Karoq: Съвети при поръчка през конфигуратора

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
nitro

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24

Мнение от nitro »

Karykoff написа: 28.10.2025, 20:22:26 .......и предните му седалки ме отказаха.
И мен това бе едно от нещата които не ми харесаха в Sportline.
Аватар
Цецо Тодоров

Škoda Фен

Гараж: Skoda Karoq MY25 1.5TSI 150hp 7DSG

Мнение от Цецо Тодоров »

На мене пък предните седалки на Спортлайн-а са ми супер удобни.Може би се дължи на това, че съм прекалено “строен”- 167см 😁.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

От спортните седалки на Шкода, най неудобни са на ОК 2 РС и Фаб.1 рс. Всички други са ми ок. 171/80кг.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
bobotnik

Шкода Новак

Гараж: Skoda Karoq SportLine 130 1.5TSI 7DSG MY 2025
Peugeot 207 1.6 HDI
Skoda Kamiq Style 1.5 6M MY 2024 (EX)
Skoda Octavia II 1.9 Tdi (EX)
Toyota Avensis 1.8 (EX)

Мнение от bobotnik »

И на мен са ми добре седалките на Спортлайна, макар да съм 185см/108 кг :)
Fenix

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kamiq 2025, 7DSG/1,5/150/TSI

Мнение от Fenix »

Karykoff написа: 28.10.2025, 20:22:26
Пльоснахме синия металик за цвят, светло сивият който беше другия вариант вече не е наличен, а има нов който е по-светъл от тъмно сивия металик. Това синьо мъка ли е за поддръжка, миене и т.н.?

За автоматик не се реших, порових из мрежата за повече информация и не ми се стори добре за момента, а и отива много пари, за които може да се вземе Октавия 2.0 TSI с мокрото DSG. Само че там нещата идват леко тесни за сегашните нужди, друга тема.
ДСГ е супер, много адекватен и много удобен. Карал съм чист автоматик, но ДСГ е много по-добре.
Аз моята първоначално я поръчах спортно синьо, но видях на живо една такава и ми се стори прекалено искряща и смених цвета в поръчката с графитено сив и не съжалявам.
Аватар
ssiliev

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 1 FL 1,9 TDI ASV (1U5)- "Бабичката"
Karoq SL 1,5 TSI ACT DXD (NU7) - "Младежа"
Обратна връзка:

Мнение от ssiliev »

Цецо Тодоров написа: 29.10.2025, 08:44:41 На мене пък предните седалки на Спортлайн-а са ми супер удобни.Може би се дължи на това, че съм прекалено “строен”- 167см 😁.
Споделям напълно мнението. Бих допълнил и, че изцяло подхождат на визията на Спортлайн-а. Единственото, което ме дразни е, че когато излизам от път/улица без предимство е малко тегаво да се огледаш на дясно. Пречката е горната част на пасажерската седалка в комбинация със колонката на предна/задна врати.
Аватар
Karykoff

Škoda Фен

Гараж: Touran 1.9 TDI, ръчка
Karoq 1.5 TSI, ръчка

Мнение от Karykoff »

Пропускам го автоматика, не е такава драма за мен (а още по-важното и за жената не е драма), че трябва да ръчкам скорости, дори ми е приятно. Пак казвам - DSG-то е наистина приятно, не се правя на голям класик, верен на ръчката. Иначе проблемите виждам идват след 150-те хиляди км пробег, а с моя годишен от 17-20 хиляди няма да ме хване гаранцията при кутията. Иначе въпрос при Карока с DSG инерцията, при пускане на газта, убива ли се лесно? На Октавията ми направи впечатление, че в сравнение с ръчна скоростна кутия, автоматикът едва убива инерцията.

За цвета - синьото съм го набелязал от доста време и чуденето бе между него и светъл металик, който вече го няма. Просто светло сивото носи много повече на мръсно, не е така капризно. Не си падам по изкрящите цветове, това синьо не го считам за такова. Поне нюансът не е чак толкова "шикозен". Ех, ако имаше Оранжев Феникс... A графитеното сиво ми се струва, че много изяжда от чертите на колата, сякаш не ѝ позволява да изпъква дизайна достатъчно добре, но лично мнение.

За оцеляването по време на чакането - какво да се прави, детска радост. Първа нова нова кола е, досега все бангии карани от пенсионери и държани в гараж, пред който са рязали дървото, за да я изкарат за продан.
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Мнение от kolyo b8 »

Karykoff написа: 29.10.2025, 16:03:23 Карока с DSG инерцията, при пускане на газта, убива ли се лесно?
При 1,5 TSI и DSG - няма Coasting (изключване от предавка), а изключва два от цилиндрите, когато отпуснеш газта. С DSG не се усеща кога изключва и кога включва тези два цилиндъра. Единствената индикация е в центъра на таблото (ако е избран моментен разход) - показва съобщение "Движение на два цилиндъра"
ABBC3_OFFTOPIC
Да считаме, че T-Roc -a тесен за твойта душа е [smilie=sarcastic.gif] (защото там има доста добри предложения в момента). От ЕТ не се ли отпуснаха с един ваучер за 500 лв - или той е само, ако вземеш наличен автомобил?
Аватар
Цецо Тодоров

Škoda Фен

Мнение от Цецо Тодоров »

DSG-то като му отнемеш газта не бих казал, че убива много инерцията.Ако е по наклон даже се изключва от скорост само и си се самоускорява,ако мога така да го нарека.Сравнено с другата ми кола която е ръчка,имам чуството че дсг-то има повече инерция.Може да е субективно😃
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Мнение от krachunov »

Цецо Тодоров написа: 29.10.2025, 16:31:16 .Ако е по наклон даже се изключва от скорост само и си се самоускорява,ако мога така да го нарека
Интересно, аз имам точно обратно наблюдение. При спускане си държи и не ускорява а ако пипаш и спирачката отвреме на време, и смъква даже, така че не се налага да палиш спирачките.
Иначе инерция не съм усещал да убива.
За дизел
Fenix

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kamiq 2025, 7DSG/1,5/150/TSI

Мнение от Fenix »

Аз имам и сантимент относно графитеното сиво. Дълги години карах Ауди А4 цвят делфин се водеше и много си го харесвам, не личи и мръсното толкова. Иначе дилемата със спортно синьото беше защото много харесвам субаро импреса в неговия си цвят и съм от Левски и..и, но не съжалявам.
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Мнение от spaldingrs »

Цецо Тодоров написа: 29.10.2025, 16:31:16 Ако е по наклон даже се изключва от скорост
При мен, това нещо до сега не ми се е случвало. Много съм доволен от DSG-то, подкрепям колегата krachunov, че е доста щадящо за спирачките, особено на равно. Иначе аз, ако имам много да спускам, си нагласям скоростта и Карокчо си се грижи прекрасно за нея :). Изключигелно съм доволен от автомобила по критериите - пространство, удобство, динамика, поведение на пътя.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Мнение от krachunov »

spaldingrs написа: 29.10.2025, 19:12:34 Иначе аз, ако имам много да спускам, си нагласям скоростта
И аз така правех, но ако се пуснеш да речем по инерция си ускорява. Като пипнеш спирачката няколко пъти явно компютъра го измисля и почва да държи, даже ако гледаш моментния разход се вижда как включва предавка надолу (че на Д ми показва само Д) [smilie=hunter.gif]
Аватар
Цецо Тодоров

Škoda Фен

Мнение от Цецо Тодоров »

spaldingrs,
Към вилата имам едно 3км спускане и там съм забелязал,че като спускам от 90 спокойно ако съм сам и не използвам спирачките до 110-120 си се засилва без проблем.Иначе като карам по проходите определено DSG-то задържа супер прилично на скорост.Забелязах,че на ЕКО на всяко отнемане на газта изключва и оборотите падат на 800-900.Аз съм мега доволен и от автомата и от колата като цяло.Дано и следващите 5 год да не ме разочарова :)
Аватар
Karykoff

Škoda Фен

Гараж: Touran 1.9 TDI, ръчка
Karoq 1.5 TSI, ръчка

Мнение от Karykoff »

kolyo b8 написа: 29.10.2025, 16:29:11
ABBC3_OFFTOPIC
Да считаме, че T-Roc -a тесен за твойта душа е [smilie=sarcastic.gif] (защото там има доста добри предложения в момента). От ЕТ не се ли отпуснаха с един ваучер за 500 лв - или той е само, ако вземеш наличен автомобил?
При VW се интересувах от Тураните, но като им видях цените и се отказах да гледам каквото и да е друго от марката. To e срамота за модел без фейслифт от 2015-та година да искат такива пари (най-базовия започва от 72 хил. лв), без никакво обновяване, а вътре пък изглежда зле, защото го блъскат с каквото намерят от модерните модели на марката, а то не подхожда на интериора. На него слагат 1.5 TSI ама по някаква причина (килограми ли :?) разходът хич не е добър. Няма 2.0 TSI - пак "гениално" решение. Тоя модел го държат на системи заради китайските таксиметрови компании. Иначе най-красиви са Rline-ите от 2018-та година.

А иначе като цяло SUV иде малко компромис от моя страна. На мен ми се искаше адекватно MPV (каквито няма) и се оказа, че Karoq-а е най-близо до истината. VW не ги разбирам с хиляда варианта на малък SUV - Taigo, T-Cross, T-Roc, Tiguan (който вече порасТна)... Ама да призная изненадан съм от цените им, мислех, че всичко започва от 70 нагоре при тях [smilie=diablo.gif] T-Roc-чето е тясно спрямо Карока, не знам защо ги слагат в един клас като видимо Карока е сравним с вече стария Tiguan (не Allspace). Тъжно, че 2.0 TSI се слага само на Sportline и е доста недостъпен.
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”