Каккъв акумулатор за 2.0 ТДИ? (Проблеми със 680А)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
rtm
- Гараж: Skoda Superb II 170 4x4 AllDrive.
Audi А6 C5 1.8T
Здравейте, с каквъв акумулатор карате супърбите?
Имам проблем с изтощаване на акумулатора, а не намирам проблем.
Колата дойде с 72ah 680A, не беше карана от 7 дена и акумулатора не можа да я стартира, заредих го, но отново същия ефект след 5-6 дена.
Смених го с акумулатора от другата ми кола, който е на 2 години 74ah 680A, след 5 дена седене се усеща, че акумулатора завърта колата с 300 зора и таблото направо гасне, но пали.
Ако я карам всеки ден, няма проблеми с паленето.
Home функцията съм я изключил.
Колата е KESSY ако има значение и фабрична аларма.
Зареждането е ок, 13,9v.
Утечка 0,03А (Да, чуствителна е и я държах 1 час заключена преди да я замеря) Замерена е с метода на последователно връзване на мултиета към купето и минуса и след това развиване на масата, която свързва минуса с купето за да е сугирно, че няма да събудя някой модул.
Отделно проверих всеки бушон за всеки случай дали няма утечка (тези в купето и в кутията до акумулатора).
Единственото, което остана е тези 680а пусков ток да са малко и да трябва 700+ ?? Или и двата акумулатора да са предали богу дух и аз да се блъскам като луд. Друг вариант е мултицеда да ме гъбарка и да не показва точно.
Стария акумулатор го карам на Аудито вече 2 месеца и нямам никакви проблеми, но да кажем там не е нужен толкова голям акумулатор.
Имам проблем с изтощаване на акумулатора, а не намирам проблем.
Колата дойде с 72ah 680A, не беше карана от 7 дена и акумулатора не можа да я стартира, заредих го, но отново същия ефект след 5-6 дена.
Смених го с акумулатора от другата ми кола, който е на 2 години 74ah 680A, след 5 дена седене се усеща, че акумулатора завърта колата с 300 зора и таблото направо гасне, но пали.
Ако я карам всеки ден, няма проблеми с паленето.
Home функцията съм я изключил.
Колата е KESSY ако има значение и фабрична аларма.
Зареждането е ок, 13,9v.
Утечка 0,03А (Да, чуствителна е и я държах 1 час заключена преди да я замеря) Замерена е с метода на последователно връзване на мултиета към купето и минуса и след това развиване на масата, която свързва минуса с купето за да е сугирно, че няма да събудя някой модул.
Отделно проверих всеки бушон за всеки случай дали няма утечка (тези в купето и в кутията до акумулатора).
Единственото, което остана е тези 680а пусков ток да са малко и да трябва 700+ ?? Или и двата акумулатора да са предали богу дух и аз да се блъскам като луд. Друг вариант е мултицеда да ме гъбарка и да не показва точно.
Стария акумулатор го карам на Аудито вече 2 месеца и нямам никакви проблеми, но да кажем там не е нужен толкова голям акумулатор.
- joro_kem
- Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI
По-скоро са сдали багажа. 680А пусков ток би трябвало да е напълно достатъчен. На октавия 3 със същия мотор е 70Аh/700A.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Сваляш ли го от колата? Ако да си за нов, ако не, ако можеш да го зареждаш без да го сваляш, то тогава можеш да удължиш агонията без да се гърбиш особено много.
- димон
- Гараж: Octavia 4 FL TDI
- Обратна връзка:
Писах три пъти вече и никой не вярва...
Ако не се кара колата всеки ден акумулатора пада яко, понеже не се зарежда коректно. И нов да купиш пак ще е така след месец.
Моята я карам всеки ден и един час след каране няма дори 12.5 волта.На сутринта е 12.2 , не ми се мисли колко ще е след 3-4 дни некаране.
Имат друг начин на зареждане , не е винаги като на старите , а е само на моменти. Не знам какво се цели с това , но не е гуд.
Освен това 30 мА не е малък разряд. За 24 часа се получава около 0.7 а/ч. Представи си дадърпаш един час един ампер ....
Недозаредени са по подразбиране , електролита е " тънък" и няма капацитет.
Мойта е в гаранция и ми е през това....5 г ще сменят ..
![pleasantry [smilie=pleasantry.gif]](./images/smilies/pleasantry.gif)
Ако не се кара колата всеки ден акумулатора пада яко, понеже не се зарежда коректно. И нов да купиш пак ще е така след месец.
Моята я карам всеки ден и един час след каране няма дори 12.5 волта.На сутринта е 12.2 , не ми се мисли колко ще е след 3-4 дни некаране.
Имат друг начин на зареждане , не е винаги като на старите , а е само на моменти. Не знам какво се цели с това , но не е гуд.
Освен това 30 мА не е малък разряд. За 24 часа се получава около 0.7 а/ч. Представи си дадърпаш един час един ампер ....
Недозаредени са по подразбиране , електролита е " тънък" и няма капацитет.
Мойта е в гаранция и ми е през това....5 г ще сменят ..
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
30mA утечка е горе-долу на границата, но може и да е от акумулатора. На Октавията съм със 720А пусков ток.
- димон
- Обратна връзка:
Моят също е 720, Varta ОЕМ , има прозорче горе, показва, че е разреден . Зареждам през 15 дни намясто, оставям за през нощта зарядното. Катозакача зарядното винаги показва, че е на 60 '/. .Ще берем ядове с тез неща! Ако не карам седмица чак ме е страх да помисля. Може би има някой пин на алтернатора по който се получава забрана за заряд.
Някой , ако разполага с блок схема да я постне плз !!!
Някой , ако разполага с блок схема да я постне плз !!!
Последно промяна от димон на 20.12.2025, 17:37:35, променено общо 1 път.
-
rtm
Audi А6 C5 1.8T
Свалям го винаги. Искам стабилна кола, не да се чудя ще запали ли ако я оставя не летището за 5 дена
@димон, имаме доста служебни голфове и октавии, има и такива които им се случва да не се карат по 10 дена и нямат проблем, но имам е един случай с октавия 2.0тди при всекидневно каране да пада акумулатора.... говорим за нова кола na 2 години. Не знам каква е драмата, но тук става въпрос за дърт мечок, не вярвам толкова да са се излагали 2010-2013-та
30-50mA би трябвало да е ОК. Над 60 вече е проблем, според това, което намирам в интернет за супърба.
Явно ще скоча да взема нов акумулатор, но със сигурност ще е над 700а пусков. Кофти, че няма място за по голям иначе ще се презастраховам
- димон
- Обратна връзка:
Служебно правя едни машини, които са с автомобилни акумулатори и двг бензиново. Утечката е 32мА. Ако забравим да изключим ключ масите след 15 дни са на 2-3 волта акумулаторите. Едвам ги съживявам с repair функцията на зарядните.
Твоята, наистина ако е от старото поколение зарежда винаги, но новите имали нещо като менажер на зареждането и го пуска когато пожелае.
Твоята, наистина ако е от старото поколение зарежда винаги, но новите имали нещо като менажер на зареждането и го пуска когато пожелае.
-
dalgia
- Гараж: Шкода Октавия3 2014 1,6 105 ps.
Това със ампеража на пусковия ток е ала бала.Търси утечка. Гаден електрически проблем е това.На предишният ми автомобил същата работа. 5-6 дена и зор паленето.Утечката на границата беше.След обикаляне по майстори , съветите бяха да не я ровичкам да не стане по лошо. Ако се задълбочи проблема чак тогава.Нов акумулатор е решението.
- Никола Иванов
- Гараж: Octavia 2 1.9TDI
Karoq 2.0TDI 4x4 DSG - Обратна връзка:
Нов акумулатор е решението! На стария му се е повишило вътрешното съпротивление и не се зарежда достатъчно. За ежедневно каране може още да е ок, или лятото, когато стартирането е по-леко, но все по- зле ще става.
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Човек
И аз пиша вече до припадък.
Съвременните бангии имат Пауър Мениджмънт.
Както Про всяка съвременна батерия - важно е да има цикъл на някакво разреждане.
Затова имаш Динамо - да зарежда акумулатора.
Ето след три дни

Ето и след като запаля , като постепенно отива на 15.1.

Като я подкарам извънградско и за 300км преход прави 12.8-14.7, според зависи какво пускам и спирам.
Да се зарежда постоянно акумулатор и то на нова и гаранционна кола е меко казано крайно на препоръчително .
Съвсем отделен въпрос е , че масовите на пазара уреди - не зареждат.
Те поддържат някакъв минимум.
За да се зареди акумулатор си иска поне 20ач зарядно.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
-
dalgia
- Гараж: Шкода Октавия3 2014 1,6 105 ps.
Ако колегата има гараж едно зарядно Стек би му свършило чудесна работа.През седмица две особено зимния период, вдигам капака закачам зарядното и на сутринта акумулатора е на 13V.Със тоя тоя тип на дозареждане един акумолотор при мен отива 6-7 години, пък бил той и AGM.
-
rtm
Audi А6 C5 1.8T
Колеги, търся насоки за идентифициране и отстраняване на проблема. Такива проблеми ме дразнят и ги човъркам, няма да се примиря с временни решения да я зареждам на всеки Х дни. Не вярвам това да е нормално в никой случай. До днешна дата не съм имал батерия, която да не изкара поне 5 години, без излишни упражнения. Или съм нацелил боклуците вече, или аз бъркам в локализирането на проблема. Честно казано нямам много опит с дизелите, знам че им трябва як акумулатор, ще търся стенд да закарам този да ми кажат какво е състоянието за да знам къде да си тровя нервите 
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Имаш ли Старт-Стоп?
Ако имаш ти трябва 760ач Минимум, а за студен старт след не каране поне 800ач като минимум.
Ако няма Старт - Стоп - 680ач е препоръчително като цяло, но е добре при такъв тип експлоатация да е също 760ач минимум.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Предполагам, че имаш предвид ампери стартов ток (А), а не капацитет в ампер часове (Аh)