Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
smoke написа: 04.11.2025, 17:09:24
Разделът на тази тема е Octavia IV
Да, но важи за всички с OBD11 вярвам, а пък и колегата си е попълнил в профила автомобилите. Но все пак е добре да се споменава какво на какъв автомобил е тествано.
Сигурно в един германски автофорум в тази тема биха писали стриктно само собствениците на О4 И OBD11, ама в нашия...в темата за електрички само дето не пишат за банички, та
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
atanas4 написа: 04.11.2025, 14:45:06
Имам OBD11 и успях да си спра Старт-Стоп функцията. В момента нямам кредити, но смених акумулатор - от 72Ah, на 75 Аh.
Гледам, че в един от аповете има да се изберат амперчасове, но най-голямото число е 72Ah.
Струва ли си да си взема кредити и да си обуча акумулатора и ако да, моля някой да каже как.
Колега, виждам, че си със Съпърб - по-добре върни обратно старт/стоп системата и си вземи модул от алито, който да я изключва. Виж тази тема са обяснили колегите защо не е добре да се деактивира през OBD11.
P.S. Също така в раздела за Съпърб 3 има тема за активации през VAG-COM и OBD11
tsb написа: 04.11.2025, 17:58:20
Да, но важи за всички с OBD11 вярвам
Така де, но аз не се чудя защо в тема за О4 е писал за друг модел автомобил, а се чудя защо когато е писал в тема за О4 и не е споменал, че пише за друг модел автомобил, той се чуди защо ние си мислим, че говори за Octavia IV.
smoke написа: 04.11.2025, 19:18:48
Така де, но аз не се чудя защо в тема за О4 е писал за друг модел автомобил, а се чудя защо когато е писал в тема за О4 и не е споменал, че пише за друг модел автомобил, той се чуди защо ние си мислим, че говори за Octavia IV.
Добре разбирам логиката, но технически темата е за OBD11, мисля си това е с приоритет, нищо че е в раздел за О4. Иначе във всеки раздел ще трябва да има такава тема, което е нелепо поне за мен.
Никога не защитавам, просто явно всеки си има гледна точка и е добре да се поставим на мястото на другия преди да
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
n_ivanov написа: 04.11.2025, 18:09:35
Колега, виждам, че си със Съпърб - по-добре върни обратно старт/стоп системата и си вземи модул от алито, който да я изключва. Виж тази тема са обяснили колегите защо не е добре да се деактивира през OBD11.
Пуснах си отново старт/стоп системата през OBD11 и си поръчах от алито устройство за перманентното и изключване.
Здравейте имам октавия 4, 2022 година ,и си купих първо vcds кабел и за нищо не става,има защита,след това obdelevеn и той също не е кой знае какво,всичко е за пари (мое мнение ).Одис е най- добър за момента ,въпроса ми е може ли да се показват пътните знаци от навигацията или от камерата отпред до огледалото за задно виждане в електронното табло без да имаш травел асистент .Понеже колата е с ръчни скорости,а за автоматичния круизконтрол и травел асистент е задължително автоматични скорости .Чел съм много теми ,но те са за травел асистент.