Компас има само ако имаш фабрична навигация.димон написа: 22.12.2025, 14:54:28на 04 FL, на които им представят кокпита и всичките имат компас. В десния ринг при радиото. Аз що нямам?
Октавия 4 / Octavia IV Facelift - общо обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
- fryeruk
- Гараж: Octavia MK4 Edition 1.5 TSI M
Аз сложих, има и друг колега тук с добавен лип. По-добре си купи заводския и не се занимавай с ръчни изработки. Идва с монтажен комплект, отделно се лепи и трябва да престои 24 часа. Може да се поръча в цвят пиано черно и подготвен за боя на грунд.angelov_92 написа: 22.12.2025, 12:40:17 Здравейте колеги,
от месец ми е влезнала мухата за липа на предната броня от спортлайн. Чудя се някой слагал ли е ? Задължително ли трябва да се купи от представителството. Има ли възможност да се изработят на 3д принтер примерно?
-
angelov_92
fryeruk, Колко пари излиза оргиналния на грунд имате ли спомен? Говорим за фейслифт нали?
- fryeruk
- Гараж: Octavia MK4 Edition 1.5 TSI M
Не моята е преди фейслифта. На фейслифта са две отделни части в ляво и дясно на бронята. За тях трябва да се пита за цена.
-
angelov_92
За тия две пластмаси ще искат 600-700лв ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- димон
- Гараж: Octavia 4 FL TDI
- Обратна връзка:
https://www.kopacek.com/bodykit/front/o ... -sportline
Таман тъй 700 лв за 2 пластмаси. По 350 всяка ...![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Таман тъй 700 лв за 2 пластмаси. По 350 всяка ...
-
nitroverfs
Здравейте пичове, нормално ли е да има харчене на масло при Октавия РС 2.0 Тси 265 кс. В началото колата е на 1700 км и забелязвам че като я запаля и после като вдигне работна температура ми показва с две чертички надолу от инфотеймънта, после като карам го вдига преди максимум , карам 15 20 мин оставям я на равно за около 10 Мин , проверяваме една чертичка е под максимум.... Това е всичко от инфотеймънта не знам колко е вярно , дали да не си купя и щека защото няма отделно може да се вземе. Та такива работи , вашето мнение какво е , има ли място за притеснения или да си свиркам ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Предполагам, че е в гаранция, така че свиркай си.
Може на 3к км да смениш маслото и после на 10-12к
- димон
- Гараж: Octavia 4 FL TDI
- Обратна връзка:
Малко е субективно това. Не гледай толкова често !
В началото да не е била на макс сякаш ?
В началото да не е била на макс сякаш ?
-
nitroverfs
Първи 500 км я карах много нежно след това постепенно ускорявах но не съм я държал във високите обороти, просто на моменти тежък крак и си я бутам и на спорт .. маслото е 0w20 , колата е в гаранция, определено ще се смени маслото преди 5000 км ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- smoke
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Не мисля, че това е харчене на масло, а по-скоро е флуктуация на нивото поради температура и качване на маслото нагоре по мотора при работата му. Дали има разход на масло ще можеш да видиш след 5-6-10 хиляди километра.nitroverfs написа: 26.12.2025, 19:22:56 нормално ли е да има харчене на масло при Октавия РС 2.0 Тси 265 кс. В началото колата е на 1700 км и забелязвам че като я запаля и после като вдигне работна температура ми показва с две чертички надолу от инфотеймънта, после като карам го вдига преди максимум , карам 15 20 мин оставям я на равно за около 10 Мин , проверяваме една чертичка е под максимум....
Според мен е излишно да сменяш толкова рано.
На моята О4 смених за първи път на около 10 000 км, след това през 15 000 км. Аз обаче я карам предимно нзвънградско. При мен това са около 250-300 моточаса. Ако караш много градско, тогава сменяй на 200-220 моточаса.
-
dtodorov
- Гараж: Октавия 2.0тди 150к.с DSG 2020г.
Здравейте,
имам фабрична навигация на колата. Мога ли по някакъв начин да направя ъпдейт на картата?
имам фабрична навигация на колата. Мога ли по някакъв начин да направя ъпдейт на картата?
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
https://updateportal.skoda-auto.com/dtodorov написа: 27.12.2025, 11:50:46 Здравейте,
Сваля се карта и се копира на оригиналната SD карта. За по-новите сигурно е OTA update.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
- smoke
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Позволявам си да споделя някои нови впечатления от моята О4 от последните дни:
1) Досега винаги колата е поддържала температура на маслото на двигателя в интервала 103-110 градуса. (Е, с малки отклонения надолу или нагоре при разни екстремали). Днес, за мое изумление, през цялото ми пътуване от В.Търново до София колата поддържаше ниски 90 (в интервала 91-95 градуса), само веднъж качи до 99 градуса. Такова нещо никога не е било. За пръв път за тези 3 годин' и кусур, откакто я имам, ми се случи да я шофирам на дълго извънградско при ниска температура. Е, ниска-ниска, 5 градуса. Мислех си, че всичко при двигателя зависи от разните му там термостати, но се оказа, че и външната температура имала значение! А пък скоростната кутия не качи даже 90! Вярно, че и движението беше спънато, ама ...
2) Който каквото и да ми приказва, че нямало било полза от 100 октана бензин, понеже колата била настроена за 95 октана, аз за пореден път установявам, че с Shell V-Power Racing 100 колата върви по-добре отколкото с V-Power 95.
Не, че днес с 95 вървя зле : )
3) За гумите Continental WinterContact TS 870p мога да кажа само суперлативи! Както на сухо (където държат страшно), така и на вода (където преди няколко дни със скорост на автомагистрала като за акт колата стоеше като на сух асфалт)! За поведение върху сняг не мога да кажа нищо - засега все още не ми се е случило да карам с тях на сняг.
1) Досега винаги колата е поддържала температура на маслото на двигателя в интервала 103-110 градуса. (Е, с малки отклонения надолу или нагоре при разни екстремали). Днес, за мое изумление, през цялото ми пътуване от В.Търново до София колата поддържаше ниски 90 (в интервала 91-95 градуса), само веднъж качи до 99 градуса. Такова нещо никога не е било. За пръв път за тези 3 годин' и кусур, откакто я имам, ми се случи да я шофирам на дълго извънградско при ниска температура. Е, ниска-ниска, 5 градуса. Мислех си, че всичко при двигателя зависи от разните му там термостати, но се оказа, че и външната температура имала значение! А пък скоростната кутия не качи даже 90! Вярно, че и движението беше спънато, ама ...
2) Който каквото и да ми приказва, че нямало било полза от 100 октана бензин, понеже колата била настроена за 95 октана, аз за пореден път установявам, че с Shell V-Power Racing 100 колата върви по-добре отколкото с V-Power 95.
Не, че днес с 95 вървя зле : )
3) За гумите Continental WinterContact TS 870p мога да кажа само суперлативи! Както на сухо (където държат страшно), така и на вода (където преди няколко дни със скорост на автомагистрала като за акт колата стоеше като на сух асфалт)! За поведение върху сняг не мога да кажа нищо - засега все още не ми се е случило да карам с тях на сняг.
-
joro333
- Гараж: Octavia IV facelift 2.0TDI 150ps Edition 130 28.11.2025
Къде се проверява температурата на скоростната кутия.