначе GLC e най-продаваният и масов SUV на MB, така че явно пътници за този влак има, при това много. Най-продаваната модификация пък е 220d. Знаят какво правят
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Мерцедес
Само за материалите не съм съгласен с теб.
Освен твърдата пластмаса в най долната част на вратите всичко друго е поп.
Не може да го сравниш с Кодияк. Таблото е облечео с кожа, вратите също, цялото табло е меко вкл и жабка и най долната част. А това че има четиризонов климатроник с 4 отделни вентилатора и електрическо регулиране на волана както и бая други неща, никога няма да ги има за предлагане в Кодияк. Тези дето чукат по централната конзола и им звучи пластмасово....ами като си я поръчаш с липа с отворени пори или нещо подобно, няма да им чука на пластмаса. Започваш леко да се излагаш вече![kiss3 [smilie=kiss3.gif]](./images/smilies/kiss3.gif)
Окачването на кодияк е Макферсън. Тоест както казва Цецо 75 като на Голф 3/4 . Сигурно има защо да струват и най тъпите ГЛЦ много повече от Коди рс.
В никакъв случай не казвам че е лош Кодияк РС. Както каза дугия Цецо , най добрия сув за парите си. Топ е.
Освен твърдата пластмаса в най долната част на вратите всичко друго е поп.
Не може да го сравниш с Кодияк. Таблото е облечео с кожа, вратите също, цялото табло е меко вкл и жабка и най долната част. А това че има четиризонов климатроник с 4 отделни вентилатора и електрическо регулиране на волана както и бая други неща, никога няма да ги има за предлагане в Кодияк. Тези дето чукат по централната конзола и им звучи пластмасово....ами като си я поръчаш с липа с отворени пори или нещо подобно, няма да им чука на пластмаса. Започваш леко да се излагаш вече
Окачването на кодияк е Макферсън. Тоест както казва Цецо 75 като на Голф 3/4 . Сигурно има защо да струват и най тъпите ГЛЦ много повече от Коди рс.
В никакъв случай не казвам че е лош Кодияк РС. Както каза дугия Цецо , най добрия сув за парите си. Топ е.
GUNTER SERVICE

- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Мерцедес
Като окачване Кодиак и ГЛЦ нямат нищо общо!
Въобще за мен Кодиак и РС е една много странна комбинация - окачването на Кодиак въобще не понася динамично каране, люлее се. За мен и 265 коня са много за такава платформа, камо ли повече. То вижте му стъпката, даже и с 20ки гуми е несериозно тясна. Отделно простоватото окачване, което не може да поема по рязка игра с волана.
Бенца си носи конете много по устойчиво. За шосе е много повече кола. Кодиака си е паркетник да си ходиш на село, да си караш джибрито и да ходиш на ски и палатка. За скъсаняци![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Въобще за мен Кодиак и РС е една много странна комбинация - окачването на Кодиак въобще не понася динамично каране, люлее се. За мен и 265 коня са много за такава платформа, камо ли повече. То вижте му стъпката, даже и с 20ки гуми е несериозно тясна. Отделно простоватото окачване, което не може да поема по рязка игра с волана.
Бенца си носи конете много по устойчиво. За шосе е много повече кола. Кодиака си е паркетник да си ходиш на село, да си караш джибрито и да ходиш на ски и палатка. За скъсаняци
Бееееее.....
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Мерцедес
Днес нямаше след обед какво да правя и се разходих до Калиакра през Балчик и обикалях малко плажовете на Бялата лагуна и Тузлата и направх две три снимки.
4- човека с нормално каране и няколко издухвания на кюнците, като се прибрах реших да погледна разхода при това влачене из тесните улички и извънградско шофиране.
Тази кола над два тона, трудно мога да постигна разход над 6,5 извън града. Трябва да я пръсна от гонка за да се получи. Електричките се движат със 100 км. МАСОВО. Всички които застигах така движат. На мен 100 не ми е икономична скорост, защото не иска да включи 9-та
Уникално меко и комфортно возещ трактор. Заслужава си всеки лев/евро.
Снимките са с Айфоня на жената. Шаомито много се дъни, когато снимам залез.

Без НИКАКВА обработка са!

4- човека с нормално каране и няколко издухвания на кюнците, като се прибрах реших да погледна разхода при това влачене из тесните улички и извънградско шофиране.
Тази кола над два тона, трудно мога да постигна разход над 6,5 извън града. Трябва да я пръсна от гонка за да се получи. Електричките се движат със 100 км. МАСОВО. Всички които застигах така движат. На мен 100 не ми е икономична скорост, защото не иска да включи 9-та
Уникално меко и комфортно возещ трактор. Заслужава си всеки лев/евро.
Снимките са с Айфоня на жената. Шаомито много се дъни, когато снимам залез.

Без НИКАКВА обработка са!

GUNTER SERVICE

- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Мерцедес
Изминал си 120км. за 2ч.15 мин. а електричките със 100 са ти пречели....ъъъъ,нещо не ми излиза математикатаbega4kata написа: 02.01.2026, 21:13:27 6,5 извън града. Трябва да я пръсна от гонка за да се получи. Електричките се движат със 100 км. МАСОВО. Всички които застигах така движат.
Карал си кат дядка с тоя разход.
- La Furia Roja
- Обратна връзка:
Мерцедес
Карано е с 54-55 км в час средна скорост. Учудва ме че самият дисплей не дава средната. Шкодите я дават. При такава скорост моят Скаут ще даде под 4 на сто. Дори говорим за 3.2 -3.4. РАВ4 Бензин 2.0 150 кс атмосферен даваше 5 на сто при средна скорост под 60. РСКата ми също дава 5.5 при подобно каране. За електрик не знам колко дава при такава скорост. Предполагам почти нищо. То по този маршрут може да се кара с по-висока средна. Около 70-75. Доста щадящо е карано. Но очевадно колата дава отличен разход за теглото си, 4 по 4. Автомат, обем на ДВГто и тн. Да се сравнява обаче с електрици няма смисъл. Напълно различни концепции.
@bega4kata каза:
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Мерцедес
Аз не го разбрах,като сравнение.La Furia Roja написа: 02.01.2026, 22:13:07 Да се сравнява обаче с електрици няма смисъл. Напълно различни концепции.
А един вид,че е карал по бързо от електричките(които карат със 100) и ги застигал,пък неговата средна е 50-60км.ч.
Не ми излиза математиката и "доказването",че електричките се влачат със 100,а неговата скорост е по-бавна
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Мерцедес
Ами на места съм карал 120+. На места съм се влачил с 20-30км. Какво ви е чудно бре. Не съм гасил докато се разтъпкваха децата....
Не дава средна, защото е минало много време откакто съм спрял.
Не дава средна, защото е минало много време откакто съм спрял.
GUNTER SERVICE