Закупуване на 1.5 tsi m-Hev, мнение за двигателят.

Всичко свързано с модела Супърб, произведен след 2024г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
OctavianNot

Škoda Фен

Гараж: Škoda Karoq

Мнение от OctavianNot »

На пръв поглед сякаш Пасат, в тази конфигурация, наистина е много близък по цена до Супърб. Нещото за което не съм сигурен е "на края има нотариална заверка за придобиване и прехвърляне на автомобила" - колегите да кажат, но освен ако не се различава лизинга по тип (в ЕТ е един тип, в Порше - друг), мисля, че за частни лица винаги има нотариална такса за прехвърляне на края на лизинга?
Относно километрите - така е, за Пасат дават 150 000 км гаранция, но ако не карате достатъчно.. ще минат първо 5те години (5 години дават и за Супърб).
Skodilak90

Шкода Новак

Мнение от Skodilak90 »

Освен че се доближават на цена в крайната оферта. Пасат с всички екстри които има повече от Супърб, лизинг за 5 години, стартови документи и каско. Пасат на края ми идва на същата цена като Супърб, но с оборудване за което на Супърб трябва да платиш 8000лв. повече. Сметката да взема и аз втора нова шкода не беше на тяхна страна.
Аватар
Fab

Шкода Новак

Гараж: 2.0 TDI 150

Мнение от Fab »

OctavianNot написа: 19.09.2025, 00:19:51 за частни лица винаги има нотариална такса за прехвърляне на края на лизинга?
Точно така, има.
OctavianNot

Škoda Фен

Мнение от OctavianNot »

Разбира се, вие ще изберете най-доброто за вас, но Супърб и Пасат не са еднакви - дори и само като ниво на оборудване.
Например, Супърб EDITION 130 има:
"Aкустични странични стъкла,
Допълнително обезшумяване на интериора" - нещо, което при Пасат се доплаща.
"Area Top View 360 с четири камери" също е налично в EDITION 130, докато при Пасат отново се доплаща.
Да, медията и седалките при Пасат изглеждат по-добри, но ако се направи детайлно сравнение и/или се изравнят нивата на оборудване с добавяне на допълнителни пакет, би трябвало Volkswagen да е по-скъпата марка.
DCC при Пасат се доплаща и при топ оборудването, нещо което, за мен лично, е абсурдно! :)
Според хората във Волфсбург - Пасат винаги ще е по-добре оборудван (възможност да се накичи с повече екстри) и по-скъп от Супърб :)
Skodilak90

Шкода Новак

Мнение от Skodilak90 »

Тя и Шкода може да се накичи, но нивата на оборудване и условията, които получих са в полза за Фолксваген. Определено Шкодата излезна по-скъпия автомобил [smilie=beach.gif]
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

ЕТ като цяло продават големи количества (еле пък с полиция/парламент) коли. Нищо чудно отстъпката при VW да е по-голяма.

Щото те двете коли са еднакви, с еднакви компоненти, сголбяват се на една и съща линия. Едва ли има голяма разлика в цената от завода при двете. По-скоро в случая играят някакви локални фактори.

А и както казаха колегите - едни екстри при VW излизат по-евтино, други при Skoda.

Колегата щом си е намерил неговата комбинация за по-добра цена - VW да е.

Големият косур на VW e, че Шкода събора е по-готин! [smilie=sarcastic.gif]
Бееееее.....
cambodja

Шкода Новак

Мнение от cambodja »

Skodilak90 написа: 19.09.2025, 10:16:47 Тя и Шкода може да се накичи, но нивата на оборудване и условията, които получих са в полза за Фолксваген. Определено Шкодата излезна по-скъпия автомобил [smilie=beach.gif]
Аз ли не видях подгрев и обдухване?
Иначе евала ако и на двете предни има масаж.
Но не знам как е станала по-скъпа, като трябва да добавяш пакети, които са вече включени в LK, да не говорим за LK130.
Ти кажи за таблото как е, гледам няма сенник. :D
Superb III, 2.0, 190, 2018
sdaskalov86

Škoda Фен

Гараж: VW PASSAT B9 2.0 TDI
Ex. Superb III, 2.0 TDI, 6DSG, ~180 HP, ~400 Nm, ReceChip
Обратна връзка:

Мнение от sdaskalov86 »

cambodja написа: 26.09.2025, 14:44:20 и кажи за таблото как е, гледам няма сенник. :D
Този сенник и пластмасовото табло е причината да не спра на Супърб. И остарелият старт/стоп за палене на автомобила от таблото на волана, като на Супърб 3. Не одобрявам новото поколение на даден модел да има голяма част от предното поколение. За това и аз избрах Пасата Б9. Таблото е покрито цялото с кожа, а не с пластмаса, а навигацията с 13 инчов екран (опционално има и 15 инча) е една идея завъртвяна към водача (последното може да се усети само ако смениш едната с другата кола, защото при Супърб 4 седи централно). Запалването на Пасата е на конзолата посредата между шофьорската и пасажерската седалка и е много удобно. Допълнителна екстра за пасат е 230V в багажника, при Супърб липсва.

Супърб 4 има своите предимства: има го в лифтбек вариант, има sleep package на задните седалки (не съм виждал за пасат да има), има копчета за климатика, които могат да се модифицират, има евтин вариант с текстилини седалки на по-ниска цена от Пасат (при него от най-ниското ниво бизнеш получаваш кожа + алкантар).

Кратко сравнение:

https://www.youtube.com/watch?v=uaKyvY_h2mQ

80-90% колите са идентични, всичко опира до вкус, оборудване, срок на доставка и цена накрая.
Skodilak90

Шкода Новак

Мнение от Skodilak90 »

Ако беше прочел всичко ще ше да разбереш, че съм съпоставил две сходни нива на оборудване, разлики, ценово предимство и как шкода ми излиза по-скъпа от това да си взема Фолксваген.Таблото е в пъти по-добро от на Супърб, ако се качиш ще намериш и сенници [smilie=beach.gif] .
cambodja

Шкода Новак

Мнение от cambodja »

Skodilak90 написа: 27.09.2025, 07:24:25 Ако беше прочел всичко ще ше да разбереш, че съм съпоставил две сходни нива на оборудване, разлики, ценово предимство и как шкода ми излиза по-скъпа от това да си взема Фолксваген.Таблото е в пъти по-добро от на Супърб, ако се качиш ще намериш и сенници [smilie=beach.gif] .
Ако беше схванал иронията щеше да разбереш въпроса.
Сходно на горепишещия и аз силно скептичен станах покрай това табло, липса на регулация на подлакътника, липса на 220 в в купето, нямам идея още дали качва всички контакти, понеже на III не, гласовото дали работи вече на този език, масажа все така ли е само на шофьорската седалка, включва ли се климатика лятос дистанционно, гледам няма и пръскалки на фаровете, не знам защо са спрели и стъкления покрив, абсурда очилата да ти седят в подлакътника. То само това на фона на подарения екран зад волана, при това частично под сенник е...
Двигателя все същия, DCC казвате да е по-добро, но друго какво?
От ровенето в голямата тема се оказва, че за няма и година цената е 8 % нагоре. Макар може би коректно следва да е, че това с LK130, чистия май е 4 % нагоре.
Но при всички положения без отстъпката в размер на ДДС няма хептен смисъл да сменям мисля тройката с четворка.
Superb III, 2.0, 190, 2018
2015_O3

Шкода Новак

Мнение от 2015_O3 »

Колегата е направил потребителски избор на база детайлно проучване и съпоставка на конкретни показатели/екстри в конкретен момент. Нормално е да се разминават нещата с текущи промоции, наличности на склад и къси серии юбилейни модификации. Лично за мен последния пасат е по-красив от последния супърб. 5% разлика в цената не е проблем при покупка на нова кола! По-скоро липсата на 4х4 и големия мотор е за коментиране…
OctavianNot

Škoda Фен

Мнение от OctavianNot »

Няма търсене - никой не купува 272/280 двигателите... по-добре да уеднаквят гамата и просто да продават екстри.
Двигателят със сумарна мощност от 272 к.с. е 1.5 eHybrid [smilie=sarcastic.gif] И е само в Пасат И не е 4x4 [smilie=pardon.gif]
+ това Германия е в рецесия и нема паре.. + зелените натискат, щото требе да няма атомна енергия (Франция потрива щастливо ръчички), да има вятърни мелници и слънчеви събирачи - абе идилия!
Skodilak90

Шкода Новак

Мнение от Skodilak90 »

Изображение[img][/img
И отидох за Супърб, а на края взех Пасат [smilie=beach.gif]
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.

Мнение от Stoyanov »

Skodilak90 написа: 07.10.2025, 09:02:30 И отидох за Супърб, а на края взех Пасат
Честито! Страхотна кола. Със здраве и кеф да си я караш!
Аз честно казано на предните модели на 2-те марки харесвах повече супърб отколкото Пасат. Но на тия новите им модели Пасатът май доста повече ми допада. Супърба ми е доста грозен поне откъм задница.
Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Честито,със здраве да си я караш, хубав е :)
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Публикувай отговор

Обратно към “Superb IV”