Проблем с озвучението CANTON
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
"Хартиеният" бас прави по "мек" и малко бумтящ звук.
При ограничен обем обаче! Това е важно уточнение!
А обема на поглъщане си е много ограничен в случая!
При ограничен обем обаче! Това е важно уточнение!
А обема на поглъщане си е много ограничен в случая!
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- Peponeto
- Гараж: Superb III L&K 280к.с. 4x4
- Обратна връзка:
To все пак в случая нали говорим за еднакви условия. Между другото и vitual surround опцията мисля, че липсва в текущата ми Шкода.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Както си го описал проблема е същия. При мен точно ниските и буфера не свиреха както трябва. Средите и високите си работеха. Но заради ниските звука няма плътност. Казваш, че имаш 2 коли може да се пробва чрез смяна на двата усилвателя, но искат и кодиране.Peponeto написа: 02.12.2025, 21:27:21 Благодаря ти за коментара, със сигурност ще го взема предвид, но не мисля, че това е проблема. Като цяло си е бая силно и баса си е на ниво, но има разлика в някакъв спектър на ниските. Повече е тубса-тубса твърд, докато предишния беше по мек и сякаш диапазона на ниски беше по-широк. (наистина ми е трудно да го обясня)
Хубаво ще е на някоя с среща, някой с Canton да сравним.
- Peponeto
- Обратна връзка:
Те са последовтелни колите, нямам ги едновременно. Това е интересно. Ще ми се да сравня с друг Canton.Архимандрит Дионисий написа: 03.12.2025, 09:51:41 Казваш, че имаш 2 коли може да се пробва чрез смяна на двата усилвателя, но искат и кодиране.
-
PPG
- Гараж: Шкода Октавия - 1.9/105 ПД - 2007 и 2010 г. ФЛ.
Шкода Кодяк - 2.0 ТСИ 204 к.с. 2025 г.
Ако си от София, няма проблем да сравним.
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
Е,па оня ден седеше срещу тебе.
- pdimanov
- Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG
Не мисля, че могат да се сравняват кантоните в Супърб 3 и Кодиак 2. Различни генерации са. Вече сме сравнявали със @slavkoff и има осезаема разлика.
Най-добре е с друг супърб 3-та генерация. Дали префейс или фейс имат разлики - не знам. Аз съм с фейс, но от първите, така че може и да няма нещо ново при кантона. Даже съм и комби, за да е още по-еднакво сравнението. Може да се разберем нещо.
Най-добре е с друг супърб 3-та генерация. Дали префейс или фейс имат разлики - не знам. Аз съм с фейс, но от първите, така че може и да няма нещо ново при кантона. Даже съм и комби, за да е още по-еднакво сравнението. Може да се разберем нещо.
-
PPG
- Гараж: Шкода Октавия - 1.9/105 ПД - 2007 и 2010 г. ФЛ.
Шкода Кодяк - 2.0 ТСИ 204 к.с. 2025 г.
- Peponeto
- Обратна връзка:
Не го мисля, то си свири много доволно и силно, просто като смених сюпърбите и ми направи впечатление, че на 2 песни, които много обичам баса е коренно различен. Нали за 2 песни, може да си представите колко ми е важно ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
И кое свири по-добре
- pdimanov
На Кодиака звукът като цяло е по-изчистен. За баса не мога да кажа, защото на супърба съм го позасилил повече от настройките. Тествахме и настройката, при която можеш да задаваш фокус на музиката. Дали да е за цялата кола, предните седалки или само шофьорското място. В супърбът като сложа фокус само към шофьора, усещам как отляво по-силно се чува музиката и се губи съраунд ефекта. В кодиака бях много изненадан, че всъщност този фокус работеше много добре и не се усещаше повече сила от лявата страна, а беше добре балансирано. Имах усещането, че даже ако си сам е по-добре да се слага тази настройка отколкото за цялата кола.
- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
Много е субективно това нещо ... зависи кой каква музика слуша, колко силно, от къде идва. Аз съм flac guy, колкото повече гигабайта, толкова по-добре. До ден днешен си спомня, когато за първи път си пуснах mid-low слушалковия сетъп вкъщи (iFi Zen DAC V2 + ATH-990z или Hifiman Sundara). Спрях да слушам някои албуми, тъй като мастеринга им е отвратителен. До този момент не бях чувал разлика с другите неща, които слушам.
В този ред на мисли, Canton в S3FL звучи много точно и чисто. Отчетлива е разликата между различни мастеринги на един албум, например. Да, няма някакъв невероятен обем и мощ, но компенсира със сравнително точна свирня.
Тествано с различни и подобни неща - Dream Theater, Pink Floyd, Between Buried and Me, Laufey.
Всички "подобрители" са спрени, а EQ-то е това:

В този ред на мисли, Canton в S3FL звучи много точно и чисто. Отчетлива е разликата между различни мастеринги на един албум, например. Да, няма някакъв невероятен обем и мощ, но компенсира със сравнително точна свирня.
Тествано с различни и подобни неща - Dream Theater, Pink Floyd, Between Buried and Me, Laufey.
Всички "подобрители" са спрени, а EQ-то е това:

Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
- pdimanov
Разбира се, че е субективно. Заради това давам сравнение между 2 автомобила, паркирани един до друг, слушайки една и съща песен.
Мисля, че моят еквалайзер изглежда по-различно именно заради това, че е от първите версии на фейслифтовия супърб. Няма да съм изненадан да има разлика и между двата ни супърба.
Като пуснаха Lossless на спотифай, веднага усетих разлика.
Мисля, че моят еквалайзер изглежда по-различно именно заради това, че е от първите версии на фейслифтовия супърб. Няма да съм изненадан да има разлика и между двата ни супърба.
Като пуснаха Lossless на спотифай, веднага усетих разлика.