Kodiaq 2 - Обсъждане на модела

Всичко за второ поколение SUV Kodiaq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
мmorpheus

Шкода Новак

Мнение от мmorpheus »

Привет колеги, да се присъединя и аз към групата на Шкода.Колата ми дойде тия дни-почти три месеца чакане, плъгин хибрид, Sport Line, всичко каквото имаше като опции за екстри съм сложил.Другата седмица до към средата ще я взема от Шкода-трябва да си мине настройките, че идва в някакви сервизни и като се качих в нея нищо почти неработеше. Изчетох всичко във форума за модела, но все пак от личен опит които карате таква, какви са спецификите и особеностите за които да знам, какъв ви е пробега само на ток. Никога не съм карал Шкода идвам от по-премиум марки, но сега с тоя модел мисля, че избиха рибата-по нищо не отстъпва като ниво на оборудване и визия на БМВ и Мерцедес (даже Мерцедес вече не са ми критерии на мен-много олд скул са им новите модели на визия).Мен ме грабна шкодата с модерна визия и ниво на оборудване, а на цена с 80 бона по-малко от X5 например.Да не говоря, че в страничен профил ако я гледа човек и не пише никъде шкода на мен си ми мяза на БМВ.Четох за различни детски "болежки" на модела, които вече се надявам около година след представянето му, да са поизчистени и коригирани.Понеже моята е с панорама (това винаги е много важно за мен, други пък обратното, ама за мен е една от най-яките екстри лятото) ако го оставя отворен, мога ли с ключа или чрез приложението да го затворя от разстояние.Ами всъчщност ще си имам доста въпросчета в началото, надявам се да не стана пък и досаден, но както казах нямам никакъв опит със Шкода и съм начинаещ към марката.Слагам снимчица ей така за адета, въпреки, че колата все още е облепена в представителството. Между другото без да е валяло, имаше конденз в единия стоп, ама то и при ония коли за 200-300 бона също ги има тея кондензи, че и във фаровете, какво му е нормалното на това незнам, ама всички производители едно си баят-така си било.
Изображение

Изображение

Изображение
maiden

Škoda Фен²

Мнение от maiden »

Първата работа ако аз имам такава кола ще е да боядисам черните арки. И после други джанти или фланци 4см със шпилки.
Аватар
lyubohar

Škoda Фен

Гараж: Skoda Kodiaq Mk2 iV

Мнение от lyubohar »

Честито и безаварийно, колега. То горе-долу каквото ни е вълнувало сме го изписали в темата, покарай я малко и тогава ще ти изкочат въпроси/впечатления със сигурност.

Лично за мен сравненията с премиум марки са абсурдни, колата дори не е на нивото на VW-то, което карах преди това, но действително за парите си е супер и като цена/качество не мисля, че има аналог. Но все пак да не откачаме със сравненията с BMW и Mercedes :)
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Честито ти, нмого безаварийни км.
Малко странен избор на цвят, но важното е на теб да ти харесва.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
мmorpheus

Шкода Новак

Мнение от мmorpheus »

Ами за мен пък е много хубав цвят и искам да се различава от стандартните скучни сиви, бели и черни цветове.Предишната ми беше оранжева, ако имаше за модела, щях пак таква да си взема, ама няма :) Иначе все пак не става въпрос за сравняване точно с БМВ да кажем, но пък да ви кажа поне за високото ниво на оборудване, като визия и качество на материалите (алкантарата макар и изкуствена все пак седи доста добре и с тези цели седалки без отделен подглавник също) не бих казал че е някаква велика разлика, та да не мога да преглътна 80К разлика.За да взема шкодата, а не БМВ общо взето не видях нещо което да кажа ау няма начин, взимам бавареца.Вярно външно БМВ в момента правят според мен най-красивите модели, но не си мислите че там всичко е цветя и рози.Иначе за Фолксваген, определено не съм фен, грозни са ми, гледах тигуана-шкодата е на практика същата, ама с по-добър външен вид.Вярно,че мненията винаги са субективни, но в крайна сметка за това си взех Шкода, просто я предпочитам.Гледах всякакви други марки, не видях нещо велико различно, като качество в класа, нямах проблем да взема и много по-скъп автомобил (то тая и повече от 2-2.5 години няма да я карам) ама що да не пробвам, а пък спестените пари да вложа в нещо друго.Ако е толкова велико неставаща в което се съмнявам, винаги мога да се отърва от нея и да взема по-премиум автомобил, ама явно с годините почнах да ценя повече парити и някак си не ми се иска да робувам само на име.
Аватар
lyubohar

Škoda Фен

Мнение от lyubohar »

Еквивалентът на Кодиак е Tayron, който лично за мен е много по-хубав и вътре и отвън (и едни 20к отгоре), но аз нямам предвид външния вид. Двигатели, окачване, обезшумяване, материали - всичко по премиум марките е на видимо по-високо ниво от Шкодата. Дали си заслужава 80-100к отгоре - сигурно не, иначе и аз нямаше да карам Шкода. Но фактите са си факти - това си е сравнително евтин автомобил, което не пречи да е много добър за парите си.
mazut

Škoda Фен

Мнение от mazut »

Сравненията са излишни и особено със споментите марки е нещо като гладна кокошка просо сънува. Важното е на теб да ти харева и да не се чувстваш прецакан. Ако много се сравняваш с батковците то тази кола не е твоята или най-малкото не си сигурен че е твоята.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

мmorpheus написа: 15.11.2025, 18:13:45 алкантарата макар и изкуствена
то естествена не съществува в света :)
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
lyubohar

Škoda Фен

Мнение от lyubohar »

Мен ме е яд, че пуснаха Sportline 130 на същите пари, на която взех моята :) Ама какво да се прави, човек ако чака най-ниската цена може и никога да не си купи :)
мmorpheus

Шкода Новак

Мнение от мmorpheus »

bega4kata написа: 15.11.2025, 20:29:23
мmorpheus написа: 15.11.2025, 18:13:45 алкантарата макар и изкуствена
то естествена не съществува в света :)
Приема се, човек винаги може да научи нещо ново.Мислех, че в премиум марки е вид естествена и обработена кожа, да ама не [smilie=pardon.gif] :Алкантара (Alcantara) е високотехнологичен, изцяло синтетичен материал, който на външен вид и на допир е много сходен с естествения велур. Въпреки че често се бърка с велур, той не е кожа, а е търговско наименование на патентован текстил.

Ето най-важните неща, които трябва да знаете за него:

🔑 Основни Характеристики
Произход: Разработен е през 1970 г. от японския учен Мийоши Окамото. Произвежда се изключително от италианската компания Alcantara S.p.A.

Състав: Състои се основно от полиестер (около 68%) и полиуретан (около 32%). Този състав му придава уникалните свойства.

Усещане и Вид: Има мека, кадифена повърхност, която осигурява отлично сцепление (не се плъзга) и е приятна на допир.

🚗 Къде се Използва?
Алкантара е предпочитан материал в луксозния сегмент и се използва широко за:

Автомобилни интериори: Това е най-известното му приложение. Използва се за тапициране на волани, седалки, тавани, табла и скоростни лостове, особено при спортни и премиум автомобили (марки като Ferrari, Lamborghini, Porsche, BMW, Audi).

Мода и аксесоари: Използва се за изработка на чанти, обувки, ръкавици и бижута.

Интериорен дизайн: Прилага се при тапициране на мебели като дивани и столове.

Потребителска електроника: Може да се намери като покритие на калъфи за телефони, лаптопи и слушалки.

👍 Предимства на Алкантара
Издръжливост: Много е устойчив на износване и надраскване, често по-издръжлив от естествения велур.

Лекота: Значително по-лек е от естествената кожа.

Лесна поддръжка: Почиства се сравнително лесно от петна и замърсявания.

Сцепление: Осигурява по-добър захват (например на волан) в сравнение с гладката кожа.

Устойчивост на цветовете: Не избледнява лесно от слънчева светлина.

Етика: За производството му не се използват животински продукти.

👎 Недостатъци
Цена: Това е скъп, премиум материал.

Поддръжка при мазнини: По-трудно абсорбира и задържа мазнини (например от потта на ръцете върху волан), което може да доведе до сплескване и "лъскав" вид, ако не се почиства редовно.

Не е "естествен": За някои потребители усещането за синтетичен материал е минус в сравнение с естествената кожа.

Накратко, Алкантара е луксозен и функционален изкуствен материал, ценен заради комбинацията си от елегантен външен вид, мекота и висока издръжливост.
Ето това каза Gemini
Аватар
цецо69

Škoda Фен

Гараж: Тролей 2022

Мнение от цецо69 »

Гледам да не пиша много но съм забелязвам напоследък, че масово се разчита за елементарни неща на различните АИ и масово се затъпява главоломно. :(
Цял форум сега ще убеждава колегата, че колата му не е по-добра от бмв. [smilie=fool.gif]
мmorpheus

Шкода Новак

Мнение от мmorpheus »

Всъщност в крайна сметка не исках да разводнявам нещата, исках да получа малко помощ и споделих някакви мои си мисли.За да не става повод за някакви негативности, моля игнорирайте моите питания, просто търсих малко съдейстиве, продиктувано повече от любопитство и предвид факта, че никога не съм карал или имал Шкода, а все пак тук сте хора с опит в това.Иначе все пак при конкретен въпрос бих се радвал да получа отговор, ама това след като взема и покарам колата.Поздрави на всички и бъдете здрави. [smilie=pleasantry.gif]
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

мmorpheus написа: 15.11.2025, 07:39:02 Между другото без да е валяло, имаше конденз в единия стоп, ама то и при ония коли за 200-300 бона също ги има тея кондензи, че и във фаровете, какво му е нормалното на това незнам, ама всички производители едно си баят-така си било.
Добре дошъл и безаварийно.
Така си е - Порша дето фара му е 13 500лв , стопа да не казвам и са нон стоп влажни.
Явно колата като усети, че съм около нея и теква [smilie=sarcastic.gif]
Иначе цвета е мръсен топ.
Различен и рядък.
За парите си - тоя СУВ е мръсен ТОП.
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
мmorpheus

Шкода Новак

Мнение от мmorpheus »

Ами да, на Mercedes GLS400d AMG Line с фар за над 10К Силвър Стар обясняват, че е технологично нормално WTF [smilie=fool.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

В момента [smilie=sarcastic.gif]
Току що го спрях. Нямаше нищо, към 15 часа като тръгнах бяха чисти , пазарих, после стоя на Морска гара 2 часа и се прибрах.
Изображение

Изображение

Но колеги, това се случва, след автомивка ако не го карате. Аз вчера го измих и го оставих, тръгнах с Тигуана. Ако го бях карал, нямаше тази вечер да се запотят фаровете.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЛЕД АВТОМИВКА КАРАЙТЕ КОЛАТА.
ОТ ТОВА СЕ ЗАПОТЯВАТ!
Ето снимка като спрях на Морска гара. Нищо им няма [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
GUNTER SERVICE
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq 2”