Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
smoke написа: 29.11.2025, 14:47:31
токен за достъп до онлайн-банкирането
интересно...ти какъв втори фактор за идентификация ползваш, ако не е свързан с телефона?
Имай впредвид, че повечето имат допълнителни защити все пак, дори на отключен телефон банкирането ти иска още ПИН/отпечатък, нали?
Sec8200 написа: 29.11.2025, 16:17:34
интересно...ти какъв втори фактор за идентификация ползваш, ако не е свързан с телефона?
Хардуерен токен. При натискане на копче генерира еднократна парола.
Това всъщност е третият ми фактор за идентификация. Преди това има други два. Телефонът не е един от тях.
smoke написа: 29.11.2025, 14:47:31
Не разбирам ентусиазма на хората да си правят телефона на:
- ключ за колата
- RF-таг за имобилайзера на алармата
- кредитна карта
- токен за достъп до онлайн-банкирането
та когато им откраднат телефона, потенциално да им замине и колата, и парите.
То пък все едно някой ще може да ти го отключи. Друг път.
Здравейте, обмислям покупка на Кодияк, но ми е трудно да избера между малко използван Mk1 или нов Mk2. От една страна харесвам новите технологии, head-up display в новия, но чета тук + на други места доста horror истории колко електрически и софтуерни проблеми има в новото поколение, и също че сглобката е по - добра в Mk1. Ще се радвам да споделите мнения и насоки за да взема информирано решение
Точно графитен видях на живо в изпълнение Sportline, направо все едно е друг автомобил, доста хваща окото. Надявам се, че след година и половина са поизчистили проблемите в софтуера.
Абе, стига с драми за проблеми. Нова кола е. Има гаранция. Няма страшно. И както каза, вече е минала година от производството. Вярно е че е хубаво да се изчака една две години след нов модел и тогава да се купи.
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
ryancooper написа: 09.12.2025, 09:43:34
Здравейте, обмислям покупка на Кодияк, но ми е трудно да избера между малко използван Mk1 или нов Mk2.
И аз бях пред същата дилема и другата седмица, живот и здраве, отивам да поръчвам Mk2. В крайна сметка жена и кола са на късмет Затваряш очи и се хвърляш.
И аз имах същата дилема преди време. Цените на малко използван мк1 бяха с прекалено малка за мен разлика спрямо нова мк2 и бързо, бързо реших да скоча на нова