Android Auto - Проблем

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Gonso

Шкода Новак

Android Auto - Проблем

Мнение от Gonso »

Здравейте! Вчера се заиграх с това да свържа телефона си към мултимедията (колата е Супърб дизел 190кс 2015 L&K) и се оказа, че в медията няма Андроид ауто а има някакъв Мирор линк. Телефона ми е с 12 версия андроид. В телефона видях, че имам вграден Андроид ауто. Опитах да се вържа с кабел през аукс-а, започва да зарежда нещо, но казва връзването неуспешно. И единствено прочита информацията ми в телефона(папки, музика и тн). Как да сдобия мултимедията ми с Андроид ауто и да разкарам тоя Мирор линк? Или, ако мога да го ползвам него някой правил ли го е и как? Благодаря.
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Android Auto - Проблем

Мнение от intense »

Пробвай през USB-то. Не знам има ли такива само с Мирърлинк, но без AA или CP.
Аватар
Simov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.

Android Auto - Проблем

Мнение от Simov »

Читав ли е кабелът? И при мен в началото се е случвало да не тръгва и да изписва, че има само мирър линк. Но това беше, поне така си мисля, преди да вградят АА в андроид.
Изображение
dpenov

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI

Android Auto - Проблем

Мнение от dpenov »

Добре де, доколкото виждам АА първия релиис му е 2015 тоест какъв е шанса да работи на кола от 2015 освен ако не е имало някакъв софтуерен ъпдейт.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Android Auto - Проблем

Мнение от JORDITO »

Gonso, откъде си? Ако си в София,ела да видя.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Gonso

Шкода Новак

Android Auto - Проблем

Мнение от Gonso »

В София съм да. Дай ми някакъв телефон за връзка и ще се чуем. Иначе опитах с няколко кабела, включително и с кабел, който със сигурност работи на друг автомобил. Просто изобщо нямам иконата на АА на мултимедията, а само тази на Мирор Линк. След като влезна през Мирор Линк ми вижда телефона, като устройство, давам да се свърже с него, но изписва неуспешно свързване. Как мога да ъпдейтна фирмуера на мултимедията до последна версия?
Аватар
osssinator

Шкода Новак

Гараж: Octavia 3, 2.0 TDI, 150hp., DSG6

Android Auto - Проблем

Мнение от osssinator »

привет,

дали бихте ми дали съвет как мода да си виждам само Уейза на мултимедията. ако може безжично.

благодаря предварително,

ИзображениеИзображение
Аватар
n_ivanov

Škoda Фен²

Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual

Android Auto - Проблем

Мнение от n_ivanov »

Wireless можеш с ето този донгъл https://www.aawireless.io/shop , прави връзка с телефона през блутут и автоматично си те вързва всеки път като запалиш колата. Аз се преродих с него и телефона седи в джоба и въобще не го пипам. Относно активацията която ти изписва, не съм на 100% сигурен каква е причината, но от тук https://updateportal.skoda-auto.com/ след като си напишеш VIN номера, ще ти изкара последният наличен ъпдейт - купуваш една microSD карта, качваш го на нея и си ъпдейтваш медията. Самият ъпдейт поне при мен отне около час и предполагам след ъпдейт ще се изчисти грешката. ;)
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Android Auto - Проблем

Мнение от tsb »

Там не се ъпдейтва медията, а навигационните карти и не става с всяка SD карта за 10лв. Иска се оригиналната(цифра) или има други хакове.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Android Auto - Проблем

Мнение от nmnikolov »

Този ключ се купува от ЕТ. Като цена ми се върти тук от форума около 400 лв.
Изображение
Tpet

Шкода Новак

Гараж: Skoda Karoq FL 2.0 TSI

Android Auto - Проблем

Мнение от Tpet »

Има и "алтернативни" методи за отключване, поне при Фолксваген работят, едва ли тук е по-различно. Из фейсбук групите има "доктори", а в повечето случаи с малко ровене и помощ от Google човек може да се справи и сам.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Android Auto - Проблем

Мнение от JORDITO »

osssinator, пиши в кой град си, и мога да ти дам човек за отключване на Андроид ауто/Карплей.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
n_ivanov

Škoda Фен²

Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual

Android Auto - Проблем

Мнение от n_ivanov »

tsb написа: 06.02.2024, 21:19:15 Там не се ъпдейтва медията, а навигационните карти и не става с всяка SD карта за 10лв. Иска се оригиналната(цифра) или има други хакове.
Поне при мен стана с най-обикновен SanDisk за 15лв., нито ми е искала оригинална, нито съм правил някакви врътки за да приеме картата. Следвах инструкциите на сайта и нямах проблеми.
П.С.: Прав си за навигацията, само тях ми ъпдейтна + логата на радиостанциите.
kapeto

Шкода Новак

Гараж: Шкода Октавия 1.9 тди

Android Auto - Проблем

Мнение от kapeto »

JORDITO написа: 07.02.2024, 08:32:11 osssinator, пиши в кой град си, и мога да ти дам човек за отключване на Андроид ауто/Карплей.
Интересувам се за човек, който може да ми свърже медията на октавия 3 с телефона.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”