Следващият ни семеен автомобил - Кодиак 2

Всичко за второ поколение SUV Kodiaq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
PPG

Škoda Фен

Гараж: Шкода Октавия - 1.9/105 ПД - 2007 и 2010 г. ФЛ.
Шкода Кодяк - 2.0 ТСИ 204 к.с. 2025 г.

Мнение от PPG »

Втелясвате се, караме си супер колици, а че има пласмаси и У RS Q8 Performans, значи сме в тренда. :)
Аватар
Eager

Škoda Фен

Гараж: Škoda Kodiak 2 RS
ex Škoda Octavia 4 Combi 2.0 TDI

Мнение от Eager »

zalmaneca написа: 22.08.2025, 08:28:31 Това е s8, rs q8 е друга бира.
Абе замислих се защо аджеба свети (крависо) S8 само, но тя така го нарече, емблемите са в черно, та така и предадох. Лошо няма, ако това е почти 200 бона, не искам да знам колко е RS. В смисъл, вървим към разговор за едни други марки автомобили.
Rangel написа: 22.08.2025, 08:32:36 В семейството имаме RSQ8, колата е гръм с 600+ заводска кончета.
Много яко!
Rangel написа: 22.08.2025, 08:32:36 Тази от снимките също ме кефи
На мен ми харесва цветът. Не е моето, но изглажда свежо.

Иначе, стана ми любопитно и попитах иконома си:

Изображение
Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

От средата на таблото надолу, таблото е смотана пластмаса. Почукай/драсни с пръсти по жабката [smilie=sarcastic.gif] - ще усетиш Рапида в Аудито.
Може и защото е ес модел да е мека, но не варвам. На 99 процента е твърда евтина пластмаса:)
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
andreev

Škoda Racer

Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 3

Мнение от andreev »

Това даже мисля, че не е SQ8, а обикновено Q8 :)

...много ми харесва Кодиака, честито! браво
PPG

Škoda Фен

Гараж: Шкода Октавия - 1.9/105 ПД - 2007 и 2010 г. ФЛ.
Шкода Кодяк - 2.0 ТСИ 204 к.с. 2025 г.

Мнение от PPG »

bega4kata написа: 22.08.2025, 11:22:19 От средата на таблото надолу, таблото е смотана пластмаса. Почукай/драсни с пръсти по жабката [smilie=sarcastic.gif] - ще усетиш Рапида в Аудито.
Може и защото е ес модел да е мека, но не варвам. На 99 процента е твърда евтина пластмаса:)
Демек, ние с Кодяците сме се набутали по - малко.🤣
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Eager, ето, даже се оказва, че дори Ауди, за доста повече пари, не предлагат нещо невиждано в интериора, дори напротив...
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

PPG, много ясно.
Единственото което му липсва е 240 тди моторизацията която махнаха за съжаление.
193 му е леко слаб, а бензините харчат безумно и нямат въртящ момент.
240 тди има прекрасна динамика и хубав звук, макар и изкуствено създаден но все пак от ауспуха.
Имам Кодияк такъв на подръжка при мен. И Два Тигуана ер лайн. Много ме кефят. Единственото като проблеми....познайте [smilie=sarcastic.gif]
Сещате се
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
chill

Škoda Фен²

Гараж: Дакел 280

Мнение от chill »

Eager написа: 22.08.2025, 10:32:50 не искам да знам колко е RS
SQ8 222K
RSQ8 288K
RSQ8 performance 312K (Lambo Urus започва от ~300K но в евро)
Базови цени в BGN.
Кодиака е топ!
Аватар
Eager

Škoda Фен

Мнение от Eager »

"Кратко"* междинно ревю.

Минах 2000 км, което за колегите от форума е нищо, но за мен, който живее на 2.4 км от работа и наполовина от магазина не е малко. Разхождах я тия дни по центъра на София по работа, имахме две извънградски приключения с женъта до Карлово и до Пловдив, както и няколко почти-градски приключения до Щъркелово гнездо.

Основно суперлативи. Най-голямото ми оплакване от Октавия 4 е, че са сложили много контроли в инфотейнмънта, а екрана е от 1998-ма година и не отчита. (във фейслифта са сменили екрана и е по-добър, но моята беше ноември 2021-ва). В това отношение - новият екран на Кодиака (и по съвместимост Ениака, Супърба, може би и другите) е ТОП. Толкова ли е добър, колкото един айПад или Самсунг Таб от 2025-та? Не. Но приемливо регистрира всяко докосване. И другото нещо е, че компютъра е по-бърз, и въпреки гадната операционна система.

Между другото, бях убеден, че е Джава базинара, просто заради начина, по който се държеше, но моя иконом и фелдшер, чатгпт, разправя, че по-новите автомобили на ВАГ са на някакъв техен Линукс. Това няма да интересува 99% от хората тук, но исках да го споделя.

Изображение

Возията е супер. Някой беше писал в другата тема, че в режим Комфорт се държи като кодилак или линкълн, и съм склонен да се съглася. Аз май шофирам на Нормал, и сега като поутихнат нещата в работа мисля да я пробвам на оффроуд на лек терен - селски път.

Имам забележка, че не отчита ограничението на скоростта правилно. На първокласен път, Карлово - София, ми пищи постоянно за 50 км, въпреки, че е права отсечка и определено е 90. Не става дума преди разклон. В София постоянно ми пищи за 30 км или 40 км на булевард. Факт, видях няколко знака за 30, но говоря за другите отсечки. И ме дразни, че не мога да го изключа за постоянно - поне не мисля - пък и по принцип искам да ми казва дали прекалявам, просто да го казва вярно.

Темпоматът ми не работи. Май е лостчето. Ще намеря време да мина до Еуротек, за да ми кажат дали аз съм малоумен примат, или има нужда да влезе в сервиза.

Понеже е по-широк от Октавията, и има по-малък ъгъл на завой - или поне така ми се струва - на тесни паркоместа паркирам като дебил понякога, в смисъл, бавно, и с няколко маневри. Започвам да свиквам с камерите, защото те си показват, почти реално, колко място има всъщност и дали ще се цункаме с колоната или автомобила отдясно. Като свикна още малко с габаритите, и с дистанциите показани на камерите - ще е елементарно.

Все още мирише на нова кожа. Малко ме дразни пристягането на колана при тръгване, но ме кефи движението на седалката. За предишното си мисля, че по този начин автомобилът те гушка преди да тръгнеш :)

Следващото ревю ще е по-сериозно, и ще замеря тоците на зареждачките. Поне безжичните такива са топ по сравнение с предишния ми автомобил - при ползване на Андроид Ауто телефонът вече не се разрежда на зарядното, а бааавно се зарежда.

bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Не се ядосвай на някои системи. Никога няма да станат така че да не те дразнят. Знаците винаги ще има случаи да ги обърка, въпреки че ги гледа и с камера и взима инфо от навигацията. Коланите и притягането е мега тъпотия, на която и аз много се кефих. Сега съм я изключил. Даже съм си купил щипка от Алито [smilie=sarcastic.gif] да не ме притиска колана. На дълъг път мен ме дразни. Системи за подпомагане на водача и избягване на сблъсък също са неприятни. Колкото и да са съвършени, или трябва да ги оставиш те сами да управляват колата- напълно автонономно шофиране или трябва да са изключени. Няма как да се разберете с тях, те не могат да мислят и преценяват както хората.
Постоянно нещо не им харесва какво правиш [smilie=sarcastic.gif]
Кефи му се и да не ти пука. Ти си шефа.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
Eager

Škoda Фен

Мнение от Eager »

След 20 години системите за управление на автомобил ще са напълно автоматични, а след 40 - управлението на автомобил ръчно ще е забранено.

Аз просто гледам да се изкефя докогато не е , и затова си взех vRS.
Изображение
PavelKovachev

Шкода Новак

Гараж: WV Tiguan

Мнение от PavelKovachev »

Както се казва, гребете от живота докато може.
Автомобил мечта за повечето хора е това. Включаю и моя милост [smilie=pardon.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq 2”