тъй като четох ,че ако шпилките не се затегнат с необходимите усилия едната стена е тънка и може да се спука и да текне антифриза .Ангренажен ремък - технически въпроси относно смяната му
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- maxuel82
- Гараж: Skoda Octavia II 2.0 TDI (140 Hp) 2012г.
Ангренажен ремък - технически въпроси относно смяната му
Наближава времето за смяна на ангренажния ремък и всичко около него. Мисля да се пробвам ,но първо искам да си изясня някои неща относно смяната. Последно е сменян 2018г. На 120000км. Сега е 2025г и е на 218000км . Почти 100к. Купих си комплект на SKF в Германия с всички компоненти , болтове ,гайки шпилки и т.н. на цена от 118 евро. Тъй като колата е на 220к. Мисля да сменя и ремък на маслената помпа. Но първо да изясним ангренажа . Почти всичко ми е ясно , единствено информацията относно усилията на затягане са малко кът . И така ето това е което успях да намеря . Дали е вярно ?
тъй като четох ,че ако шпилките не се затегнат с необходимите усилия едната стена е тънка и може да се спука и да текне антифриза .
тъй като четох ,че ако шпилките не се затегнат с необходимите усилия едната стена е тънка и може да се спука и да текне антифриза .-
mugen
Това е ангренажен на 2.0 или 1.6 комън рейл предполагам. Инструменти за зацепване имате ли? По спомен това с килограмите. Ремък на маслена помпа няма, ако говорим за Октавия 2. Също качването и обтягането на ремъка си има своите пинизи, покрай раздвижните колела на гнп и разпределителния вал.
- maxuel82
Да ,колата е 2.0ТДИ common rail 2012г. 140 кс. CFH .Снабдил съм се и с комплект за зацепване и Ваг ком VCDS.Според схемите има ремък на маслената помпа. И даже мисля и него да го сменя .
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Като ще вадиш долу, предвиди и семеринг колянов вал.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
В грешка си!!!Има си ремък и лично си го купих от ЕТ и човекът ,който ми подържаше колата го смени ,заедно със смяната на агренажен комплект ,водна помпа и семеринг на колянов вал - говорим конкретно за CFHC двигателя
Dieselgate Team member
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Има си ремък и си го смени на всяка цена.При мен беше станал "на кокал" на 250 к км.Силно препоръчително е при такъв ремонт.И още нещо - купи си го най-добре от ЕТ да ти е мирна главатаmaxuel82 написа: 11.11.2025, 18:31:35 Според схемите има ремък на маслената помпа. И даже мисля и него да го сменя .
Dieselgate Team member
- maxuel82
Семеринга с капака ли е или може и отделно да се смени ,тъй като гледам ,че моята е с алуминиев капак ,а има и с пластмасов . Искам да си остане с алуминиевия и да заменя само семеринга.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
не
GUNTER SERVICE

- maxuel82
Идеално . И последно - дали да сменявам шпилките или да си ги оставя ,защото чета ,че едната била на чалъм работата ,тъй като стената е тънка и ако се пренатегне се пука стената и може да си имам проблеми . ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)