Имате ли проблеми с Октавия 4 ?

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Tdi2529

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia 4 FL 1.5TSI 150hp

Мнение от Tdi2529 »

NRG написа: 04.11.2025, 22:05:28 В крайна сметка, нали за там където си тръгнал и ти е потрябвала, ти е свършила работа? Това че забелязваш някакви аномалии в много редки случаи, майната му. Има и вариант ако те притеснява, че ще се ошашка, а ти е важно, винаги можеш и телефона да си пуснеш.
Като цяло - не. Последните ми по-дълги пътувания ги довършвах на телефона. Другото, което е дразнещо - като се обърка минава през ливади и други пътища, на които ограниченията са други и постоянно се менят и пищи на таблото, че съм превишил скоростта или постоянно ми излиза ново и ново ограничение. Разбира се мога да спра звука, но все пак е доста дразнещо. Видях, че и други имат подобен проблем във форума Бришкода..но и там за сега няма решение.
Shunkar

Шкода Новак

Мнение от Shunkar »

Здравейте колеги, вчера докато карах ми направи впечатление, че колата прескърца от към предното окачване. Стабилна е, не мърда, в дупка ако влеза пак не лопа или тропа. Минах през вдлъбнатина (гладка), движението и се получи така да го нарека- като лодка и тогава го чух това изкърцване от окачването като клеясала панта. На какво може да се дължи. Колата е Шкода Октавия 04- 2021г
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Мнение от kolyo b8 »

Тампони на предни носачи. С времето става така. Като стане по-студено ще скърцат на всеки легнал полицай. В ET и Порше ги смазват с гртес . Ако е по-сериозно се сменят.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Shunkar написа: 12.11.2025, 07:44:12 Здравейте колеги, вчера докато карах ми направи впечатление, че колата прескърца от към предното окачване. Стабилна е, не мърда, в дупка ако влеза пак не лопа или тропа. Минах през вдлъбнатина (гладка), движението и се получи така да го нарека- като лодка и тогава го чух това изкърцване от окачването като клеясала панта. На какво може да се дължи. Колата е Шкода Октавия 04- 2021г
нормално [smilie=sarcastic.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
maiden

Škoda Фен²

Мнение от maiden »

Пак е по-добре от шарнирите на Тесла [smilie=sarcastic.gif]
lpetrovv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia Mk4 2.0TDI 4x4 7DSG

Мнение от lpetrovv »

Преди 2 седмици Еуратек смениха гаранционно акумулатор. Преди 2 месеца една сутрин просто не можа да запали. Опита да завърти и се "осветка" цялата. Подадох ток с кабели и карах през деня с едно на ум, но си палеше след 70-80км през деня на следващия ден заредих и със зарядно и нещата бяха относително ок за месец. След това пак ми направи проблем след 3-4 дни престой, но този път успя да запали с 1000грешки. Вече имах записан час и докато дойде още 1 или 2 пъти ми направи подобен проблем, трудно да запали. Премериха го.Оказа се с драстично паднал капацитет.
Другият проблем, който имам също е срещан. Облегалката на пасажерската седалка пада. Констатираха го, и е изпратено запитване към чехите как да процедират.
Аватар
димон

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL TDI
Обратна връзка:

Мнение от димон »

Добре дошъл в клуба!!! [smilie=sarcastic.gif]
Има нещо нередно със заряда , забелязах го и писах, облегалката има чалъм, и за него писах. Като се върти ръчката и правиш тласъци назад с тялото се усеща в един момент когато въртока не подава назад. Става дума за милиметри.Тогава трябва да се спре реглажа. Не е доизкусурено, ама не е страшно.
Поздрави !
dtodorov

Шкода Новак

Гараж: Октавия 2.0тди 150к.с DSG 2020г.

Мнение от dtodorov »

Познат си купи О4 FL тази седмица и ме попита как се включва темпомата, защото неможе да го активира. Като дръпне лоста един път към волана на дисплея каза, че не се визуализира иконата за включен темпомат. Необходимо ли е някъде от менюто да се активира нещо друго.
Аватар
димон

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL TDI
Обратна връзка:

Мнение от димон »

Активира се една зелена чертичка на скоростомера само. Няма икони.
Тази чертичка показва зададената скорост.
Аватар
ba7ka7a

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL Combi 2.0TSI 4x4

Мнение от ba7ka7a »

dtodorov написа: 19.12.2025, 18:14:09 Познат си купи О4 FL тази седмица
Значи аз какво ли не пробвах, всичко по книжката, по клипчета, по обяснения от тук и не искаше да тръгне... и някак подкарах ограничителя (от бутона на волана) и после и АЦЦ-то тръгна също.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

Това АСС.... то е дърпане, натискане, наляво-надясно с едно копче отгоре [smilie=sarcastic.gif]
Кажи му, ич да не се занимава с него, и без това е много дразнещ [smilie=sarcastic.gif]
Иначе има икона, горе ляво, до лайна асиста. Като е включено става зелена, иначе е сиво.
dtodorov

Шкода Новак

Гараж: Октавия 2.0тди 150к.с DSG 2020г.

Мнение от dtodorov »

Отностно активирането на АСС от Еуратек казаха, че имало проблем с колите идващи последните 2-3 месеца.
От бутона на волана беше избрано АСС но реално не работеше.
Зада заработи трябва да се направи следното:
-Активира се ограничителя(лимитера) за скорост през бутона на волана и чрез лоста се задава например на 50км.
-След като е активен чрез бутона на волана се избира АСС и извписва че вече е активен. Появява се и икона до тази за следене на ленти.
По този начин стана активирането на АСС на две О4 ФЛ :) .

Само незнам защо от Еуратек него правят това или поне да обясняват при предаване на колата.
Аватар
ba7ka7a

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL Combi 2.0TSI 4x4

Мнение от ba7ka7a »

dtodorov, благодаря за информацията! Знаех си че имаше нещо съмнително. Както казах при мен, след активиране на лимитера и АЦЦ-то тръгна. Преди това не искаше.
Аватар
Tdi2529

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia 4 FL 1.5TSI 150hp

Мнение от Tdi2529 »

Tdi2529 написа: 25.10.2025, 12:56:30 Здравейте. Имам проблем с навигацията на Skoda Octavia 4 FL. С 13" навигация е и от няколко месеца започна от време на време да се шашави. Прилагам снимка и клип на проблема. На клипа съм на бул. Брюксел посока летището. Прави ми впечатление, че се шашави често на едно и също място, но като цяло го прави и на други места. Не го прави всеки път, но е често. Като загася колата и остане така някакво време - паля и си намира местоположението правилно. Ходих и в Еуратек преди няколко месеца. Казаха, че и един Карок го прави същото, но нямат информация за сега какъв може да е проблемът и ще се свържат с мен ако разберат нещо. Та сега е кофти ситуацията, защото не мога да разчитам на тая навигация постоянно (не знам кога пак ще се обърка), пък колата е гаранционна....и не могат да направят нищо. През септември тръгнах на море към Гърция и пак се ошашави някъде към Владая. След като преминах границата се оправи почти веднага. Има ли някакъв начин да я рестартирам или да видя връзката към сателитите? Изглежда все едно губи връзка със сателитите и си кара на компас. Приемам всякакви идеи...
... CP_ufLKz-J
Проблемът продължава. Пробвах всякакви неща, които включват бой по перката на покрива, изключване и премахване на ДВР, изчистване на данни при навигацията, рестартиране със задържане и т.н. За сега нищо не дава резултат. Писах и на еуратек, но нямам отговор...явно ще трябва на място да ходя. Та днес пробвах докато навигацията не е в час да пусна google maps през Android Auto и да видя дали ще има разлика - пуснах и веднага ме засече правилно. Въпросът е - дали в този случай се ползва GPS антената на колата или на телефона? Като го свързах изглежда, че се ползва тази на колата, но тогава защо не си коригира местоположението на нейната си навигация? Ако и на мапса беше ошашкано - тогава щях да знам, че е GPS антената, но в случая работи. Някой ако се сеща за нещо да сподели [smilie=search.gif]
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Мнение от baijoro »

Tdi2529 написа: 22.12.2025, 20:26:36 дали в този случай се ползва GPS антената на колата или на телефона? Като го свързах изглежда, че се ползва тази на колата, но тогава защо не си коригира местоположението на нейната си навигация?
Android Auto само визуализира нещата от телефона върху телевизора на колата. Гугълската навигация не ползва gps антената на колата, а тази на телефона ти.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”