Škoda Kamiq

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
tahumbata_2

Škoda Фен

Škoda Kamiq

Мнение от tahumbata_2 »

В смисъл? Монте Карло за Камик няма ли с 10,25” дигитален кокпит? Не може да няма? Те Фабия, Скала и Камик за много неща са 1:1, ще ми е странно да го нямат това. При мен фабрично беше с изглед “две кръгчета”, но нещо не ме кефят не знам. Спрямо физическите две кръгчета на Карока са ми много изкуствени някак си, понеже хем уж изглеждат като физическите, хем си личи, че не са. Иначе другите три изгледа са ми доста скучни та тях ги подминавам направо. Единият е за карти ако имаш навигация, но по-скоро бих чакал да направят Кар плей, който да ползва дигиталния колпит наравно с мултимедията, тогава вече ще е мега якото. В България Фабия няма с повече от 8,25” мултимедия като възможност да се поръча, но тази 9,2”-овата и без това не ме кефеше поради липсата на физически бутони за звука. Също поради тази причина не купих Карока с Columbus, понеже като изключиш от контакт и звукът от волана не можеш да го управляваш вече и остава само възможността за управление от милтимвдията и както всичко сме наясно - хората си предпочитат класическите бутони вместо тъча и хептиката.
Karoq Style 2019 1.5TSI Evo1 DADA / DSG DQ381 4x4
Fabia Monte Carlo 2024 1.5TSI Evo2 DXDB / DSG DQ200
ex Audi A3 Ambition 1997 1.8 AGN / 5M
Fenix

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kamiq 2025, 7DSG/1,5/150/TSI

Škoda Kamiq

Мнение от Fenix »

Няма Монте Карло и Монте Карло Плюс също няма, води се допълнителна екстра, която се заплаща и то не малко.
tahumbata_2

Škoda Фен

Škoda Kamiq

Мнение от tahumbata_2 »

Сега видях ценовата листа и конфигуратора да - 2074лв ти е ако си с Монте Карло ниво и реално тия пари са за 2” отгоре дигитален кокпит и спортно окачване, което е по-твърдо и не струва така или иначе. А пък дигитален кокпит и навигация 9,2” с гласов контрол на бг е около 2500лв доплащане, което е нормално вече, стига обаче да искаш допълнителна навигация. Тъпичко са го направили признавам. При Фабията Монте Карло 10,25” дигитален кокпит си е в цената, а иначе ако е селвкшън е 893лв, което си струва ако не искаш и навигацията и 9,2” инфотеймънт пак за около 2,5 бона в пакет. Еми навигацията с 9,2 Колумбус са си били винаги около 2.5-3 бона и при Карока също, така че явно си е скъпа принципно самата навигация. Аз лично 893лв ако беше само за дигиталния кокпит на 10 спрямо 8” бих доплатил, но за два бона в пакет бих се замислил наистина. Но пък е много як, другият уж изглежда по-голям, но реално в наставен и се виждат по-малко неща. Абе измислили са го да ти вземат парите, спор няма.

П.П. И при Фабията, и при Скала, и при Камик, мултимедията 8,25” която е, е друго съотношение спрямо 8,25-те “ при Карока и Кодиака, които едно наръка, че са интегрирани изцяло в таблото на автомобила и така ми стои на мен по-изчистено и “тежко” и второ - като бодна Кар плея в Карока всичко ми изглежда по-голямо и четливо като размери, независимо, че са уж и двете 8”. Просто на Фабия/Камик/Скала това съотношение да са по-ниски и издължени реално ги прави да изглеждат по-малки самите дисплеи спрямо при Карок/кодиак, въпреки че са доста по-нови като модели и концепция на дизайна. Ей това нещо Шкода трябва да оправят със следващите фейслифтове - мултимедиите им някак си стоят или като забоден таблет, или лато забодено мини-мониторче тип ТВ на такси отпреди 15 години концепция…знам че е по-евтино отколкото пълна интеграция в таблото, но мен лично ме дразнят така както са в момента - стоят неадекватно вече. И все пак са по-добре на визия от на Сеат или на VW аналозите, които са като дялани като с Тесла в час по трудово на 5-ти клас изправително училище [smilie=sarcastic.gif]
Fenix

Шкода Новак

Škoda Kamiq

Мнение от Fenix »

Единствено за таблото (кокпитът) е добре, таблетът много важно дали е 8 или 10 инча, все тая! Единствено хубавото е че при по-големия кокпит, може да ти дели двата кръга, обороти и километраж, докато сега е само един кръг. Но, много важно, един, един, два бона и отгоре де факто само за още един кръг идва прекалено много. Друг е въпросът, че като предлагаш най-високо ниво с Монте Карло Плюс, нито си с 18-ки джанти, нито виртуалният кокпит е най-големият, а това са някак си от основните неща за едно високо ниво, за което претендираш с Монте Карло Плюс. Според мен е нелогично, но от Шкода така са преценили, че ще щипват това онова без да питат клиентите и дори са щипнали малко в повече от нормалното, уж заради по-добра цена, но все пак! Мое мнение.
tahumbata_2

Škoda Фен

Škoda Kamiq

Мнение от tahumbata_2 »

Monte Carlo Plus реално няма, това е на ЕТ измишльотина. Скала и Камик са реално еднакви лато оборудване и за да се наточат на макс като Фабията, трябва да са на акция някаква, иначе цена/екстри става голяма разликата и най-вече Скала става неатрактивна за покупка ако искаш да е наточена а макс. То и затова Скала е слабо търсена на европейския пазар и в частност в БГ. Излиза им скъпо за производство просто и затова много рядко има истински далавери. Същото и за Фабия. Виж Камик наточен на макс беше по последни цени с които съм си играл в конфигуратора около 75 бона, което може би не е толкова зле на фона на 70 за Скала, която все пак е нищо повече от орязан голф еквивалент. Камик докато беше Монте Карло на промоция както и Карок Спортлайн, с всички екстри бяха супер. На регулярните цени и без отстъпки не си заслужават особено. Това са пък моите наблюдения от последните 7 години откакто ги следя изкъсо. Акцията 130 години до момента предвид инфлацията и цените на конкуренцията беше удар в десетката. Сега май вече цените са пак предишните. Фабията я взех за 51 бона преди година и малко, сега е 55 същата. Всичко на макс без безжично зареждане (излишно за мен) и подлакътник отзад (отново излишен понеже возя две малки деца и по-добре да го няма въобще). Говорим двуцветна концепция с премиум металик боя дето само те са два бона отгоре.
Аватар
Бай Семо

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kodiaq
BMW E36 touring
BMW E46 325ti

Škoda Kamiq

Мнение от Бай Семо »

Почвам сериозно да се замислям дали да избера Шкода Камик или Датчия Дъстър. За Същите пари на Монте Карлото в момента от 53 000лв с автоматична кутия мога да взема върховия модел на Дъстър, хибридната версия, със 7г гаранция или 200 000км. Тези от Шкода доста се подиграват. Срещу 50к няма ел седалка с памет, няма измиване на фаровете, няма най-високото ниво на дигиталното табло. [smilie=diablo.gif]
OctavianNot

Škoda Фен

Гараж: Škoda Karoq

Škoda Kamiq

Мнение от OctavianNot »

Ако не правите 28000 километра на година, първо ще настъпят 7те години (ще отпадне гаранцията на Dacia), респективно - ако не правите 20000 километра на година, ще изтече гаранцията на Камика - заради годините. Тоест километрите играят само ако карате много..
Иначе най-лесно ще си изберете, като карате и двете.
Но съм чувал, че интериора на Шкода все още е по-добрия от двата.
tahumbata_2

Škoda Фен

Škoda Kamiq

Мнение от tahumbata_2 »

Еми виж го по-детайлно, направи един-два тест драйва и изгледай клипчета и изчети различни ревюта да вземеш информиран избор, освен ако тия 53 бона не са ти “оборотни пари”. Дачия са основната причина ЕТ да държат такива цени за България, така че Дачия не е за подценяване. Просто са си една класа надолу спрямо Шкода и вече всеки си решава спрямо бюджета устройва ли го Дъстърът или не [smilie=pardon.gif]
Fenix

Шкода Новак

Škoda Kamiq

Мнение от Fenix »

Не Дачия са си отвсякъде под Шкода. Аз не бих взел Дачия. Интересно ми е кога Монте Карло е било с всички екстри, тъй като това ниво като сега циркулира вече поне две години. Или откакто ги наблюдавам. Не знам за Фабията но не съм виждал Монте Карло с големия кокпит без да е нужно да го добавяш. Иначе да аз като взех също имаше премиум цветове включени и аз съм с такъв. Тогава, преди година, автомобилът беше 53 и малко ,сега гледам че е 59 и бая отгоре. Говорим за Монте Карло Плюс. Тоест най-високото ниво. Ама и Дачиите гледах наскоро за един приятел иска да взима но и те не са много по-надолу като цени. Но аз не бих взел Дачия. Интериор, материали си личи че са под тези на Шкода.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Škoda Kamiq

Мнение от bega4kata »

tahumbata_2 написа: 03.10.2025, 17:45:37 Monte Carlo Plus реално няма, това е на ЕТ измишльотина. Скала и Камик са реално еднакви лато оборудване и за да се наточат на макс като Фабията, трябва да са на акция някаква, иначе цена/екстри става голяма разликата и най-вече Скала става неатрактивна за покупка ако искаш да е наточена а макс. То и затова Скала е слабо търсена на европейския пазар и в частност в БГ. Излиза им скъпо за производство просто и затова много рядко има истински далавери. Същото и за Фабия. Виж Камик наточен на макс беше по последни цени с които съм си играл в конфигуратора около 75 бона, което може би не е толкова зле на фона на 70 за Скала, която все пак е нищо повече от орязан голф еквивалент. Камик докато беше Монте Карло на промоция както и Карок Спортлайн, с всички екстри бяха супер. На регулярните цени и без отстъпки не си заслужават особено. Това са пък моите наблюдения от последните 7 години откакто ги следя изкъсо. Акцията 130 години до момента предвид инфлацията и цените на конкуренцията беше удар в десетката. Сега май вече цените са пак предишните. Фабията я взех за 51 бона преди година и малко, сега е 55 същата. Всичко на макс без безжично зареждане (излишно за мен) и подлакътник отзад (отново излишен понеже возя две малки деца и по-добре да го няма въобще). Говорим двуцветна концепция с премиум металик боя дето само те са два бона отгоре.
Скала е по-добра като материали, изработка и обезшумяване от Камик. И по-яко се шофира. Не знам защо, но съм ги карал една след друга НАРЧНО.Скала Монте е много яка колица.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
tahumbata_2

Škoda Фен

Škoda Kamiq

Мнение от tahumbata_2 »

А как си обясняваш слабото им търсене? Аз лично го отдавам на факта, че в този сегмент на Скалата вече има много повече конкуренция отколкото ома Фабия, а и цената се вдига осезаемо за реално минимално разлики. Не знам защо я държат тази Скала в портфолиото си, честно. Или поне да я електрифицират.
Аватар
Бай Семо

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kodiaq
BMW E36 touring
BMW E46 325ti

Škoda Kamiq

Мнение от Бай Семо »

Правя м/у 1000-1500км на месец. Понякога и 2000км.
tahumbata_2

Škoda Фен

Škoda Kamiq

Мнение от tahumbata_2 »

Значи 20.000 на година ако е така т.е. За 7 години ще си навъртял около 140.000км демек гаранцията ти при Шкода е с две годни по-малка от при Дачия, километрите няма да ги стигнеш, за да отпадне по-рано ми е мисълта. Новият Дъстър за цената си го гледах и изглежда добре, но той е аналог по-скоро на Карока. От страна Карока каро качество на материали, интериор, визия и технологии е класа напред. Най-вече френските двигатели са общо взето зле, скоростните им кутии не ги знам, но мен лично Дачия не ме кефи цялостно. Свързвам я все още с най-евтината фирмена кола и някак си не може да ми легне на сърцето, както Шкодата [smilie=beach.gif] относно качество засега карам седма година с Карока и съм минал близо 70.000км и да чукна на дърво няма проблеми. Единствено ДСГ-то почна да прегрява явно след около 2 часа интензивно натоварване по планините, та мисля все пак да сменя маслото и филтъра му.
MCaveev

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kamiq 1.0, 110 к.с.
Обратна връзка:

Škoda Kamiq

Мнение от MCaveev »

Приятел си купи Duster (предния модел) преди 2 години. Много се оплаква от седалката. Ужасно неудобна била за дълъг път.
Аз съм с Kamiq от 2,5 години. Вече му навъртях 70000 км. Супер доволен съм.
При закупуването добавих удължена гаранция до 150000 км. Тогава струваше 400 лв
tahumbata_2

Škoda Фен

Škoda Kamiq

Мнение от tahumbata_2 »

Новият Дъстър е по-добър от стария чувствително. Нямам преки наблюдения, но изглежда цялостно по-добре. Ако човек иска “джип” за 50 бона, дъстърът е супер особено с 4х4. Просто караш евтина кола, но пък нова.

Лично мнение - ако ще се купува за 5-7 години и човек очаква за това време да стане по-заможен - скачай на дъстъра. Ако ще се кара 10+ години (както аз планирам), аз лично бих взел нещо по-модерно и качествено откъм материали, интериор и двигател. Затова Шкодата цена/качество е топ. Не е хич евтина реално, но за парите си аз поне не намирам нищо по-добро и до момента. Говорим нов автомобил със съответните екстри и качество.
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”