1.5 TSI mHEV надежност

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

1.5 TSI mHEV надежност

Мнение от Taratajki »

xektop написа: 01.11.2025, 18:35:56 взе на жената бензин
На жената бензина няма нищо общо, освен горивото, с настоящите експерименти ;) Няма батерии, няма филтри, няма изключващии цилиндри... абе няма нищо излишно [smilie=sarcastic.gif] 1.2TSI и 1.4TSI май са последните необременени бензинови двигатели [smilie=pardon.gif]
Но за посочените изисквания бензина е правилното гориво.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

1.5 TSI mHEV надежност

Мнение от Taratajki »

Марто написа: 01.11.2025, 20:48:18 И още нещо някой с дизел да сподели мнение за тези километри и нова кола би ли имало проблем с DPF и колко чести би влизала в режими на регенерации...
Абе не ти трябва дизел, ако не караш поне 60-70% извънградско.
За градско си е екстра бензина. Па и с малко ток, супер.
Моята е дизел, но аз често минавам по над 1000 км извъндържавно наведнъж. В България също доста карам извън града. Регенерации има, ама не им обръщам внимание.
На предишната ми Октавия 3 дизел, дпф филтъра беше.на 33% на 125 хил. км. Та не е драма с този филтър до поне 250 хил., според мен.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”