Модел Yeti от 2009 до 2017 Karoq от 2017 Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
На същата цена ги има в ОЛХто нови.
В чуденка съм да направя един комплект зимни джанти гуми среден клас 195/60/16 или да взимам всесезонни висок клас R17 за сегашните джанти и да шъткам Primacy-4.
Много ме кефят как се карат тия примаси и не ми се разделя.
Затова колебания пак.
Да те са. Миналата година ги купих за зимата. Гумите са 205/55/16 - спрямо калкулатора отклонението от оригиналния размер е в рамките на допустимото.
Застанаха много добре и гумите и джантите според мен.
Мирич_80 написа: 28.11.2025, 08:59:37
Здравейте колеги имам Шкода Камик на шест месеца и днес сутринта ми направи впечатление че дръжката на шофьорската врата се е разхлабила все едно се е разхлабил болт,това нормално ли е?
Едва ли е нормално. Трябва се види.
Аз имам въпрос към собственици колеги.
Забелязах, че при много леко затваряне не ми се затварят вратите - остават закачени, но не напълно затворени както трябва да е. Возих хора почти всички по два пъти ги удряха.
Иска малко повече удряне. Така ли е?
Да не иска регулиране пантите? Нещо?
ilhan написа: 01.12.2025, 19:17:58
Аз имам въпрос към собственици колеги.
Забелязах, че при много леко затваряне не ми се затварят вратите - остават закачени, но не напълно затворени както трябва да е. Возих хора почти всички по два пъти ги удряха.
Иска малко повече удряне. Така ли е?
Да не иска регулиране пантите? Нещо?
Явно затварянето на вратите си е така при повечето им модели. От Октавия и Карок имам същите впечатления. Няма го това готиното и лесно щракане, което е при някои VW и създава усеще за солидност. Затварянето при Шкодата ми напомня повече на усещане от корейски или японски автомобил.
Аз също мога да кажа, че звука при затваряне е доста плътен и чувството е като на тежка и масивна врата. Но пък си иска засилка, за да се затвори, което донякъде елиминира това, което вече споменах. Дали е от самите заключалки или защото вратите наистина са по-тежки не мога да кажа.
Другата ми кола, Пежо 208, иска минимално усилие за затваряне на вратите. Но пък звучи ужасно, та угодия няма (е, може би има, ако има soft close)
Каптивата затваряше с "поглед".
Тука са ми тежки и искат засилка. Тази сутрин огледах пантите, наред изглеждат, не можах и да преценя настройка нещо имат ли. Така ще е.
Когато се въртя към евратек ще видя/сравня мострите де.
Относно затварянето на вратите - всичко е до конкретния екземпляр и неговата сглобка.
На моята О4 всички врати се затварят с хубав плътен звук, с изключение на ... шофьорската. Точно шофьорската, която ползвам най-вече, се затваря с някакво микропрещракване в механизма на закопчалката, от което се получава тенекиено усещане и звук.
Камик от еуратек.мобиле.бг.
Прави ми впечетление, че доста екземпляри от модела са върнати за повторна продажба. Някои само на една или две-три години. Това защото багажника е колкото да събереш два чифта маратонки ли е или има по-сериозна причина. Не говорим за миксерите с еднолитров двигател. Има доста с TSI 1.5 с шестстепенна ръчна скоростна кутия. Аз самият имам Октавия с такъв двигател от година и половина и не съм имал проблеми.
Мисля, че колегата ме е разбрал неправилно. Питането ми беше струва ли си да се вземе такъв проверен автомобил втора ръка от Еуратек. Оставил съм на сина ми да кара един доста стар такъв и го навивам да си вземе Камик 1.5 TSI. А иначе в другата каляска качвам лодка Зодияк 3.5м. Килим за пода на лодката и електрическа помпа с два акумулатора по 9 амперчаса. Извънбордов двигател 20к.с. два резервоара по 12л. за него и кутия с резервен пропелер, количка за транспортиране на двигателя, четири ненадуваеми спасителни жилетки, кранци за лодката, въжета котви и вериги, четири сака с багаж, един с хавлии, един с плавници шнорхели и очила, неопрени, един сак кухня, чанта аптека и др. като ходим на плаване + трима възрастни. Това всичко без да използвам рейлинга на покрива.
Последно промяна от Uniqaudio на 07.12.2025, 19:55:13, променено общо 2 пъти.
Закръглих първите хиляда километра с моята Карла Червената Ракета. ~300 са от дъщерята. Доволни сме.
Първия резервоар 760 км и светна червено. Пишеше още за 75 (уж).
Кат всяка кола хубави пътища иска. Върви много дори и с леко натискане, без да съм любител на високите скорости.
Автоматичката няма забележки хич не ми липсват ръчката.
Телефон (2019 Huawei Nova 5T) работи само с кабел. Нов Samsung S25 безжичен е ок. От електрониките нищо не ми е забивало или искало рестарт.
Тази вечер си чукнах ръба на шофьорската врата на една кашпа, самонапсувах се едно хубаво. Ще капна малко touch paint.
Поръчах си от копачек боя и ей това чудо https://www.kopacek.com/skoda/kamiq/kam ... auto-basic
Дано да си струва. Трябва да измисля нещо и за праговете на вратите. Пътниците ми "много обичат" да стъпват там.
Uniqaudio написа: 07.12.2025, 18:40:17
Питането ми беше струва ли си да се вземе такъв проверен автомобил втора ръка от Еуратек.
За колите втора ръка от Еуратек не мога нищо да кажа, но модела сам по себе си, особено с 1.5, е прекрасен в съотношение цена/екстри/вървеж. Няма как да сравняваш Октавия и Камик по какъвто и да е параграф, според мен обща им е само емблемата.