4 ФЛ прави ми впечатление , че преди ФейсЪт сякаш е имало повече регулировки през екрана. При ФЛ , то няма кво да правиш, няма много неща за разцъкване , освен амбиентното осветление...
Октавия 4 / Octavia IV Facelift - общо обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- димон
- Гараж: Octavia 4 FL TDI
- Обратна връзка:
Като гледам разни клипчета с О4 преди ФЛ и О
4 ФЛ прави ми впечатление , че преди ФейсЪт сякаш е имало повече регулировки през екрана. При ФЛ , то няма кво да правиш, няма много неща за разцъкване , освен амбиентното осветление...
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
При Сеат като пуснеш ръчно къси, тогава дългите са на ръчен режим до следващото палене.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Ето тояа имах предвид под малоумно.kolyo b8 написа: 30.09.2025, 21:17:38 Тук не можеш да изключиш автоматичните - трябва да светне синята иконка. При бяла иконка и два пъти натискане на лоста - минаваш на обикновенни дълги и изключването е като дръпнеш към теб
Не може елементсрни дейности, които трябва да се правят рефлекторно, да изискват да мислиш и да гледаш иконките. Или да заслепиш предния с вероятност 50%.
Бееееее.....
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
Идеята е да не пипаш лостове. Най много да заслепиш някой ТИР, на който мантинелата крие фаровете. Тогава трябва ти да реагираш - защото си му видял габаритите горе на кабината и защото ти пука. Дърпаш лоста и минаваш на къси. И ако все пак се "заблееш" и не превключиш на къси - системата е "clever", защото в момента, в който насрешния е заслепен и ти "присветне" твоята кола автоматично ще мине на къси (пак без да дърпаш или натискаш лостове)
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Значи аз съм с 30 годишен шофьорски стаж, отделно съм с 35 годишен щат и образование в електрониката, включително много години вече работа по юзерски интерфейси.
Ама явно това не е достатъчно.- 4 години вече я карам тая кола и от ден 1 до сега мисля, че който е спретнал тоя интерфейс е кретен съизмерим с тия, който махнаха копчетата и ги замениха с чесане на екрани.
Толкоз от мен
Ама явно това не е достатъчно.- 4 години вече я карам тая кола и от ден 1 до сега мисля, че който е спретнал тоя интерфейс е кретен съизмерим с тия, който махнаха копчетата и ги замениха с чесане на екрани.
Толкоз от мен
Бееееее.....
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Не е направено по най-добрия начин. Ама и тука идеята е това като го включиш на автоматичен режим да не го бараш. То е като с автомата даваш на D и караш. Свиква се лесно. Стига рида по миналите технологий, света се развива наслаждавай му се.Цецо75 написа: 30.09.2025, 23:36:12 Значи аз съм с 30 годишен шофьорски стаж, отделно съм с 35 годишен щат и образование в електрониката, включително много години вече работа по юзерски интерфейси.
Толкоз от мен
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Баси мъката с тия фарове
Аз им се кефя много. И не съм ги барал, от как съм я взел. Ползвам само дърпането за да си пробивам път ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Не можеш да не го бараш. Аз най-често го "барам" като се случат повече камиони. Тях винаги ги заслепява, ако има мантинела между платната или има изкачвания/спускания. Много е гадно и виждам, че ги дразни хората. Минавам си на къси и като намалеят камионите пак пускам автоматичните.
Бееееее.....
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Защо колите зад мантинелата не ги заслепява, а камионите зад мантинелата ги заслепява?
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Физика брато.
Шофьора на камиона седи високо. Вижда неща, които ти не виждаш. Като цяло и колите заслепява в дадени ситуации, ама камионите много повече го отнасят.
Шофьора на камиона седи високо. Вижда неща, които ти не виждаш. Като цяло и колите заслепява в дадени ситуации, ама камионите много повече го отнасят.
Бееееее.....
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
Колата не им вижда светлините на камионите все още, а пък тираджията е нависоко и вече си му блеснал в очите. И аз редовно по магистрала ги спирам и пускам... Ама вярно са голям кеф фаровете де 
- Taratajki
Значи пътувах няколко пъти по тъмно, в Хърватска, Словения, Сърбия даже и тук. Ами нито веднъж не се случи да светнат на камион. Абе на нищо не светеха, освен на пътя. Изрязват всичко друго. На колите пред мен номера не мога да видя, защото е тъмен. Камионите в насрещното и колите си ги хваща и ги изрязва. С'а, или твоите нещо не са ОК, или новите са много по добри от старите. Просто са брутално добри. Аз с тази кола нямам едно присвяткване, а заради тия фарове дори нарочно карам по тъмно, толкова ме кефят
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Ами незнам, имам приятел с О4, казва същото като мен. Е и на колегата отгоре е О4 и също му се налага да ги спира. Шом при вас ядове няма - ОК.
Бееееее.....
- ba7ka7a
- Гараж: Octavia 4 FL Combi 2.0TSI 4x4
И на мен никой не ми е присвяткал още, тъмните петна ходят нагоре, надолу, наляво и надясно... де що има светлинка, има и тъмно петно.... обаче има частни случаи където софтуера може да се обърка от например мантинела скриваща фаровете на камион, шофьора на който е на метри по-нагоре и "сляп" моментно... хълмист терен където пак шофьора на камиона е "над хълма" (и псува яко) малко преди фаровете на камиона да са се показали. Щеше да е по-добре ако могат да се изключват с едно движение, няма нужда от комбинация на команди за да си спреш фаровете.
- Taratajki
Е те могат
Аз доколкото съм намирал информация, О4 и О4 FL са с различни фарове. На FL били ново поколение матрични светлини.
https://www.am-online.com/roadtests/lon ... headlights
В тази статия нещо обясняват, ма аз не съм мног експерт