Skoda Kodiaq plug-in хибрид

Всичко за второ поколение SUV Kodiaq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Vanio2025

Шкода Новак

Мнение от Vanio2025 »

Здравейте!
Обмислям покупката на Kodiaq plug in hybrid 1.5 TSI. По характеристика дават капацитет на батерията: 25.7 kWh, над 100 км. пробег и т.н. - реални ли са?!
Може ли някой вече собственик на такъв автомобил да сподели впечатлението
си, също така препоръки, които да са ми от полза.
Благодаря предварително!
valko1974

Шкода Новак

Мнение от valko1974 »

Здравей Колега!
Във Вторник ще стана собственик точно на такъв модел.Като навъртя малко километри обещавам да те информирам.
Vanio2025

Шкода Новак

Мнение от Vanio2025 »

Успех и безаварийно! Ще очаквам коментар и препоръки...
Аватар
azsamodapitam

Шкода Новак

Гараж: Skoda KODIAQ 2025 Sportline Plug-in Hybrid 1.5 TSI 204 hp

Мнение от azsamodapitam »

Най-добре като препоръка за по-дълъг живот на батерията е да се зарежда като падне на 20% до 80%. Разбира се, ако ще се тръгва на дълъг път е добре да се зареди на 100% като не е окей да седи дълъг период от време на тия 100%, т.е. вадиш и палиш :)

На ден пътувам общо 20км до работа и обратно. От 20 до 80% ми стигат да я завеждам през 3 дена. Сиреч % батерия в повечето случаи отговаря на пробега. Разбира си прави леки кооперации с натискане на спирачка или автоматичното намаляване на скоростта.

На нощна тарифа в домашната мрежа се зарежда с 2кв.ч. от 23ч до 8ч я дава от 20% до 80% да е готова.

Пускаш си климатика на ауто (леко, средно, интензивно) и си свиркаш. 3 дена 60км = 4лв. за ток.

Кабела трябва да е тип2, с поръчката на колата идва за 300лв. Ако го поръчаш после ти е 588лв.

Смесен разход извънградско Варна - Разград = 4.7л/100км. До 90 км/ч ползва ток, нагоре ползва бензина. Като ако го оставиш на темпомат 130км/ч. даже и тока поема инициативата понякога.

Взех я на 20 юни. Имам 1200км изминати. След 10к ще се включа пак :)
Skoda KODIAQ 2025 Sportline Plug-in Hybrid 1.5 TSI 204 hp
Vanio2025

Шкода Новак

Мнение от Vanio2025 »

Наистина благодаря много за подробната информация, все пак става въпрос за семеен автомобил. Някакви препоръки относно оборудването на автомобила, както например кабела или някоя друга "екстра" :)
Аватар
_56_

Škoda Фен

Гараж: Skoda Kodiaq RS 2026
Обратна връзка:

Мнение от _56_ »

Обдухване, хедъп дисплей и теглич (ако може)
Изображение
valko1974

Шкода Новак

Мнение от valko1974 »

Комбиниран разход по магистрала (140÷150км.)-6,2л.
Само на батерия(спокойно каране и еко режим)без проблем се изминават 110÷120 километра. Колата е перфектна за града ако имаш Соларна система и собствена зарядна станция.
Raisolution

Шкода Новак

Мнение от Raisolution »

Vanio2025 написа: 13.07.2025, 18:19:53 Здравейте!
Обмислям покупката на Kodiaq plug in hybrid 1.5 TSI. По характеристика дават капацитет на батерията: 25.7 kWh, над 100 км. пробег и т.н. - реални ли са?!
Може ли някой вече собственик на такъв автомобил да сподели впечатлението
си, също така препоръки, които да са ми от полза.
Благодаря предварително!
Реални са. И аз като колегата по-горе зареждам до 80% на 3 дни градско каране ~25 км на ден. В комплект с колата идва кабел Mode 3 (за зарядни станции), а при поръчката в Шкода им кажете да добавят и кабел шуко, ако ще зареждате в обикновен контакт в гараж. За една нощ се зарежда без проблем на такъв.

На извънградското намирам за доста полезно, че може да се наглася кога да използва батерията и до къде да я хаби. Може да се нагласи и въобще да не използва батерия, ако искате да я запазите за друг момент от пътуването.
shupiuiuma

Шкода Новак

Мнение от shupiuiuma »

Здравейте, как е разходът ви на ток този месец? От три седмици съм с Кодиак iv и батерията пада с 10% за 5км. Това е наполовина от рекламираните (над) 100 км. Ясно, че ниските температури влияят, но не са и чак толкова ниски все още. Минавам по 20 км на ден и ако пропусна да заредя някой ден, на следващия съм на ръба. Малко разочароващо за сега.
Аватар
Bobeca

Škoda Photo

Гараж: Бял комбиниран уред
Чичо Roomster 1.9 TDI BSW

Мнение от Bobeca »

В студено време тези 100km са постижими само ако тръгнеш и се движиш с по-прилична скорост. Причината е, че:
- Батерията няма оптимална температура в студените дни.
- Всяко първоначално подгряване коства много ток. Все пак са без термо-помпа и не са най-ефективните при подгряване (ползва PTC елементи).
- Седенето в задръстване ти коства също не малко ток за да поддържа системите и подгряването.
- Зависи колко силно си пуснал вентилацията и колко души сте в колата. Колкото повече въздух вкарваш, толкова повече трябва да работи отоплителния елемент. Също и когато има повече пасажери пуска и обдухването на повече места (пасажерското и задния ред). Загледай, че ако си сам и в дясно влиза в "еко" режим и не духа топло.

Ако тези 20km ги правиш за 2 часа в задръстване с пълна кола, два студени старта и пусната силно вентилация, то няма как батерията да падне само с 20%. Това ти е може би worst-case сценарий за разход на ток. Уви, минус на електрическите коли.
Пробвай да я заредиш до 100%, изкарай я някъде извънградско (не магистрално) и виж как ще е. Тогава трябва да си близо до тези 100km.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Е за какво сте купили хибрид, ако ще му се броите всеки километър на ток? Има ДВГ, ползваш си го. Тока е дюшеш, колкото, толкова.

Колата въобще не е оптимизирана за работа на ток. Това не е електричка, където всичко е мислено от дъното да работи на ток.

Не случайно излезнаха наскоро данни, че икономията на гориво и екологичността на хибридите са силно напудрени в диплянките.

Специално в платформа като Кодиак, аз не намирам никакъв разумен довод за плъгин хибрид задвижване, но това си е лично мнение.
Бееееее.....
Аватар
azsamodapitam

Шкода Новак

Гараж: Skoda KODIAQ 2025 Sportline Plug-in Hybrid 1.5 TSI 204 hp

Мнение от azsamodapitam »

Ами аз съм в момента на 4600км от 20 юни, като средно на ден ми е около 20-25км, според зависи дали трябва да се отбия някъде преди/след работа.
Зареждал съм 2 пъти на бензиностанция до горе. От 2рия път имам още 470км да минавам, т.е не съм ползвал кой знае колко.
Истината е, че ако се ползва за градско така, че да я зареждаш на всеки 2 до 3 дена (а и дори всеки ден) пак ти излиза по на оферта от колкото нормален двигател, според мен. От тези 4600 км, макс 600 да са ми извънградско. Не знам кога да отида на 1вата проверка (смяна на филтри, масла и т.н.), ако тенденцията се запази, то като стигна 30к км, от тях едва 5к ще са през ДВГ-то [smilie=punish.gif]
Колата се изстрелва стабилно на светофар, има нужната тяха за тези 2250кг. За дълъг път, 130 на темпомат си е също доста окей, дори с 1 възрастен + дете + в багажника всичко що едно дете желае + 1-2 куфара.
Единствения минус, с който още не съм се сблъскал реално, е че няма 4х4 опция. Но с добри зимни гуми от премиум класа + евентуално вериги в багажника, мисля, че няма да има изненади и през зимните ски месеци.
Skoda KODIAQ 2025 Sportline Plug-in Hybrid 1.5 TSI 204 hp
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Продължавам да не разбирам.... Щом караш приоритетно градско, защо ти е 2 тона желязо, почти 5 метра, че и тъжиш, че нямало 4х4...

Ти си знаеш де. Просто един съвет - карай я тая кола и не я мисли! Свърши тока, глътваш два презкурина и караш на бензин. Не си губи съня за глупости ;)
Бееееее.....
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Ама той човека споделя, не се оплаква.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

То ясно, ама явно човека не е хепи с пробега на ток зимата. Ама няма начин, това си е ДВГ с притурка ток. То на чистите електрички, дето са си мислени изначало да пестят тока, пак зимата им идва нанагорно, какво остава за тоя автомобил дето носи 2 тона ДВГ карантии с тая батерийка... за кое по-напред.
Бееееее.....
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq 2”