Еуратек

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Еуратек

Мнение от Цецо75 »

Ако беше гаранционен нямаше да има тия драми, защото щеше да е сменена цялата кутия вече.

Проблема тук идва от факта, че ремонтират относително стар продукт. А това не им е сила, а и като цяло не им е работа да го правят. Аз лично не бих им дал тая кола да я правят точно те. Нищо лично към колегата, ама аз не бих я правил въобще тая кола, това просто е черна дупка за пари.

Цинично е, ама принципа е прееби следващия. И така докато черният петър остане в последният играч. :(
Бееееее.....
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Еуратек

Мнение от Audirulzz »

ЦецоNOL написа: 16.12.2025, 08:25:51
Audirulzz написа: 15.12.2025, 22:06:36 Ей ти ги 15 работни дни доставка.
Никой не затваря пари в такива агрегати.
И да чака се.
Ама ти го знаеш, защото аз не лъжа и ти казвам - Ничка толкова ще чакаме.
Ако Утре - В Сряда 17-ти поръчаме нещо и го няма в ЕТ - дават ден на доставка най-сигурно 31-ви с изказване - “ако няма проблем в Чешко”
Познаваш ме много добре.
Знаеш как пазарувам части
Знаеш как си поддържам колите
Два пъти ми се е налагало да оставям Октавията в ЕТ за ремонт.
И двата пъти съм комуникирал с имейли предварително да се поръчат частите - за да не седди колата там.
И двата пъти изкочиха несъществени детайли са 30-50лв - нямащи общо с ремонта.Неща които ги нямаше на склад и ремонтите се протакаха с по семдиьа отгоре.В тоя случай няма кво да направиш.Седиш и чакаш
Ако не ти изнася,купуваш части откъдето исксш.
Ремонтираш където искаш
И нямаш 2 години гаранция на части и труд.Въпрос на личен избор…. Или както е модерно - Всеки сам си преценЯ
Gesho69

Шкода Новак

Еуратек

Мнение от Gesho69 »

Едва ли не излизам виновен, че съм си оставил колата в ЕТ.!
Какво ще рече прибързано ревю?/според колегата ЦецоNOL
На 10.или11..12.мехатроника е пристигнал в Бургас - 30 дни за доставка!!!
Оставих я в ЕТ, защото е обслужвана при тях до 11. 22г.доста след изтичане на гаранцията,
защото имат 99% от историята на колата,
защото каквото и да са правили до момента по колата е изкарало доста дълго време,
защото са официален сервиз и се надявам и вярвам, че ще се справят,
защото, преди да я оставя се консултирах,обясних им проблема и се съгласиха с не особено желание, защото е извън гаранционен.
Въпросът е кога?
Никъде не съм коментирал качеството на ремонта.
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Еуратек

Мнение от nmnikolov »

Rangel написа: 16.12.2025, 14:01:26 Това вече даден сервиз какви части държи на склад, какви срокове има за доставка и тн си е негова работа, но в 30 дни трябва да е отстранил проблема.
Често, за да няма тези проблеми, когато нещото се вижда, че няма да стане в срок, викат купувача, казват му че е готово взима го, то излиза документално от сервиза, утре се връща, ама вече с нови 30 дни. За това често всякакви предмети ремонтиране по гаранция, избутват няколко дни и после пак там.
Доколкото си спомням според закона ако стока влезне за ремонт заради един и същ проблем 3 пъти също може да се иска възстановяване на парите... При мен като стоя малко над месец и ми я върнаха и "проблема" не беше отстранен вторият път си настоях за оборотна кола без да плащам за нея и ми дадоха.

Иначе ЕТ си правят и мизерии. Видели, че платмасова тръба за въздух спукана и я лепнали колко да издържи още малко, че колата беше към края на гаранцията си. А може дори и те да са я спукали при демонтаж/монтаж. И няколко месеца след това бях при Евгени, че светна ESP-то, engine, ограничи мощността - P2279 Intake air system leak. Та той ми показа как е залепено.
Изображение
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Еуратек

Мнение от krachunov »

Преди години сестрата караше Йети. И фара счупили му се някакви щифки и клюмнал надолу. Колата гаранционна. Отива там и обясняват как ще я лепят. Тя с 300 зора ги кара да го напишат в книжката, те се дърпат как видиш ли ще помнели, но тя настоява. В крайна сметка го пишат.
Това изкарва Х време (малко) и пак дава фира. Пак в ЕТ в София и те ооо това е лепено няма гаранция чао. И рЕзко ги връща на ринга, като им показва техните писания. Почват да мекат, ми може да го счупим и да го минем по каско. [smilie=hunter.gif] [smilie=punish.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Еуратек

Мнение от bega4kata »

krachunov написа: 17.12.2025, 09:43:29 И фара счупили му се някакви щифки и клюмнал надолу.
Те от самосебе си, мяма как да се счупят. Нещо е натиснат ;)
Правилно са ти казали по каско да го заведете.

По темата: Както казаха и колегите, не става въпрос за нова гаранционна кола :)
За какво са тези цитати от закона [smilie=sarcastic.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Еуратек

Мнение от Цецо75 »

Gesho69 написа: 16.12.2025, 21:36:15 защото, преди да я оставя се консултирах,обясних им проблема и се съгласиха с не особено желание, защото е извън гаранционен.
Ами това исках да кажа - ако е гаранционна колата, щяха да сменят цялата кутия и чехите да си поемат разхода. Сега обаче, трябва да поправят кутията, а това точно при тая кутия Сами го обясни - то не е едно нещо... сменяш, друго цъфне, после трето... Тя цялата се износва. А те в ЕТ опит кой знае какъв с тия кутии нямат да ги ремонтират. Когато са били актуални са в гаранция и чехите си носят отговорностите, след това хората не им карат такива кутии за ремонт при тях. Те нямат и хора дето да са толкова навътре с нещата.

Като цяло има няколко човека във България (няколко е по-малко или равно на 2) дето се славят като майстори на DSG. Ама и те бягат от тая кутия, защото като сложиш, частите, труда и то отива на пазарната цена на колата.

Ти това очевидно не си го знаел де. То ако го знаеш, нямаше да я купиш въобще тая черна дупка. Не те обвинява никой, просто се опитвам да ти обясня защо нещата буксуват. Ако беше писал преди да я купиш... щяхме да ти кажем да бягаш с 200. Ако беше писал преди да се хванеш да и правиш кутията в ЕТ, щяхме да ги кажем, да не я оставяш въобще. ама сега ... нищо не може да се направи за съжаление.
Бееееее.....
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Еуратек

Мнение от krachunov »

bega4kata написа: 17.12.2025, 10:31:43 Те от самосебе си, мяма как да се счупят. Нещо е натиснат ;)
Чак няма как. Понеже няма никакъв шанс за дефекти. Но как да е, не е фокуса това, ами 1вото че са го лепили те, а после са обяснявали о няма гаранция лепен е.
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Еуратек

Мнение от Sec8200 »

Коя DSG кутия е това?
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Еуратек

Мнение от Audirulzz »

krachunov написа: 17.12.2025, 12:02:33 Чак няма как
Ми да - няма как… ама ти сега ще ни обясниш как ние разбираме и така са се получили нещата.
Давай целите сме в слух [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Еуратек

Мнение от krachunov »

Audirulzz написа: 17.12.2025, 13:04:13 Ми да - няма как… ама ти сега ще ни обясниш как ние разбираме и така са се получили нещата.
както се казва, аз мога да го обясня на теб, ама няма как да го разбера вместо теб. А разбирането явно не ти е силната страна? [smilie=punish.gif]
krachunov написа: 17.12.2025, 12:02:33 Но как да е, не е фокуса това, ами 1вото че са го лепили те, а после са обяснявали о няма гаранция лепен е.
това беше важното, ама четенето с разбиране куца.
А иначе за дефектни части. Предната кола, като я взех от магазина, стопа се спука само от това че седя на слънце. НИКОЙ не е минавал покрай колата, че да я пипа по какъвто и да е начин. Няма следи от удар от камъни или каквото и да било. Просто се спука.
Не задълбавай повече да се пънеш. [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Еуратек

Мнение от Цецо75 »

krachunov написа: 17.12.2025, 13:38:48 Но как да е, не е фокуса това, ами 1вото че са го лепили те
Ами заяждат се с теб колегите, защото това дето си написал не звучи правдоподобно.

1. На кола по гаранция, тоя дефект не се покрива гаранционно, защото тия щипки не се чупят при нормална употреба.
2. Затова се действа през каското.
3. До колкото аз поне знам как работят в ЕТ - никой няма да се натиска да седне да лепи щипки, защото това не е нормален сервизен процес. И даже ми е чудно как са го описали и как е калкулирано като труд. Та малко ме съмнява инициативата да ги лепят да е дошла от ЕТ. Те просто нямат далавера да се занимават с подобни глупости. То въобще лепенето на тоя тип пластмаса е много "интересно" упражнение и не се практикува в гаранционни сервизи.

Съвсем осонователно няколко човека се усъмниха, че описаната история е чиста монета.

Апропо, на Супърб 2 като му се счупиха щипките на фара, си има ремонтна процедура - трошат се старите до дъно, отдолу има едни паразитни каналчета в корубата на фара, в които се набиват нови щипки, продавани като резервна част. Няма лепене!
Бееееее.....
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Еуратек

Мнение от krachunov »

Цецо75 написа: 17.12.2025, 13:44:07 Та малко ме съмнява инициативата да ги лепят да е дошла от ЕТ.
Да бе от сестра ми е дошло, на новата кола да и лепят фарове. На нея и е през .... дали по каско ще го сменят или по гаранция. Колата е нова и тя я води за проблем.
Цецо75 написа: 17.12.2025, 13:44:07, как ще го отстраняват е все 200.
То въобще лепенето на тоя тип пластмаса е много "интересно" упражнение и не се практикува в гаранционни сервизи.
тоо четем всеки ден за несменяни филтри и прочеее при обслужване, все неща които би следвало да са нетипични, ама на. [smilie=pardon.gif]
Цецо75 написа: 17.12.2025, 13:44:07 И даже ми е чудно как са го описали и как е калкулирано като труд.
не виждам какво сложно има. Имаш полета с коментари, както тук или у фесйа бях виждал, бележка за обслужване и клиента си занесал негово си масло и написали че не носят отговорност щото не било марката дето те предлагат.
Цецо75 написа: 17.12.2025, 13:44:07 защото тия щипки не се чупят при нормална употреба.
ако ми кажеш при каква нормална употреба се пука и стоп? Без да има удар.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Еуратек

Мнение от Цецо75 »

Ок, ти си имаш някаква истина, факт, че поне 5 човека тука се усъмниха в нея... Можем да си лаламе до безкрай, викам да спрем, 5 човека са идиоти, ЕТ и те са идиоти, ти си прав.
Бееееее.....
Gesho69

Шкода Новак

Еуратек

Мнение от Gesho69 »

Здравейте отново!
Колата с проблемния мехатроник е вече на пътя.След първи 50км всичко е Ок.
И отново, благодарности към инж.Иван Петров и екипа, които нямат вина за забавянето.
Мехатроникът е пристигнал в ЕТ Бургас на 9 или 10 декември,а колата е готова на 17,12., което си е съвсем нормално.Имало е проблем с адаптацията,но не заради кутията,а заради газовия компютър,нещо което разбрах днес.
Отново ще напиша, че негативното ми мнение е относно бавната доставка на резервна част
/мехатроник/.
Весели празници!
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”