Така се разви темата.redalex написа: 08.11.2025, 20:23:35 Ние разбираме, че хората са различни, но при положение, че темата е за лизинг и кредит, не разбирам защо обясняваш как за теб е ОК колата ДА се купи кеш…никой не пита за тази опция.
Лизинг внимание и промоции
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
atopalov
- Гараж: служебен
Има го - https://omnicar_rent_ood.mobile.bg/obiava-21745567498782502-dacia-bigster-6900lv-za-poluchavane-1-2tce-4x4-extreme-new
Горе долу може да се придобие представа колко би струвало за автомобил 55-60000 лв. С уточнението, че тук в цената са включени ГО, каско, данък и винетка, което е още около 200-250 лв на месец + ДДС.
Горе долу може да се придобие представа колко би струвало за автомобил 55-60000 лв. С уточнението, че тук в цената са включени ГО, каско, данък и винетка, което е още около 200-250 лв на месец + ДДС.
- redalex
- Гараж: i3
Много представителства си имат директни оперативни лизинги през техни дружества или външни, за оперативен лизинг (уникредит, интерлийз, отп и тн)
Бмв имаха топ оферти преди години - без първоначална вноска и с някакви доста прилични месечни суми взимаш чисто нова кола за 2-4 години. После я връщаш и търсиш друга кола.
Основният ползвател са фирми, защото за такъв вид лизинг се ползва данъчен кредит (възстановява се ддс)
Бмв имаха топ оферти преди години - без първоначална вноска и с някакви доста прилични месечни суми взимаш чисто нова кола за 2-4 години. После я връщаш и търсиш друга кола.
Основният ползвател са фирми, защото за такъв вид лизинг се ползва данъчен кредит (възстановява се ддс)
- La Furia Roja
- Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
- Обратна връзка:
Аз четох мненията ама не разбрах за какво се спори. Ако имам примерно 150 000 евро и искам да си купя кола която струва 100 000 евро вместо да я платя накуп има смисъл да взема на лизинг. Така ли? …….. обикновено лизингът винаги оскъпява. Отделно парите да стоят в банката не виждам към момента смисъл. Единствено ако имам опция да ги вкарам някъде въпросните 100 000 евро че да ми донесат печалба през годините на лизинга. И то да е по-голяма от загубите покрай лизинга. Ако си спят в банката по-добре на момента да платя колата. Така ми се струва логично.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Определено тъп си ти, като правиш сметки на хората и да се смееш, че ползват лизинг!bega4kata написа: 08.11.2025, 07:03:03 Сага ще се появят Искрен и Маджо, крачуна и компания да ти кажат колко си тъп да ги дадеш тез при накуп, вместо да ги инвестираш някъде и да си плащаш лизингтченцето
Пак, ще ти го повторя! Ако няма лизинги и кредити, няма да има развиваща се икономика, демек няма да имаш и ТИ как да си купиш безценната ламарина в кеш!
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- redalex
- Гараж: i3
Никой не спори за нищо.
Авторът на темата пита какво да избере - лизинг или кредит и какви са предимствата и недостатъците на двете.
Аз лично, бих тупнал 100к за кола кеш, само, ако не зная какво друго да ги правя. Предпочитам да ги давам за нещо, което ще ми носи приход, а не само разходи.
(Е, ако имам 5-10 милки, нямаше да се притесня да лупна 100к на куп за кошница, защото щях да ги изкарвам за месец-два
)
Авторът на темата пита какво да избере - лизинг или кредит и какви са предимствата и недостатъците на двете.
Аз лично, бих тупнал 100к за кола кеш, само, ако не зная какво друго да ги правя. Предпочитам да ги давам за нещо, което ще ми носи приход, а не само разходи.
(Е, ако имам 5-10 милки, нямаше да се притесня да лупна 100к на куп за кошница, защото щях да ги изкарвам за месец-два
- La Furia Roja
- Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
- Обратна връзка:
Именно. Прав си. А що се отнася до лизинг или банков кредит естествено зависи от условията и на двата вида финансиране.
@bega4kata каза:
- La Furia Roja
- Обратна връзка:
Първата си нова кола я купих през вече далечната 2007г. Лансър 1.6 бензин. Банковият кредит бе значително по-добрата опция. Лизингът оскъпяваше значително. Отделно реално я платих цялата на куп сума и се спазарих за сериозна отстъпка. 20 процента си спомням. После пък при РСката лизингът бе по-добрия вариант. Беше едногодишен и не оскъпяваше крайната цена. Индивидуално е решението спрямо реалната ситуация към момента на покупката.
@bega4kata каза:
- The Hooligan
Тя темата се развива, като онази за гумите..
Както за гумите, така и за покупката на автомобил няма най-добър вариант, универсален за всеки.
Това, че аз съм избрал да сменям колата си на всеки 5 години чрез оперативен лизинг е решение взето на база моите нужди. Просто за мен НЯМА по-добър вариант.
И тук въобще не става дума само за финансоият интерес, а и това, че в края на периода просто я връщам и всички негатови по придобиване, продажба и т.н. не ме вълнуват..
Обаче аз не се опитвам да си налагам решението, като "най-доброто" за разлика от мистър кеш.
Както за гумите, така и за покупката на автомобил няма най-добър вариант, универсален за всеки.
Това, че аз съм избрал да сменям колата си на всеки 5 години чрез оперативен лизинг е решение взето на база моите нужди. Просто за мен НЯМА по-добър вариант.
И тук въобще не става дума само за финансоият интерес, а и това, че в края на периода просто я връщам и всички негатови по придобиване, продажба и т.н. не ме вълнуват..
Обаче аз не се опитвам да си налагам решението, като "най-доброто" за разлика от мистър кеш.
Последно промяна от The Hooligan на 09.11.2025, 17:24:34, променено общо 1 път.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
-
xektop
- Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Тъп си ти да смесваш и слагаш под един знаменател кредит за икономическо развитие и кредит за колаThe Hooligan написа: 09.11.2025, 14:42:59 Определено тъп си ти, като правиш сметки на хората и да се смееш, че ползват лизинг!
Пак, ще ти го повторя! Ако няма лизинги и кредити, няма да има развиваща се икономика, демек няма да имаш и ТИ как да си купиш безценната ламарина в кеш!
Последно промяна от bega4kata на 09.11.2025, 15:28:55, променено общо 1 път.
GUNTER SERVICE

- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
КЪДЕ ГО НАЛАГАМ бе човекThe Hooligan написа: 09.11.2025, 15:14:48 Обаче аз не се опитвам да си налагам решението, като "най-доброто" за разлика от мистър кеш.
![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
Вие го предсавяхте като невероятна изгода преди няма и година се води пак този спор.
Последно промяна от bega4kata на 09.11.2025, 15:26:01, променено общо 1 път.
GUNTER SERVICE

- The Hooligan
Ми не знам бе, ти беше завършил икономока, аз съм прост среднистbega4kata написа: 09.11.2025, 15:22:02 Тъп си ти да смесваш и слагаш по един знаменател кредит за икономическо развитие и кредит за кола
Щом казваш, че е така, значи е така!
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Нали стигнахме до заключение,че за всеки е различно. Защо подхващаш пак темата.
GUNTER SERVICE

- The Hooligan
Ми как да ти кажа, аз в този разговор не съм участвал