Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Като няма какво да кажешм не ми говори глупости че не съм стигнал до заключения. Стигнал съм явно отдавна.. Темата е за лизинг, в какво да се внимава. Още в третия пост колегите заговориха за негативите при лизинга и за това като алтернатива да се вземе потребителски. И започнаха едни спорове. От които се вижда че и при двата случая има кофти работи. Аз само написах да не спорят, щото и при двата случая си прецакан.
ФАКТ
още ми е рано да си лягам
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Винаги на лизинг.Моят на БМВ-то е под 3%.При потребителски е по-голям.Лудост е да тупнеш цялата сума за едно желязо.
100 хил днес няма да са толкова след 5 години.Пък има хиляди начини да ги похарчиш за други разумни неща без да инвестираш в нещо.
Николай, ти така прекрасно ги представяхте нещата.
И аз до сега никога не съм вземал автомобил за собствено ползване на лизинг. Такситата ми бяха, но тогава беше изгоден сравнително.
Та викам айде и аз да взема на лизинг Мерца. И започнахме с 1300 разглеждане на документи.... каско 7328, вместо 5100.....да не продължавам
Или викате то и каското като е на вноски, не се усеща че е по голяма сума. Ще инвестираш с останалите
100к е вярно че няма да са със същата стойност след 5 г. , но са пренебрежимо малка сума за някаква кой знае каква инвестиция.
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
14% възвращаемост за тази година (до днес) на S&P500. 23% за 2024та година.
Ако бухна 100к за 5 години, ще получа обратно 80-100к.
Инвестиция в бизнес, злато или там каквото друго му е кеф на човек, също е опция. Риск има, но е почти сигурно, че няма да изгубиш толкова, колкото си загубил, като бухнеш всичко в железо и гуми…
Марто написа: 06.11.2025, 18:50:35
Здравейте! Получих много полезни съвети от вас и в момента се обръщам към собствениците взели кола на ЛИЗИНГ. За какво да внимавам, какво да изисквам и можете ли да дадете препоръки?
Привет колега. Предишната ми кола и тази е на лизинг (Порше Лизинг) през dasweltauto. Лично аз не съм внимавал за нищо (човекът от който купувам колите си в дасуелтауто много добре ме съветва за всичко). Сметнах си оскъпяването за 3 години (тогава за Пассератито) хареса ми, че не съм много назад и бой. Сега с Кодиачето направих грешка да я взема за 5 години на лизинг и малко съжалих, че такъв срок: това е единственото. Реално си направих план колко мога първоначална вноска и после колко на месец ми излиза масрафа "без да искам от баба пари на заем". Това, което мога да посъветвам да внимаваш е: при кола на лизинг ще ти кажат най-вероятно да направиш каско. Направи си сметка дали ще можеш един път в годината да платиш цялата сума за каско + вноска по лизинг т.е. тогава сумата е много голяма и ако не я предвидиш правилно спрямо бюджета на семейството може да ти дойде тежко. Можеш да си направиш каското на 3/4 вноски.
Поздрави и успехи с бъдещата кола.
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
Интерлийз ми искаха толкова!
Да търся ли офертата?
Проумейте, че такива просъществуват от такива които си купуват на лизинг. Те са поредните , дето само лапат и нищо не правят. Нито произвеждат продукт, нито услуга. И се държат нагло. За другите видове таксички и т.н.няма да коментирам.
Но пък правите добро, че храните техните семейства.
Има и добра гледна точка.
bega4kata написа: 09.11.2025, 19:00:13
Проумейте, че такива просъществуват от такива които си купуват на лизинг. Те са поредните , дето само лапат и нищо не правят. Нито произвеждат продукт, нито услуга. И се държат нагло. За другите видове таксички и т.н.няма да коментирам.
Но пък правите добро, че храните техните семейства.
Има и добра гледна точка.
Аз не проумявам, как човек завършил икономика стига до такива заключения?!?!
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Ники, в моята банка не се предлага лизинг. Предлага се потребителски кредит.
Какъвто съм и теглил, само че жената, тъй като е служител на банката и условията са много преференциални с нищожна лихва и без такси за предварително погасяване.
Мадже, много лесно стигам до такива заключения.
Всички банки са със свръхпечалби от такива като тебе.
bega4kata написа: 09.11.2025, 19:15:34
Ники, аз нямам фирмена сметка
Е,нали имаш лична сметка.Що не ти дават лизинг?При мен БМВ-то си е лично,не на фирмата.Октавията е на оперативен към ЕТ.Няма как да ти откажат лизинг ако са ти ОК документите и доходите.