Имате ли проблеми с Октавия 4 ?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
tsgavazov
rts, да - с товарна вилка го разбрахме 
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
[quote=tsgavazov post_id=407671 time=<a href="tel:1754327986">1754327986</a> user_id=10945]
само да не ми чупят стойки, че е акумулатора..
[/quote]
Акумулатора, също се покрива от гаранцията и го сменят без проблем. Дано се окаже той. Друго. При откачане на акумулатора и поставяне на нов/зареден, пак излизат сто лампи преди да направите едно кръгче. Сигурно ли е, че не пали на другия ден?
само да не ми чупят стойки, че е акумулатора..
[/quote]
Акумулатора, също се покрива от гаранцията и го сменят без проблем. Дано се окаже той. Друго. При откачане на акумулатора и поставяне на нов/зареден, пак излизат сто лампи преди да направите едно кръгче. Сигурно ли е, че не пали на другия ден?
-
tsgavazov
Абсолютно. Като си сложа зареденият акумулатор, грешките които са се появили преди това си ги изчиства в процес на движение. Проблема и най - мистичното от всичко е, че на следващата сутрин тока не стига за да запали 
-
Shunkar
Какво се оказа в крайна сметка, имам същия проблем?
- Tdi2529
- Гараж: Skoda Octavia 4 FL 1.5TSI 150hp

Здравейте. Имам проблем с навигацията на Skoda Octavia 4 FL. С 13" навигация е и от няколко месеца започна от време на време да се шашави. Прилагам снимка и клип на проблема. На клипа съм на бул. Брюксел посока летището. Прави ми впечатление, че се шашави често на едно и също място, но като цяло го прави и на други места. Не го прави всеки път, но е често. Като загася колата и остане така някакво време - паля и си намира местоположението правилно. Ходих и в Еуратек преди няколко месеца. Казаха, че и един Карок го прави същото, но нямат информация за сега какъв може да е проблемът и ще се свържат с мен ако разберат нещо. Та сега е кофти ситуацията, защото не мога да разчитам на тая навигация постоянно (не знам кога пак ще се обърка), пък колата е гаранционна....и не могат да направят нищо. През септември тръгнах на море към Гърция и пак се ошашави някъде към Владая. След като преминах границата се оправи почти веднага. Има ли някакъв начин да я рестартирам или да видя връзката към сателитите? Изглежда все едно губи връзка със сателитите и си кара на компас. Приемам всякакви идеи...
https://youtube.com/shorts/A2nAhH8pvXQ? ... CP_ufLKz-J
-
maiden
Пробвахте ли с рестарт на медията със задържане на бутона 10 секунди ?
- Tdi2529
Пробвах само да я изключа за момент от бутона и да я пусна, но не съм държал 10 сек. Има ли значение дали ще работи колата по време на този рестарт или може и на място с изгасен двигател да задържа 10сек на бутона?maiden написа: 25.10.2025, 13:04:02 Пробвахте ли с рестарт на медията със задържане на бутона 10 секунди ?
-
maiden
- Tdi2529
Пробвах със задържането - рестартира се медията и навигацията ми показваше все едно съм вкъщи, а не там където бях. Пораздвижих се и пак на навигацията минавах през ливадите. Пробвах и с бой по перката на тавана - нямаше ефект. Странното е, че се шашави тая навигация почти всеки път на едни и същи места... За сега нямам решение на проблема...
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Да не минаваш покрай някакви секретни обекти със заглушаващи системи....
- nedra
Здравейте, днес напълних бензин до горе, след изминати 283км още си стои на най-горната чертичка, а трябваше да е паднал с няколко. Предполагам, датчика, който е в кошницата в резервоара се бъзика. Някой имал ли е подобен проблем?
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
@nedra Нищо му няма на датчика. Просто резервоара е напълнен "до повръщане" и сега изразходва горивото от тръбите. Съвсем скоро ще падне една чертичка. Най-вероятно сега има и следи от преливащо гориво около вратичката за зареждане. Вие ли зареждахте или бензинджията?
- GSH
- Гараж: Skoda Octavia IV (MY23) - 1.5 TSI, 6M, Business
Аз съм успявал да мина 300км без да падне една чертичка. След това обаче почва значително по - бързо да пада.
- nedra
Да, днес точно окол 300км падна една чертичка.
- napsi
- Гараж: Octavia 4 FL 1.5 TSI 115 DSG
И при мен някъде след 280 км. пада първата чертичка, а после си падат по бързо. Зареждам си сам до първото изключване на пистолета. Дразнещо е това, но се свиква