Тези дни пътувах малко в Турция и се шашнах. Малко след влизане в страната на Октавийката й изчезна разпознаването на знаците! И не е като да е дала някаква грешка, а направо си изчезна като опция от всички менюта - все едно никога не го имало. Поглеждам в Андроид Аутото - и в Мапс-а ги няма ограниченията. Първо си помислих, че в Мапс-а може някаква настройка да съм бутнал или някакъв ъпдейт да е скапал нещата, а колата просто да се е ошашкала. Реших, че като я оставя да си почине ще заработи отново, но уви - след точно два дни я паля и пак - "йок" разпознаване. Още по-интересното бе, че в същия ден получих този имейл (виж снимката) от Шкода. Казвам си "Е не! Тези нещо са решили да ме гаврят и са ми спрели функцията дистанционно и ще искат да си я платя..." Опитах се да вляза в магазина през медията на колата за да видя дали ще ми излезе подобно нещо за покупка, но колата не можеше да направи връзка и така и не зареди. Казах си "добре, ще го мисля когато се прибера в БГ". Предусещах скандала в ЕТ
И тогава, след над два часа чакане на границата, тъкмо минавам митническия контрол от наша страна, поглеждам дигиталния кокпит и насреща ми грее знак за ограничението. Поглеждам картата в Андроид Ауто - и там също имам отбелязано ограничението на скоростта!
Излиза, че има някаква забрана или ограничение на тези функционалности за територията на Турция. Пробвах с 1-2 бързи търсения в Гугъл но не ми попаднаха читави резултати по темата. Интересното е, че на заводската навигация имаше индикация за ограниченията
Има ли някой който да се е сблъсквал със същия проблем или да е запознат защо се създават такива неудобства при комшиите?
![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
Това има ли го и при други марки?