Kodiaq 2 - Обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Това смеки кой го е измислил...сигурно шпеки ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
-
feedy
Здравейте, обмислям покупката на нов кодиак, но се чудех какви са горе-долу офертите за лизинг при доказуем висок доход? Някой някъде спомена 4.7%, което е много и се чудех дали е актуално. Питам предимно за Пловдив. Никога не съм взимал нищо на лизинг, но искам да пробвам при положение, че 1-2% (ако има такова животно) ще бият инфлацията 
- _56_
- Гараж: Skoda Kodiaq RS 2026
- Обратна връзка:
При 50% първоначална, можеш за 24м безлихвен. Аз съм на свободна професия и колкото кажа че ми е дохода - толкова. Казах минимума който съм изкарвал за месец - одобриха ме
-
feedy
Чудесно, благодаря - този вариант напълно ме устройва._56_ написа: 14.12.2025, 07:49:10 При 50% първоначална, можеш за 24м безлихвен. Аз съм на свободна професия и колкото кажа че ми е дохода - толкова. Казах минимума който съм изкарвал за месец - одобриха ме
- Sawyer
- Гараж: ///
Аз бих се колебал между Steel Grey и Velvet Redberberov_sm написа: 13.12.2025, 16:00:20 Вчера бях в ЕТ Дружба и в шоурума Кодиак-а е в цвят Смеки ДиамантСребрист металик и доста ми хареса как му стои. Сега се чудя мжду Смеки ДиамантСребрист металик и бял....
На паркинага имаше един червен РС и един стоманено сив - доста готини бяха.
И все пак, Smokey Silver със сигурност изглежда по-интересно от бяло

- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
-
Borgi
Здравейте,
Пиша ви да ви дам обратна връзка относно гореспоменатите прихлопвания от DCC Plus окачването на Кодиака.
Приятно съм изненадан, че вече от известно време насам тези проблеми са категорично почти изчезнали без никаква интервенция от моя страна - колегите от форума могат да кажат дали е възможно поведението на амортисьорите да се е променило след софтуерен ъпдейт over the air. Сигурен съм, че не си внушавам, защото минавам редовно и сега по същите павирани улици, по които преди тези прихлопвания се чуваха осезаемо. Надявам се подобренията да останат и занапред
Бих искал да ви попитам също дали е възможно виртуалният кокпит да е с по-стар софтуер (колата е произведена септември 2024), защото при мен при пуснат Travel Assist никога не се показва движението на колите в съседните ленти, а само на колите в лентата пред мен. Със сигурност тази опция я има при новия модел - беше споменато и тук във форума и има клипчета в интернет.
Също така мисля, че RS и Sportline моделите имат повече различни опции за изглед на виртуалния кокпит.
Пиша ви да ви дам обратна връзка относно гореспоменатите прихлопвания от DCC Plus окачването на Кодиака.
Приятно съм изненадан, че вече от известно време насам тези проблеми са категорично почти изчезнали без никаква интервенция от моя страна - колегите от форума могат да кажат дали е възможно поведението на амортисьорите да се е променило след софтуерен ъпдейт over the air. Сигурен съм, че не си внушавам, защото минавам редовно и сега по същите павирани улици, по които преди тези прихлопвания се чуваха осезаемо. Надявам се подобренията да останат и занапред
Бих искал да ви попитам също дали е възможно виртуалният кокпит да е с по-стар софтуер (колата е произведена септември 2024), защото при мен при пуснат Travel Assist никога не се показва движението на колите в съседните ленти, а само на колите в лентата пред мен. Със сигурност тази опция я има при новия модел - беше споменато и тук във форума и има клипчета в интернет.
Също така мисля, че RS и Sportline моделите имат повече различни опции за изглед на виртуалния кокпит.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Ако има преминаване в друга лента, ще показва и съседни коли.
Не знам, дали ти е изключено или липсва изобщо.
Иначе за амортисьорите нещо плацебо е работата
Иначе за амортисьорите нещо плацебо е работата
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
Borgi
И плацебо да е с амортисьорите, аз съм доволенbega4kata написа: 14.12.2025, 22:33:03 Ако има преминаване в друга лента, ще показва и съседни коли.
Иначе за амортисьорите нещо плацебо е работата![]()
Travel Assist е включен при мен със сигурност и си работи, просто визуализацията му е само за лентата, в която се движа, дори и когато има три ленти. Затова и си мисля, че може нещо софтуерно да е различно при мен. В Еуратек може и да знаят нещо, ще видим. Може би точно аз няма смисъл толкова да задълбавам, защото не мисля, че много ще използвам тази екстра така или иначе - по-скоро любопитството ми е свързано с това какви нови технологии има колата и как работят.
- lyubohar
- Гараж: Skoda Kodiaq Mk2 iV
Със сигурност има поне един голям ъпдейт на системите, защото мен ме викаха (още не съм ходил), а моята е март 2025. Иначе също не виждам страничните ленти. Окачването не може ли да се е подобрило от ползване просто?
-
isstoychev
- Гараж: Skoda Kodiaq 2gen Edition 2.0TDI 193PS 4x4
при мен се оправи след като писах до чехите и от някъде след като ми бяха отговорили и направих HARD Reset със задържане на бутона за вкл/изкл за около 15-20сек след това се пяови един update на магазин приложението и след това видях че се появи през телефона и после на медият да мога да я закупя както трябва да си е._56_ написа: 12.12.2025, 12:55:17Аз го имам тестово, обаче и на мен не ми дава да го купя. Същата грешка като при теб. Ако намериш решение, свиркай. С тия 20% си струва.isstoychev написа: 11.12.2025, 22:42:26 Опитах се преди няколко месеца да го тествам и не успях и от тогава ми дава все че не е налично дори не мога да го закупя. Писах на чехите да видим какво ще кажат а утре ще им звънна на ЕТ да видим какво ще кажат. Като от моя страна не съм правил никакви рестартове или ресети по медията.
Сега чакам да ми отговорят дали мога да ги тествам преди да ги закупя да видя дали имат смисъл тези 47лв и тогава ще преценя.
Това е в общи линии което направих като също се бях чул и с ЕТ и те също бяха леко учудени.
-
StanTheMan
-
hristo_iv_
- Гараж: Skoda Kodiaq Mk2, 2.0TSI
дали са ти 4% като гледам. до 6% съм чувал/виждал ама и те си имат лимити/политика. кой знае каква е в момента. може да погледнеш стр. 8 в тази тема
- _56_
- Гараж: Skoda Kodiaq RS 2026
- Обратна връзка:
До сега все черни коли съм карал. Помисли хубаво дали кодиака да е черен, според мен почти нищо не се вижда пт формите му, да не говорим за “летящия” покрив.
Иначе ако търсиш “стелт” визия - черното е твое.
По принцип дават по 5%, но в началото на ноември, когато взех моя ми казаха, че имало общо 98 поръчани РС-а - най-поръчваната модификация от Кодиак. Предполагам, че след като се търси толкова много, не виждат смисъл в големи отстъпки.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Не знам, колко си на зор за колата, но мисля, че 2 пъти в годината имаше кампании за отстъпка с размера на ДДС... Дали обаче точно този влиза в кампанията - нямам идея.