Едно бързо ревю от днес.
Потресен съм от цената - 69 000лв
Иначе СУВ-чето е ОК, никога не съм разбирал идеята СУВ на Предно.
Енджой

Из книжката имаше първите 300/700/1000/2000 км.
Даже не 5 ами и след 2500 че и 2000. Тук ще скочат всички, как видиш ли нямало разработване. Такова има. Това че не ти пука на теб (не визирам някой конкретно) или на производителя. Няма значение! НО дори и да влезем в хипотезата че всичко е избацано до хилядни от микрона и то при натоварване и температури, които никой няма да седне да развива в производствения процес, става дума за 350 лева да смениш само масло и филтър, ако си вземеш маслото ти - 250. Та 250 - 350 лева, ако допринесат за живота на двигателя, защо не. Дали ще е твоя или не, не променя факта.

Привет,Fenix написа: 22.10.2025, 09:23:11 Вчера го видяхме при мой приятел-майстор и той каза, че е започнало да потъмнява и си му е време за смяна на 10 000, защото вече губи качествата си. Записах час за понеделник. До тогава ще ги закръгли на 10.

+1krachunov написа: 21.10.2025, 14:38:31 за 350 лева да смениш само масло и филтър, ако си вземеш маслото ти - 250. Та 250 - 350 лева, ако допринесат за живота на двигателя, защо не. Дали ще е твоя или не, не променя факта.

Ами ок, дори на сезон да е пак си му е време. Последно го сменях зимата. И на моточасове да е, аз си ги минавам, просто си я карам.ЦецоNOL написа: 22.10.2025, 09:53:34 Привет,
Моля Ви да не се обиждате, но пробвайте с друг майстор.Това с потъмняването е все едно колата като мине 200 000км и да се слага 10//40 например.
Работата на маслото е да смазва и да мие, следователно като не е черно - не върши работа.
Много зависи и какво е маслото. Масовите започват да се разпадат молекулярно още след 4500-5000км.
Но най-важното е , че маслото реално трябва да се сменя на моточасове, а не на километри, което е дискутирано много пъти.
При мен - сменям на сезон , стига да не трябва да тествам пак нещо си.
Най - общо казано - темата е необятна, а факторите много.