Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Покрай пътувания и работни драми последните месеци бях малко занемарил Шкодилака откъм чистене. Днес я прекарах през автомивка и след като я подсуших забелязах следните петна по абсолютно цялата кола:
Както и да търках не изчезват. Приличат на петна от варовик, но преди са падали. На някой случвало ли си е нещо подобно и има ли шанс да е нещо по-сериозно по лака според вас?
Варовикови са. Да си мил колата без да я подсушиш и след това да е "изсъхнала" на силно слънце? Така става и като е валяло, била е прашна и след това да е изгряло слънце и да е изсъхнала. Или както казваш ти бая време не е била мита и са се повтаряли няколко цикъла на описаното по-горе...
Би трябвало да падне с препарат против варовикови петна. В най-лошия случай с леко полиране ше се оправи
Shake, привет! Пробвай ей това
Послепис: Има специална тема, където по-компетентни от мен колеги са писали за варовика. Ето линк за темата: viewtopic.php?t=88&start=1380
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
Има си функция "измиване без петна" на модерните автомивки.
Отделно като забършеш и подсушиш качествено обикновено не остават петна /особено вдлъбнати като от снимката/
Край.
digitalundgrd, да, за месец е видяла доста дъжд, прах и слънце, та най-вероятно е от това.
Lemi_, мия я на една и съща автомивка от почти две години, подсушавам сравнително старателно, чак такива никога е нямала. Ще пробвам още една автомивка с "измиване без петна", ако не, препарата на pavel31. Ама бива ли чак толкова да се е засрала ...
Не ме разбираш... На Волвото имам небоядисани черни пластмаси. От това се интересувам. Използвам един спрей за табло, но е къртовски труд.
Иначе петната по лака много успешно ги боря с Мафра.
Ако не стане с предложените препарати, може да тестваш с полиш. Иначе на предната и аз имах подобно петно, седя си поне 2-3 години... после май свикнах