Отопляемо предно стъкло и транспондер за толтакси

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Пак няма да го удари. Бариерата е настроена да не се затваря ако под нея има нещо. Така трябва да са всички бариери от съображения за безопасност. Може да мине гратисчия, но важното е да не удари нещо или недай си боже някого. Те си го имат на камерите и могат да го хванат, ама явно не им се занимава и тарикатеят местните.

Та влезне ли в обхваната на датчика и ако е вдигната бариерата - няма да го удари. Във България на Лидл бариерите и те са така и там тарикати минават "резко".

При мен обикновенно е обратното - като се подредя в лентата с транспондера, гърците обикновенно седят на голямо разстояние. Явно си мислят, че съм заблуден и ще трябва да връщам назад :)
Бееееее.....
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

Аз на челното стъкло имам и фолио и не ми се искаше да лепя на него. Залепих го на огледалото за обратно виждане и всичко е точно, даже като се свали паса, държача въобще не се вижда.
2015_O3

Шкода Новак

Мнение от 2015_O3 »

[quote=digitalundgrd post_id=414593 time=<a href="tel:1760864602">1760864602</a> user_id=1608]
Понеже вече имам 5-6 пъти ходения до Гърция с този Егнатия пасс и ми направи впечатление следния факт :

Всеки път на тези ТОЛ-ове предназначени за преминаване с транспондера ми се лепят плътно броня в броня гръцки автомобили и минават заедно с мен на бариерата. Това някакъв тарикатлък да не плащат ли е от тяхна страна или ? Но винаги са гръцки коли... При вас случвало ли се е такова нещо ?
[/quote]

Бариерата не пада, но се отчита и следващата кола. Прави се да не спират и да минават по-бързо колите. Имам приложението им на телефона и получавам известие за всяко таксуване…
Чудя се защо на хора, които ходят в Гърция 2 пъти годишно им е нужно такова устройство?
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

2015_O3 написа: 23.10.2025, 11:17:21 Чудя се защо на хора, които ходят в Гърция 2 пъти годишно им е нужно такова устройство?
Последният път (към края на сезона) спестих 50 минути чакане за 200 + 200км преход в Гърция (сумарно 10 тина тола в двете посоки). Спестеното е засечено спрямо друг автомобил, който си минаваше на нормалните гишета.

При положение, че хората ми го дават без пари, за да си облекчат трафика, защо да не го правя?

Естествено, когато нашенци се натрупат на някой по-тесен пункт (има 2 такива), задръстването става толкова голямо, че не можеш да се добереш до бързата лента. Но тогава пък гърците проявяват разум и пускат минаването гратис, за да се движи бързо колоната.
Бееееее.....
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Е как защо ги купуваме - за да минаваме по-бързо и да не се занимаваме да плащаме кеш/с карта. Колкото повече хора ползват тези устройства, толкова по-малки ще са опашките.
Изображение
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

2015_O3 написа: 23.10.2025, 11:17:21 Чудя се защо на хора, които ходят в Гърция 2 пъти годишно им е нужно такова устройство
Ако визираш мен, така като се замисля да съм изпуснал макс 2 месеца от годината, в които да НЕ съм отишъл до Гърция [smilie=sarcastic.gif]

Освен за летните ми почивки, редовно ходя до Серес или Солун за хапване/разходка със семейството.

По принцип мразя да вися кат преоценена луканка на витрина и с тая джаджа преминаването ми става по-безболезнено ;)
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Мнение от krachunov »

2015_O3 написа: 23.10.2025, 11:17:21 Чудя се защо на хора, които ходят в Гърция 2 пъти годишно им е нужно такова устройство?
и 1 път да ходиш и то извън сезона е екстра. Не спираш не диплиш стинки, в гадно време още по - добре.
Да си 1ва кола и до теб друга на ръчните, пак спестяваш близо минута, а ако е мотав и повече.
Комфорт
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

2015_O3 написа: 23.10.2025, 11:17:21 които ходят в Гърция 2 пъти
Аз ходя по веднъж, ма на Йонийско море [smilie=sarcastic.gif] Има доволно тол бариери до там.
Едни 30- 40 мин. са ми екстра, като спестено време.
Па джаджата нито я храня, нито поя. Седи си в жапката и чака следващото море.
Взел съм си и за втората кола, въпреки, че вероятността да ида с нея е минимална, клоняща към никаква [smilie=sarcastic.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”