Смяна на предно стъкло
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
sh1ke7o
Смяна на предно стъкло
Моето се пръсна на 300тния километър
Смениха го в Надежда доста бързо, не е протекло все още след година и малко. Моето също е с подгрев и го смениха с такова с подгрев. Сега май пак леко е цъкнато на едно място 

-
atanas4
- Гараж: Skoda Superb III 2.0 TDI (190 кс) DSG6 4x4;
Citroen C5 I 2.2 HDi (133 кс);
Citroen C3 I 1.4 HDi (90 кс)
Смяна на предно стъкло
Мойто предно стъкло е спукано по същия начин, на същото място като на снимките. Скоро ще се свързвам със застрахователя, но имам следния въпрос:
Мога ли по някакъв начин да си доплатя и да ми сложат по-висок клас стъкло, напр. с подгрев?
И втори въпрос - ако може, възможно ли е да има проблеми със захранването на подгрева?
Колата има каско, но не е гаранционна.
Мога ли по някакъв начин да си доплатя и да ми сложат по-висок клас стъкло, напр. с подгрев?
И втори въпрос - ако може, възможно ли е да има проблеми със захранването на подгрева?
Колата има каско, но не е гаранционна.
-
tahumbata_2
Смяна на предно стъкло
За подгрев ме съмнява, но може би могат да сложат акустично и атермично стъкло, ако сегашното ти не е такова. За подгрев трябва окабеляване и бутон/софтуер най-малкото, което афтърмаркет може би има начин да се направи, но аз лично не бих рискувал. От ЕТ предполагам ще ти откажат.
Отделно стъклото с подгрев знам е много скъпо ако не мине по Каско та трябва да се види струва ли си въобще. Иначе през зимата е голямо удобство, спор няма. А, то е свързано и с датчика за температура и влажност, понеже като види, че е влажно в купето си го пуска да предотврати запотяване, нещото, което мен лично дори повече ми трябва от това да си размразя стъклото сутрин предвид зимите в последно време.
Отделно стъклото с подгрев знам е много скъпо ако не мине по Каско та трябва да се види струва ли си въобще. Иначе през зимата е голямо удобство, спор няма. А, то е свързано и с датчика за температура и влажност, понеже като види, че е влажно в купето си го пуска да предотврати запотяване, нещото, което мен лично дори повече ми трябва от това да си размразя стъклото сутрин предвид зимите в последно време.
Karoq Style 2019 1.5TSI Evo1 DADA / DSG DQ381 4x4
Fabia Monte Carlo 2024 1.5TSI Evo2 DXDB / DSG DQ200
ex Audi A3 Ambition 1997 1.8 AGN / 5M
Fabia Monte Carlo 2024 1.5TSI Evo2 DXDB / DSG DQ200
ex Audi A3 Ambition 1997 1.8 AGN / 5M
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Смяна на предно стъкло
Ако се кара с пуснат климатик никога не се запотява стъклото.tahumbata_2 написа: 10.10.2025, 07:31:52 А, то е свързано и с датчика за температура и влажност, понеже като види, че е влажно в купето си го пуска да предотврати запотяване, нещото, което мен лично дори повече ми трябва от това да си размразя стъклото сутрин предвид зимите в последно време.
-
xektop
- Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE
Смяна на предно стъкло
Какво имаш предвид под пуснат климатик ? Компресорът под определане температура не се включва.nmnikolov написа: 10.10.2025, 08:13:25 Ако се кара с пуснат климатик никога не се запотява стъклото.
Върнете се в началото
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
Смяна на предно стъкло
Те са ти отговорили повечето колеги, но от др марка впечатления. Ако не се направи читаво имаше случай на запотено пред камерата. Та може би единствено това да видиш след смяната.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Смяна на предно стъкло
Ето какво казва АИ-a, но от доста хора съм го чувал това, дори и тук във форума. Аз затова си карам целогодишно с пуснат климатик и на Auto.xektop написа: 10.10.2025, 09:55:22 Какво имаш предвид под пуснат климатик ? Компресорът под определане температура не се включва.
Да, климатикът помага значително за изсушаване (обезмъгляване) на прозорците на автомобила през зимата.
Ето защо:
Функция на обезвлажняване: Основната роля на климатичната система е да охлажда въздуха, но като страничен ефект от този процес, тя отстранява влагата (изсушава) от въздуха, преди той да бъде затоплен от парното и насочен към стъклата.
Комбинация с парно: През зимата обикновено се препоръчва да включите климатика едновременно с парното. Климатикът изсушава въздуха, а парното го затопля. По този начин към прозорците се насочва топъл и сух въздух, който много бързо премахва конденза и запотяването.
По-добра видимост и безопасност: Това бързо изсушаване е изключително важно за добрата видимост и безопасността при шофиране в студено и влажно време.
Важно е да се знае:
При много ниски външни температури (обикновено под −5 ∘ C до −6 ∘ C), компресорът на климатика може да не се включи автоматично (за да се предпази системата).
Редовното включване на климатика (дори за 10-15 минути веднъж седмично, ако не го ползвате ежедневно) е полезно и за самата система, тъй като поддържа уплътненията и частите смазани.