Superb III Scout - Level Up
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
И аз съм на мнение, че капачките които са си с джантите са ок и си ги оставих. Жената мрънка известно време, че не били Нисан, ама свикна

- ToYaGa
- Гараж: Superb III Scout
защото по принцип го държа в мазето. Временно е зад колата.
Относно капачките - струва ми се, че ще седи по-завършено. Не съм хукнал утре още да ги купувам, та ще видим.
- ToYaGa
Отдавна не съм писал тук, не се е случвало нищо интересно покрай колата. До този Понеделник.
От около година насам се чува едно тропане отпред, което се усеща и във волана. Няколко пъти я водих в ЕТ - казват "нищо й няма, всичко е наред". Да, ама това тропане продължава и ме дразни. Не е от спирачните апарати - не изчезва като натисна спирачката, не е от амортисьорите.
Та гаранцията на колата вече изтече и записах час в Трансексперт за обслужване (обслужвам си я на всеки 10к км). Поръчах масло от @ЦецоNOL и хайде. Оффтопик - значи, с Равенола ДВГ се държи съвсем различно спрямо с ОЕМ-ското масло. Едно приятно мърка, работи много по-меко
Та на темата - споменах на Евгени за проблема с тропането. Той потвърди, че на подемника нищо няма, всичко точно. Излязохме да се повозим из хубавите пътища около Герман и проблемът стана ясен - тропането идва от рейката.
Този проблем се срещал много често при Шкоди и ФВ, които имат самопаркиране и съответно се монтирала конкретната рейка на Бош. Един от лагерите се разтропвал. Не прави проблеми, колата си върви, ама си тропа. Решение няма - само нова (около 5к лв.), като ме посъветва да е от ЕТ, защото и новата вероятно щяла да тропа, та те да си блъскат главата.
За сега мисля така да си карам, като усилвам музиката, ще мисля дали да ходя да я сменям, щом не е проблем.
Интересно ми е - някой друг от тук сблъсквал ли се е с подобен проблем?
От около година насам се чува едно тропане отпред, което се усеща и във волана. Няколко пъти я водих в ЕТ - казват "нищо й няма, всичко е наред". Да, ама това тропане продължава и ме дразни. Не е от спирачните апарати - не изчезва като натисна спирачката, не е от амортисьорите.
Та гаранцията на колата вече изтече и записах час в Трансексперт за обслужване (обслужвам си я на всеки 10к км). Поръчах масло от @ЦецоNOL и хайде. Оффтопик - значи, с Равенола ДВГ се държи съвсем различно спрямо с ОЕМ-ското масло. Едно приятно мърка, работи много по-меко
Та на темата - споменах на Евгени за проблема с тропането. Той потвърди, че на подемника нищо няма, всичко точно. Излязохме да се повозим из хубавите пътища около Герман и проблемът стана ясен - тропането идва от рейката.
Този проблем се срещал много често при Шкоди и ФВ, които имат самопаркиране и съответно се монтирала конкретната рейка на Бош. Един от лагерите се разтропвал. Не прави проблеми, колата си върви, ама си тропа. Решение няма - само нова (около 5к лв.), като ме посъветва да е от ЕТ, защото и новата вероятно щяла да тропа, та те да си блъскат главата.
За сега мисля така да си карам, като усилвам музиката, ще мисля дали да ходя да я сменям, щом не е проблем.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Не си се сетил да отидеш по рано при Евгени и направо е ЕТ да им съобщиш какво трябва да оправят по гаранция и да не се правят на луди. Те много добре знаят, че е от рейката.
- ToYaGa
Да, малко ме е яд, че по-рано не се сетих да отида при него...
- _56_
- Гараж: Skoda Kodiaq RS 2026
- Обратна връзка:
Аз имах подобен проблем, но с Тойотата и нейната кормилна рейка. Известен проблем при моя модел. При мен беше пукане като завивам. Появи се има няма 3-4м. след като я взех от магазина. Пак не пречи на карането, но дразни, защото освен че го чуваш, усещаше се и във волана. Карах я няколко пъти в ТМ Ауто за проблема, правят-струват: "всичко е наред, ние не можем да възпроизведем проблема". Писна ми да се занимавам с тях, и затова отложих отстраняването на проблема. Изтече удължената гаранция преди 2г. Отивам за смяна на масло и о, чудо! Механика казал, че кормилната рейка пукала и е за смяна, това бил известен проблем при този модел на Тойота - а аз "ей това чукане чаках".ToYaGa написа: 07.11.2025, 10:26:21 За сега мисля така да си карам, като усилвам музиката, ще мисля дали да ходя да я сменям, щом не е проблем.
Обяснявам им, че няколко пъти съм правил сервизна поръчка именно за този проблем. Удобно за тях, нямали запазени сервизни поръчки толкова назад във времето. Да, обаче аз като един книжен плъх си пазя всички поръчки. Разрових архивните папки и си намерих. След малко разправии, че даже и оплакване във ФБ под техен пост, свързаха се с мен и отстраниха проблема за тяхна сметка, нищо, че колата вече не беше гаранционна.
След горния ферман, моя съвет е да пробваш по моя метод, токувиж ти излезнал и на теб късмета.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Това е чест проблем с рейките. И ме е само на тези със самопаркиране! Около 4300 беше лятото. Може да са я вдигнали още. Започнах да ги купувам на 2100 и с времето вървят нагоре.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Не знам дали е същото но на познат на Супърба имаше едно чукане при рязко ляво/дясно. Проблема се решава, чрез леко натягане на реглажната чашка. С къса лула се бърка между моста и ауспуха, седи в лявата страна. И се натяга много малко около 20 градуса. Не трябва да се прекалява повече от 35-40 градуса защото може да започне да се движи трудно рейката. Този проблем е по изявен при студено време.ToYaGa написа: 07.11.2025, 10:26:21 Този проблем се срещал много често при Шкоди и ФВ, които имат самопаркиране и съответно се монтирала конкретната рейка на Бош. Един от лагерите се разтропвал. Не прави проблеми, колата си върви, ама си тропа. Решение няма - само нова (около 5к лв.),
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
И моя Passat B8 - 2017 го има , на студено е по-отчетливо. При загасен двигател при рязко завъртане ляво-дясно се усеща най-силно. Не съм пробвал да натягам рейката от реглаж. Карам си 3 години така вече около 70хил.км
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
След като си ходил няколки пъти в ЕТ по време на гаранция, сега отиваш и им казваш да ти сменят рейката по гаранция.
Предполагам, че имаш нещо черно на бяло, че си ги уведомил за този проблем.
Дори и да не ти го уважат като гаранционен ремонт (въпреки, че трябва да настояваш за това), ако е често срещан проблем, трябва да мине по кулантна гаранция. Стига колата до момента да не е изпускала сервизен интервал в официален сервиз.
Това си заслужава, ако е ясно, че след смяната проблемът ще се реши. Ако с новата ще е същото, няма смисъл от разправии.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Едва ли чука от нова. Трябва да я сменят. Няма да е същото.
Но всъщност се изказвам без да зная колко чука де![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Но всъщност се изказвам без да зная колко чука де
GUNTER SERVICE

-
Zdravko_vbr
Здравейте,
Преди около 2 месеца купих първата си Шкода - Супърб 3, 10.2015 лифтбек 2.0 TDI 190 к.с. 4х4. Колата не е с гаранция към ЕТ, разбира се.
Наскоро забелязах същия проблем, както по-горе - леко чукане при рязко ляво - дясно. Закарах я при моя майстор, който след детайлен оглед реши, че е проблемът е от рейката. Предложи ми вариант за рециклиране, като тук искам да отбележа, че не той ги рециклира, а само демонтира и кара на друг майстор. След като свали рейката и я закарал за рециклаж, там след преглед му казали, че не може да се рециклира, тъй като е гребенът и пиньонът са разбити. Затегнали са я, но трябвало да се смени с друга или рециклирана, или втора ръка, или нова. Пък е и специфичен номер (5Q1423062N), който не мога да намеря.
Въпросът ми е, някой сблъсквал ли се е с подобен проблен ? Аз не съм технически запознат - доколко може да се кара така ?
Моля за мнение, съвет, препоръки.
Благодаря!
Преди около 2 месеца купих първата си Шкода - Супърб 3, 10.2015 лифтбек 2.0 TDI 190 к.с. 4х4. Колата не е с гаранция към ЕТ, разбира се.
Наскоро забелязах същия проблем, както по-горе - леко чукане при рязко ляво - дясно. Закарах я при моя майстор, който след детайлен оглед реши, че е проблемът е от рейката. Предложи ми вариант за рециклиране, като тук искам да отбележа, че не той ги рециклира, а само демонтира и кара на друг майстор. След като свали рейката и я закарал за рециклаж, там след преглед му казали, че не може да се рециклира, тъй като е гребенът и пиньонът са разбити. Затегнали са я, но трябвало да се смени с друга или рециклирана, или втора ръка, или нова. Пък е и специфичен номер (5Q1423062N), който не мога да намеря.
Въпросът ми е, някой сблъсквал ли се е с подобен проблен ? Аз не съм технически запознат - доколко може да се кара така ?
Моля за мнение, съвет, препоръки.
Благодаря!