KODIAQ VRS - СНИМКИ И ВПЕЧАТЛЕНИЯ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
При Коди 1 ВСИЧКИ са с рс дискове и най слабите 2,0 тди 4х4 и най силните РС.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
GUNTER SERVICE

- _56_
- Гараж: Skoda Kodiaq RS 2026
- Обратна връзка:
-
yo73
Минах първите 10к и реших, че е време да споделя опита с RS-a. Към момента не е имало технически проблеми, като изключим спирането на асистентите на 2-3 пъти (за целия пробег) по време на движение. По принцип се оправят сами след няколко секунди, само веднъж след доста дълго каране се осветка и след два опита да ги загася с повторно палене не изгаснаха, та чак на следващия ден се оправи. Нито веднъж не са спирали работа при лошо време и намалена видимост - просто бъгваха. Не е голям проблем, тъй като се случва сравнително рядко.
От возията на лош път (неравно изкърпен) с 20’ има какво да се желае, но пък колата изглежда доста добре така и не планирам зимата да минавам на по-малък размер. Никакви проблеми на магистрала и градско по големите булеварди, стига да внимаваш къде караш и не скачаш по дупки и бордюри.
Панорамата и огледалата не скърцат, ако се ползва силиконова смазка на WD40 например - пръсвам веднъж в месеца и всичко е точно.
Перденцето на панорамата е тънко, но климатика смогва и не съм усетил да ми напича неприятно през него.
Разхода за първите 3к беше доста висок под 10 не падаше. Миналата седмица го свалих на 7,6 с каране 120-130 по 140 км магистрала и 60 км двулентов път (2км беше задръстване дори), което си беше постижение.
Маслото не е мръднало нито една черта - смятам да го сменя на 12-13к.
Върви доста приятно - ускорението при изпреварване дава увереност на двулентов път, разхода на гориво при шофиране с изпреварване реципрочно се качва и стига до 11-11,5.
Мястото за багаж при 7 местната е чувствително по-малко от 5 местна, та ако не е фирмена имайте едно на ум при поръчката на 7 местна.
Асистента за паркиране го ползвах в началото, но е бавен, а аз съм нетърпелив и си паркирам сам.
Travel assist го пускам по двулентови пътища при движение в колона, справя се добре, но на остри завои с кола отпред често си губи маркировката и притриса волана за да си държа хубаво и аз да завивам. За магистрала при състоянието на дясната лента и бързаците в лявата не ми е комфортно да ползвам асистента.
Относно визията на RS на мен лично ми харесва “щото моето си е най-хубаво”, като мерило бих казал, че на паркинга на Фантастико в Люлин ще се обърнат да загледат колата около 70-80% от хората, особено вечер, когато свети предния бар е някак по-впечатляваща. От друга страна на Фантастико в Драгалевци интереса спада на около 10%
Цялостна оценка от мен 8 от 10.
Основни недостатъци са малкия резервоар, возията и липсата на комфорт за пътниците на задната седалка, където въпреки, че това е топ модел, си личи, че марката все пак е Шкода - има много място и толкоз - екстри като стойки за таблети не са впечатляващи за мен.
Като плюсове - ускорение, динамика, надеждност, простор в купето, добър набор от асистенти и оборудване.
Още не ми дава сърце за закача гредите на покрива на тези лъскаво черни греди за да кача колелата - предполагам е въпрос на време
Добавям една снимка от днес и ще допълня с впечатления при зимни условия.
- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
А различните режими на DCC как се отразяват?
Между другото - брутална е. Шкоди-моди, ама наточените модели са супер яки и по нищо не отстъпва по визия на по-скъпите си събратя.
Между другото - брутална е. Шкоди-моди, ама наточените модели са супер яки и по нищо не отстъпва по визия на по-скъпите си събратя.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
-
yo73

На комфорт не се усещат толкова неравностите, но става като лодка - люшка се доста. Няма как например в дясна лента на магистралата да карам на комфорт, заради дупките и като реша да изпреварвам да мина на нормален или спортен (за да не е неприятно в завой) и после пак да върна. Би било губене на време, пък и не е много безопасно да въртя непрекъснато копчета.
Ако можеше да дам акъл на инжинерите бих добавил автоматизиран режим на DCC специално за България - G force датчик, който като усети лоши пътища автоматично да променя настойката
Иначе съм съгласен, че има агресивна предница
- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
Аз лично това съм го решил така, като имай в предвид, че при мен на S3FL нямам слайдъри - режим на окачването е Comfort, а пък волана е на Sport. Така карам на всичко извън града. Хем не друса, хем почти не подскача, да не кажа хич. Даже и на Е си го пускам и със 120 си припкам около 7/100 магистрала 
В града си карам само на Comfort.
В града си карам само на Comfort.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
-
Valdi92
- Гараж: Октавия 2 rs tdi cr mtm 205hp limited edition , ID3 PRO PERFORMANCE 4x4, KODIAQ vRS 2 265hp , rsq3 2020 420hp, GLS 63s x166 2019 600hp , X7 M40d 340hp, panamera turbo s e-hibrid 700hp
Здравейте и от мен, ето го моето автомобилче Kodiaq rs,който замести октавията. Колата е с буквално всички екстри за модела без панорамен покрив. Като цяло съм доволен единствено съм изненадан от малко по- шумното окачване , което може и да е само в моята глава , но все пак карам и GlS 63 и да. Като разход на гориво извън градско пада до 7.7 , а в града ….. е колкото ти тежи крака. Но като комфорт колата надмина очакванията ми. Динамиката е прилична , може да се изпревари напълно спокойно , но според мен спирачките и малеят. 

- Eager
- Гараж: Škoda Kodiak 2 RS
ex Škoda Octavia 4 Combi 2.0 TDI
Със здраве! Какво им става на всички с Октавии, че се качват на Кодиаци?
Пиоша заради втората снимка. Не знам за окачването, но мен много ме дразни как лесно се цапат красивите текстилни стелки. И това сигурно е само в моята глава - но на Октавията някак не ме дразнеше. Дали е защото е по-скъп автомобил - не знам.
Но съм решил да взема зимни. Даже нещо ми обясняваха по телефона, че като нов собственик има период, в който имам отстъпка - но бях зает с морета и командировки и не се възползвах. Въпреки това ще купя, и може би ще ги оставя целогодишно.
Пиоша заради втората снимка. Не знам за окачването, но мен много ме дразни как лесно се цапат красивите текстилни стелки. И това сигурно е само в моята глава - но на Октавията някак не ме дразнеше. Дали е защото е по-скъп автомобил - не знам.
Но съм решил да взема зимни. Даже нещо ми обясняваха по телефона, че като нов собственик има период, в който имам отстъпка - но бях зает с морета и командировки и не се възползвах. Въпреки това ще купя, и може би ще ги оставя целогодишно.

- _56_
- Гараж: Skoda Kodiaq RS 2026
- Обратна връзка:
Още като поръчвахме Авенсиса през далечната 2012, от Тойота ни казаха, че тия текстилни/мокетни стелки се цапат много и като е лошо времето (дъжд/сняг) задържат влагата от обувките като са мокри. Затова и поръчах гумени и ми ги сложиха още в шоурума при издаването. 13г. не са мръднали. За Шкодиака чакат в един шкаф
-
hristo_iv_
- Гараж: Skoda Kodiaq Mk2, 2.0TSI
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣